Czy BDO to tylko grindownik?

Cześć,

co raz bardziej przekonuję się do zagrania w BDO (temat P2W jest mi obojętny, ponieważ ja chcę sobie po prostu miło spędzić czas) i zastanawia mnie czy to jest non-targetowy Metin z ładną oprawą graficzną, gdzie siedzisz, expisz i dropisz czy mogę też zarobić coś na craftingu, łowieniu ryb itp.?

P.S. Jakby ktoś miał guest passa, żebym sobie przetestował gierkę przed kupnem to proszę na PW, a obiecuję, że jeśli kupię grę to oddam kluczyk.

Porównanie do metina jest średnie, lepszym odpowiednikiem jest l2.

Grind to główny element zbierania EXP, Skill EXP, też kasy - ale jest wiele ale :P -

Natomiast sam znam wiele wiele osób, które zamiast grindować questują - craft questy, daily questy i wiele innych - i crafcą na potęgę, łowią ryby itd. . Ich sposobem na zdobycie gearu to kupienie go dzięki zarobionych "kroci", bo EXPic się na AFKU nie da natomiast procesingowac, crafcić już tak. Dzięki temu osoby z topki bogactwa to zazwyczaj krafterzy. Ich wypad na spota to czysty exp.

jednym słowem tak da się. W czasie crafcenia, tradowania, łowienia ryb itd. też dostajesz expa.. jak się nie mylę ktoś w gildii ma sorcke zrobioną na 50+ która gotowała piwo i zbierała skóry :P.

Z tego co wiem to są jakieś plotki o nowym contencie jak np. arenki progowe na gear w różnych kombinacjach a nawet jakieś dungeony. A póki co, ja traktuję tą grę jako single player w mmo :P

Mam guest passa ale musiałbyś poczekać do 14 aż wyjde z pracy :)

BDO to przede wszystkim grindownik, ale sposobów na zarobek jest sporo, czy to craft, łowienie ryb, grindowanie. Porównywanie bdo do metina to żart. Bardziej bym to porównał do L2. Starego, dobrego poczciwego KalOnline, ale z pewnością nie m2.

BDO to nie tylko grindownik. To także CRAP z piękną grafiką i zasięgiem widzenia na 15 m...

BDO to nie tylko grindownik. To także CRAP z piękną grafiką i zasięgiem widzenia na 15 m...

Skoro mnie ktoś ocenia w innych postach i zgłasza to co robi tu ten Pan ? Czy ktoś pytał Cię tu o Twoją opinię ? O tym właśnie wszędzie piszę, że biedne cebulaki z słabym kompem maja okropny ból d*py że ktoś może mieć chęć zagrać w tę grę.

Lista takich osób na tym portalu jest gigantyczna ale mimo wszystko numerem jeden jest Guru !

Więc powtórzę jeszcze raz mało kogo obchodzi Twoje zdanie mały smrodzie, temat został założony w innym celu a Twoja wypowiedź jest nie na miejscu.

W odpowiedzi na pytanie BDO jest grindownikiem ale do tego daje dużo możliwości pobocznych takich właśnie jak crafting łowienie ryb, traiding i wiele innych. Warto również przytoczyć tutaj chyba jedną z najciekawszych aktualnie rzeczy pobocznych poza expieniem mianowicie hunting. Hunting polega na bieganiu w party (lub solo ale to na mniejszych bestiach) i próbowaniu upolowania jakiejś bestii, której nie da się zabić za pomocą skilli można to zrobić tylko przy pomocy strzelby, harpuna i coś tam jeszcze. Profity daje taka bestia bardzo ciekawe i o bardzo dużej wartości lecz trzeba się postarać i do tego ćwiczyć taką umiejętność. Z bestii można wydropić kolczyki lub jakieś części chyba kryształy i inne duperele ale również np mięso, które wykorzystujemy do cookingu jest dość rzadki drogi i bardzo potrzebne. Koło się zamyka bo wiele rzeczy jest ze sobą bardzo powiązanych i jak masz tylko chęć to gra dostarczy Ci mnóstwo wrażeń bez konieczności ciągłego grindowania, a do tego wszystkiego jest jakby ranking i gracz z najwyższym np cookingiem ma nad swoim nickiem tytuł że jest numero uno :)

Ja aktualnie dobijam 59 i na jakiś czas przestaje grindować a skupię się teraz na questach (są bardzo ciekawe) huntingu.

