Czemu tak wrogo?

Witam , jestem tu nowy.

Ostatnio zauważyłem ,że nie zawsze forum nalicza posty (potrzebne mi 20postów do założenia tematu w dziale szukam MMO) więc zadałem pytanie odnośnie naliczania postów na forum w dziale. Zrobiłem to w dziale forum/serwis ,więc chyba odpowiednim miejscu. Pytanie było skierowanie do obsługi forum, nikogo innego. Oto z jakimi odpowiedziami się spotkałem...

Darkllord:

Bo jesteś spamerem, który zrobi wszystko żeby mieć 20 postów i stworzyć głupi temat, w dziale ''szukam mmo''.

Do tego archeologiem,w sumie jak każda osoba która chce mieć te 20 postów.

...

Sądzę ,że co najmniej większość moich postów wnosi coś do dyskusji w tematach w których się udzielałem a jeśli nie wnosi nic nowego to przynajmniej jest na poziomie innych użytkowników forum (o co nietrudno patrząc na cytowane przeze mnie posty użytkowników...). Przynajmniej nikogo nie obrażam. Widzę ,że jak osoba która grała w 2-3 MMO (a nie ma czasu żeby sprawdzić ich kilkanaście) zakłada temat w dziale "Szukam MMO" to temat jest głupi, bo przecież n00b i w ogóle jakaś lama co się nie zna na MMO. Ok, spoko. Nie wiem o co chodzi z tym Archeologiem ale pewnie to też świadczy o moim noobostwie....

ObroncaDziewic

Jesteś głupim "trolem" !!!

Ta odpowiedź jest już poniżej jakiegokolwiek poziomu... Mam nadzieję ,że użytkownik dostał przynajmniej jakieś ostrzeżenie. Raz że obraził swoim postem innego użytkownika a dwa, sam uprawia trolling gdyż nie wnosi nic do dyskusji oprócz prowokacji do kłótni.

Potem temat został zamknięty i całe szczęście bo generalnie, odpowiedzi pewnie nie odbiegały by poziomem od powyższych...

Nie bardzo rozumiem skąd ta wrogość do nowych użytkowników forum.

Od jakiegoś czasu pojawiają się setki głupich tematów typu " Szukam wymarzonego mmorpg-a" i po prostu reagujemy na to wrogo. Jeśli Cię uraziłem to szczerze przepraszam.

Chodzi im pewnie o to że praktycznie codziennie ktoś zakłada nowy temat w tym dziale, a wszystko sprowadza się do wypisywania ciągle tych samych propozycji ;).Takie są moje odczucia, chociaż też jestem tu nowy :).

Będe bardziej wredny, ale spróbuje jak najbardziej ci to przybliżyć...

1. Forumowicze są ustawieni na tryb agresora gdy ktoś łamie zasady (kochają wytykać błędy aby dostać tylko posta ;p) . W twoim przypadku było to odświeżanie tematu (można tylko na targowisku)

2. Nadużywanie wykrzykników i pytajników - ?!?!?!?!?!?!?!?! To drażni ludzi.

3. Wrogość jest naturalną rzeczą na forach,grach... (zwłaszcza do nowych, poza tym zawsze znajdzie się jakiś pajac), więc polecam ci się przyzwyczaić do takowych i ignorować.

4. Ilość postów może trochę świadczyć o autorytecie (ja tam tego nie kupuje, ale to zależy od człowieka)

Z tego co mi wiadomo ograniczenie jest nałożone tylko i wyłącznie na dział "Szukam MMO" aby zmniejszyć ilość niepotrzebnych tematów (zobacz ile jest tam tematów) no i przy okazji spamu. Każdy chcę znaleźć MMO dla siebie, nawet w wypadku gdy istnieje identyczny temat tylko, że nikt nie chce szukać.

To by było tyle ;p

Widzę ,że

Najpierw naucz się poprawnie pisać. Bardzo jestem na to uczulony, inni także,

Co do tematu, wnieśliśmy 20-postowy limit na "Szukam MMO" z kilku powodów. Jednym z nich jest "ograniczenie" użytkowników do tych, którzy zakładali konto, wyłącznie do poszukania MMO i tych, którzy zostaną z nami na forum, wniosą coś do dyskusji i będą aktywni w przyszłości.

Nie dziw się, że Twoje posty zostały usunięte, bo sprowadzają się do jednego - napisania tematu w "Szukam...", by potem nigdy Cię nie zobaczyć.

PS Mam też wrażenie, że z tego powodu napisałeś te temat. Zawsze to kolejny + do przodu.

Rozważmy to co się stało...

1. Fakt... lepiej cierpliwie poczekać na te 20 postów niż pisać taki wątek. Większość ludzi zakładających tematy w Szukam MMO jest traktowana niemile, bo jest tam masa różnych tematów, dzięki czemu można zapobiedz kolejnemu wątkowi z i tak już długiej listy.

