Czemu coś takiego nie powstało?

Ostatnio powtarzając sobie do maturki przeczytałem trylogie Sienkiewicza i coś mnie natchnęło. Kurde czemu nie powstała gra na podstawie polski Sarmackiej? Zagrali byście sobie Kmicicem czy Wołodyjowskim? Ja z chęcią odrąbał bym łeb Radziwiłowi :>

Co sądzicie o takiej produkcji czysto hipotetycznie?(mmo bądź cRPG)

W pustyni i w puszczy tez? potop tez? mzoe jeszcze akademia pana kleksa ? albo lalka ......

Pewnie dlatego, że nikt nie uznał, żeby na tym zarobił pieniądze? Ta gra w ogóle by sie nie sprzedała poza granicami, a Polacy by ją pewnie pobrali z neta. Taka prawda. Poza tym pewnie wzieły by się do tego osoby z małym budżetem, i by wyszło gówno, zamiast gry. A czemu żadna porządna firma by się za to nie wzieła? Drugie zdanie.

Generalnie, jeśli miało by coś takiego powstać to nie mogło by się zamknąć na Polsce, bo mało kto nawet z polaczków zna jej historie dokładnie.:) Musiało by się to dziać wcześniej czyli w czasach plemion słowiańskich(Polska, Czechy, Słowacja, Rosja, Ukraina, Serbia i wiele innych). Wtedy więcej ludzi by się z tym utożsamiało. Chodziłbyś pod patronem Świętowita lub Chorsa. Wtedy jeśli by to dobrze, realnie przedstawili jak to było w starożytności mogło by to naprawdę zaistnieć w Europie.

Historia Polski jest za***iście ciekawa i czemu nie pokazać jej innym?

Bo innych to nie obchodzi :(

Jeśli chodzi o grę sarmatą, to zawsze możesz spróbować swoich sił w M&B Ogniem i Mieczem.

Nie przepadam za trylogią Sienkiewicza, ale wyszłaby z nich całkiem fajna gra więc czekajmy i miejmy nadzieje, że ktoś kiedyś się za to zabierze.

Ostatnio powtarzając sobie do maturki przeczytałem trylogie Sienkiewicza i coś mnie natchnęło. Kurde czemu nie powstała gra na podstawie polski Sarmackiej? Zagrali byście sobie Kmicicem czy Wołodyjowskim? Ja z chęcią odrąbał bym łeb Radziwiłowi :>

Co sądzicie o takiej produkcji czysto hipotetycznie?(mmo bądź cRPG)