Witam, jakiś czas temu kupiłem sobie SS Rival 100 tak dla testowania, gdyż nie chciałem przepłacać za Rivala 300, więc wybrałem odrobinę tańszą myszkę z średniej półki.
Gdy ustawiam DPI na poziomie 500 lub 1000 w SS Engine 3 i w windowsie 6/11, a w grze sens na 2.0 - 2.25 wszystkie akceleracje są powyłączane. to mysz chodzi bardzo wolno, sam nie wiem czemu, to kwestja przyzwyczajenia i szybszych ruchów myszką?
Gdy ustawie true DPI na poziomie 1000 to celownik przesuwa się tylko o 60%, a wygodniej mi się rusza samym nadgarstkiem i od czasu do czasu ręką gdyż jestem odrobinę wysoki.
Do poziomu znośnego dopiero dochodzi gdy ustawie DPI na 500, a czułość w grze na 8, o co tu mniej więcej chodzi. Na tych mniejszych totalnie nie da się grać, bo gdy ustawiłem na sens 6 to ledwo ledwo, ale true DPI dla tej konfiguracji wychodzi na poziomie 3000 lub 4000 więc to przesada.
W systemie muszę korzystać z DPI 2000 bez akceleracji i ustawione 6/11 bo inaczej człowiek może się zirytować.
Moja stara mysz miała DPI na poziomie 1000 i w grze ustawione było 2.0+ do 3.0, to znaczy że muszę sobie tak samo dostosować by true DPI mi wyszło 500 lub 1000 x 2.0 lub 3.0+ i powoli zmniejszać by nabrać wprawy??