2. Zachowanie odpisujących jest naganne i mam cichą nadzieję, że dostaną po tyłku bo nie mają prawa pisać takich słów względem nowego użytkownika, który nie jest wcale głupi widząc po wypowiedziach. Niektórzy na tym forum nie powinni w ogóle istnieć ze względu na swoje chamstwo. Ja oczywiście owymi gardzę i mimo iż nie mam władzy moda często staram się jakkolwiek pomóc użytkownikowi mimo iż i to ostatnio zostało mi wypomniane.

Nie przejmuj się takimi słowami. Niektórzy sami mają nierówno pod sufitem i chcą w jakikolwiek sposób udowodnić swoją wyższość, jednak wierz mi takich ludzi łatwo zdemaskować bo nie są zbyt inteligentni w tym co robią. Wiec łapki w górę i uśmiech bo nie ma co rozpaczać.

Coś nowego komuś podpadłem,tego jeszcze nie było:D,nowe wrażenia nowe przeżycia:).

Ja tylko wyraziłem moje zdanie, na temat tego co napisałeś.

Hmm pozwolę sobie zacytować wiadomość którą do mnie napisałeś,chyba jakiegoś podpunktu regulaminu nie złamie.

słuchaj chłopczyku ty chyba nie rozumiesz co to znaczy spam, wszystkie moje posty byly na temat i wnosily nowe rzeczy do dyskusji wiec mi nie pisz o spamie bo widze ze nie wiesz co to znaczy. Glupi temat w dziale szukam mmo? widze ze jak doswiadczony user zaklada temat typu "gralem juz w 100mmo i mi sie nie podobaly doradzcie cos w co jeszcze nie gralem" to jest mądry ale jak niedoswiadczony gracz chce sie poradzic bo gral tylko w pare tytulów to temat jest głupi tak?

Piszesz mi ze niby nie spamujesz,więc teraz sobie pozwolę zacytować inne zdanie ''ale ponieważ ktoś wspadł na 'super' pomysł aby w niektórych działach mogli pisać tylko forumowicze z odpowiednią ilością postów'',czy w tym zdaniu nie stwierdziłeś, ze chcesz spamować żeby stworzyć temat w pewnym dziale?, każdy wie o który chodzi.

Nie wiem o co chodzi z tym Archeologiem ale pewnie to też świadczy o moim noobostwie....

No i tu mnie masz, po prostu źle popatrzyłem na datę ostatniego postu,zwracam honor:P.

Prawda jest taka, że ja czasami piszę głupoty taki jestem, ale nigdy nie mam zamiaru nikogo obrazić,ogólnie ostatnio cokolwiek nie napiszę to potem osoba,do której było to skierowane spamuje mi gg,poczte,pw.

Temat został zamknięty. Powód: Ok temat wyjaśniony. Nie potrzeba tutaj dłuższej dyskusji i spamu.

Witam , jestem tu nowy.

Ostatnio zauważyłem ,że nie zawsze forum nalicza posty (potrzebne mi 20postów do założenia tematu w dziale szukam MMO) więc zadałem pytanie odnośnie naliczania postów na forum w dziale. Zrobiłem to w dziale forum/serwis ,więc chyba odpowiednim miejscu. Pytanie było skierowanie do obsługi forum, nikogo innego. Oto z jakimi odpowiedziami się spotkałem...

Darkllord:

Bo jesteś spamerem, który zrobi wszystko żeby mieć 20 postów i stworzyć głupi temat, w dziale ''szukam mmo''.

Do tego archeologiem,w sumie jak każda osoba która chce mieć te 20 postów.

...

Sądzę ,że co najmniej większość moich postów wnosi coś do dyskusji w tematach w których się udzielałem a jeśli nie wnosi nic nowego to przynajmniej jest na poziomie innych użytkowników forum (o co nietrudno patrząc na cytowane przeze mnie posty użytkowników...). Przynajmniej nikogo nie obrażam. Widzę ,że jak osoba która grała w 2-3 MMO (a nie ma czasu żeby sprawdzić ich kilkanaście) zakłada temat w dziale "Szukam MMO" to temat jest głupi, bo przecież n00b i w ogóle jakaś lama co się nie zna na MMO. Ok, spoko. Nie wiem o co chodzi z tym Archeologiem ale pewnie to też świadczy o moim noobostwie....

ObroncaDziewic

Jesteś głupim "trolem" !!!

Ta odpowiedź jest już poniżej jakiegokolwiek poziomu... Mam nadzieję ,że użytkownik dostał przynajmniej jakieś ostrzeżenie. Raz że obraził swoim postem innego użytkownika a dwa, sam uprawia trolling gdyż nie wnosi nic do dyskusji oprócz prowokacji do kłótni.

Potem temat został zamknięty i całe szczęście bo generalnie, odpowiedzi pewnie nie odbiegały by poziomem od powyższych...

Nie bardzo rozumiem skąd ta wrogość do nowych użytkowników forum.