Nie wiem czy to dobra kategoria na tego typy wywody ale dotyczy wielu gier MMO więc mam nadzieję, że dobrze trafiłem.
Pytanie dość proste ale jednocześnie złożone. Czego szukacie w mmo? Gram w mmo od dzieciaka (12 lat miałem chyba jak pierwszy raz zobaczyłem tibie). Było wiele tytułów: Tibia, Archlord, MapleStory, Aion, Nostale, WoW (ale tylko WoLTK - nie było kasy na abonanment haha), Albion, diablo, Lost Ark i pewnie wiele wiele więcej, których nie pamiętam (o Runes of Magic).
Każda z tych gier była inna ale jednocześnie miała pewne wspólne elementy. Pamiętam, że w grach typu Lost Ark lub Albion zabawiłem się FOMO (fear of Missing Out) i udało samemu się z tego wydostać.
Aktualnie czekam na Diablo 4 i powoli męczy mnie granie w Lost Arka - planuję wrócić do Archlorda, prywatnego servera Archonia (polecam) i tam właśnie czekać na Diablo 4. Nie wiem skąd to zmęczenie ale zauważyłem, że granie mnie nie cieszy tylko zależy mi na zdobywaniu nowych rzeczy, kończeniu raidów i mozolnym progresie postaci. Nie sprawia mi to już frajdy.
Stąd moje pytane. Czego Wy szukanie w MMO?