Części do Kompa

Hej,

chciałbym zrobić sobie nowy komputer, mam już dysk twardy, obudowę, CD room oraz płytę główną GIGABYTE GA-H61M-S2PV (nie wiem czy się nada). Mam 2 tys. PLN do wydania (można trochę przekroczyć), komputer będzie używany głównie do gier typu GW2. Potrzebuje: zasilacz, procesor, RAM i kartę graficzną oraz ewentualnie płytę główną.

Płyta główna może się nadać. Pamięć RAM 3-4 czy też 8gb DDR3 w zupełności wystarczy. Procek: AMD Athlon 3,2ghz. Karta graficzna: Ge Force GTS 450 ałbo i lepsza. Zasilacz hmmm...400 WAT. Powinien on kosztować około 1500 zł, jeśli się nie mylę. Taki komputerek przeżyłby każdą nową i dobrą produkcję w 60 fpsach na full detalach. Jeśli płyta główna by nie pasowała, zawsze możesz kupić lepszą. Peace. :D

Nie lepiej zamienić tego AMD-ka na jakiegoś intela i5? Zresztą, ja tak naprawdę znam się na komputerach od biedy. Radzę czekać na opinie naszego forumowego speca - FlashGordona

Zastanawiam się na Intel Core i5, czytałem gdzieś że lepszy w dodatku pasuje mi do Socket'u w płycie głównej. Czy ten procek też mógł by być? Sprawdzając opinie na temat karty graficznej na jednym z forum ludzie polecali Gigabyte Radeon HD7770 pisali że o wiele lepsza. RAM kupie GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 DUAL 2 x 4096 CL9 (czyli 8gb) a co do zasilacza znalazłem OCz StealthXStream 500W SLI, ludzie polecali firmę więc znalazłem jakiś 500W by nie było problemów. Co myślicie o tym zestawie?

@Travisz HAHAHAHAHAHAHHA sorry ale chyba nie za bardzo sie na tym znasz xd Nie bierz zestawu do 2000zł z amd dla mnie nie opłacalne możesz mieć I5 3350p i dobrą karcioszke. Jak będe miał czas to coś złoże xd

Przeglądałem inne tematy o kupnie kopów itp. i znalazłem coś co mnie zainteresowało:

Procesor Intel CORE i5-3470

Pamięć Elixir 4GB

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

Karta graficzna Asus GTX660 TI-DC2-3GD5

Co myślicie o tym?

Hej,

chciałbym zrobić sobie nowy komputer, mam już dysk twardy, obudowę, CD room oraz płytę główną GIGABYTE GA-H61M-S2PV (nie wiem czy się nada). Mam 2 tys. PLN do wydania (można trochę przekroczyć), komputer będzie używany głównie do gier typu GW2. Potrzebuje: zasilacz, procesor, RAM i kartę graficzną oraz ewentualnie płytę główną.