Częste DC

Tjw napisałem mam problem...wg mnie z internetem. Ale zacznę z innej strony:

W każdej grze MMO, nieważne czy RPG czy FPS, po 20 minutach gry mam DC. Czasami się zdarza, że nawet po godzinie. ALE gdy grałem w CoD 4 Multiplayer, Counter Strike - to nie miałem żadnych DC. ŻADNYCH! Dla mnie to paranoja!

Internet przez router-->bezprzewodowa karta sieciowa. W domu mam PC i laptop. Nawet, gdy PC jest tylko włączony to mam tak samo...

Co radzicie, aby temu zapobiec?

Pozdrawiam

Proste, sprawdź czy masz dobre połączenie z routerem. Jak tak to zadzwoń do operatora internetowego i zgłoś problem, ale zanim takie środki podejmiesz polecam zainstalować XFIRE, i sprawdzić czy od niego też Cię co jakiś czas odłącza. Jeżeli nie to coś dziwnego

Zrobiłem tak jak napisałeś. Z Xfire'a w ogóle mnie nie rozłączyło. Przez ponad godzinę, może dwie, był włączony.

Jak mam rozumieć "sprawdź czy masz dobre połączenie z internetem"?

Aha, gdy wchodzę do gry, pisze "dostajesz dc", a gdy wychodzi już do windowsa, dzięki ikonce od internetu, widzę że rozłącza mnie z internetem...

Proste, sprawdź czy masz dobre połączenie z routerem. Jak tak to zadzwoń do operatora internetowego i zgłoś problem, ale zanim takie środki podejmiesz polecam zainstalować XFIRE, i sprawdzić czy od niego też Cię co jakiś czas odłącza. Jeżeli nie to coś dziwnego

Przecież Xfire to zwykły komunikator internetowy, który w minimalnym stopniu wykorzystuje zasoby sieciowe, więc jak on niby miałby pomóc?

Zresetuj ustawienia routera i skonfiguruj go od nowa. Następnie spróbuj maksymalnie obciążyć sieć wysyłając i pobierając duże ilości danych. Sprawdź też czy na laptopie masz to samo. Możliwe, że co jakiś czas tracisz dużą ilość pakietów, która przekracza limit dozwolony w danej grze. W CSie z racji daty produkcji ten limit jest dość wysoki.

@edit Jeśli pojawia Ci się komunikat o utracie połączenia i jesteś pewien, że router jest dobrze skonfigurowany, to zadzwoń do usługodawcy i dowiedz się czy nie mają jakiejś usterki etc.

Przecież Xfire to zwykły komunikator internetowy, który w minimalnym stopniu wykorzystuje zasoby sieciowe, więc jak on niby miałby pomóc? Zresetuj ustawienia routera i skonfiguruj go od nowa. Następnie spróbuj maksymalnie obciążyć sieć wysyłając i pobierając duże ilości danych. Sprawdź też czy na laptopie masz to samo. Możliwe, że co jakiś czas tracisz dużą ilość pakietów, która przekracza limit dozwolony w danej grze. W CSie z racji daty produkcji ten limit jest dość wysoki.

Polać mu dobrze mówi.

Może twój znajomy ma jakiś router?Pożycz,i zobacz czy działa.

Tjw napisałem mam problem...wg mnie z internetem. Ale zacznę z innej strony:

W każdej grze MMO, nieważne czy RPG czy FPS, po 20 minutach gry mam DC. Czasami się zdarza, że nawet po godzinie. ALE gdy grałem w CoD 4 Multiplayer, Counter Strike - to nie miałem żadnych DC. ŻADNYCH! Dla mnie to paranoja!

Internet przez router-->bezprzewodowa karta sieciowa. W domu mam PC i laptop. Nawet, gdy PC jest tylko włączony to mam tak samo...

Co radzicie, aby temu zapobiec?

Pozdrawiam