P.S

Jak się do mnie odezwiesz na priv wieczorem ew jutro rano to dam Ci namiar na link gościa który zajmuje się tylko craftem itp i ma caly boss set. Omawia on co i jak robić dość fajnie to pokazuje.

Pozdrawiam

Aventador chce wydać swoje pieniądze i pyta o opinie wiec odpowiedziałem. Mam nowego kompa i gra działa mi na high w 60 fpsach ale to nie o sprzęt chodzi tylko barierę graficzną samej gry która pozwala Ci ledwo dostrzec czubek własnego nosa- taki ma zasięg widzenia. Wracaj do wowa casualu.

Nie mów mi jak mam żyć.

EDIT: widzę, że fanboy się trafił bo wszystkie 136 postów na temat BDO :kappa:

Skoro mnie ktoś ocenia w innych postach i zgłasza to co robi tu ten Pan ? Czy ktoś pytał Cię tu o Twoją opinię ? O tym właśnie wszędzie piszę, że biedne cebulaki z słabym kompem maja okropny ból d*py że ktoś może mieć chęć zagrać w tę grę.

Lista takich osób na tym portalu jest gigantyczna ale mimo wszystko numerem jeden jest Guru ! 

Więc powtórzę jeszcze raz mało kogo obchodzi Twoje zdanie mały smrodzie, temat został założony w innym celu a Twoja wypowiedź jest nie na miejscu.

W odpowiedzi na pytanie BDO jest grindownikiem ale do tego daje dużo możliwości pobocznych takich właśnie jak crafting łowienie ryb, traiding i wiele innych. Warto również przytoczyć tutaj chyba jedną z najciekawszych aktualnie rzeczy pobocznych poza expieniem mianowicie hunting. Hunting polega na bieganiu w party (lub solo ale to na mniejszych bestiach) i próbowaniu upolowania jakiejś bestii, której nie da się zabić za pomocą skilli można to zrobić tylko przy pomocy strzelby, harpuna i coś tam jeszcze. Profity daje taka bestia bardzo ciekawe i o bardzo dużej wartości lecz trzeba się postarać i do tego ćwiczyć taką umiejętność. Z bestii można wydropić kolczyki lub jakieś części chyba kryształy i inne duperele ale również np mięso, które wykorzystujemy do cookingu jest dość rzadki drogi i bardzo potrzebne. Koło się zamyka bo wiele rzeczy jest ze sobą bardzo powiązanych i jak masz tylko chęć to gra dostarczy Ci mnóstwo wrażeń bez konieczności ciągłego grindowania, a do tego wszystkiego jest jakby ranking i gracz z najwyższym np cookingiem ma nad swoim nickiem tytuł że jest numero uno 

Ja aktualnie dobijam 59 i na jakiś czas przestaje grindować a skupię się teraz na questach (są bardzo ciekawe) huntingu.

P.S

Jak się do mnie odezwiesz na priv wieczorem ew jutro rano to dam Ci namiar na link gościa który zajmuje się tylko craftem itp i ma caly boss set. Omawia on co i jak robić dość fajnie to pokazuje.

Pozdrawiam 

DISSY TŁUSTE JAK MAGDA GESSLER

Co do samej gry, to wygląda ona naprawdę dobrze, wręcz cudownie, jeżeli lubisz grindowniki to z pewnością przy grze będziesz się dobrze bawił. Gra ma oferuje wiele innych opcji prócz samego grindowania, ale wiadomo taki grind na pewnym etapie gry się nudzi, zwłaszcza kiedy musisz siedzieć kilka dni na jednym spocie żeby wbić lvl. Co do minusów gry to istnieje taki temat gdzieś na forum gdzie jest poruszany temat p2w. dowiesz się tam o value packu, udźwigu, eventach organizowanych przez kakao (z których można korzystać za pomocą IS). Ogółem ci powiem, że produkcja nie jest mile nastawiona na nowych graczy i gra działa na zasadzie, że jeżeli będziesz w niej spędzał sporo czasu to sobie itemki z is-a kupisz za walutę w grze, ale jeżeli będziesz tego czasu spędzał mało to na twoim miejscu bym sobie odpuścił tą produkcję. Gra może nie jest p2w, ale polityka tej gry to jakieś gówno, ale co się dziwić skoro firma wydająca grę to kakao. Ja osobiście pograłem-zobaczyłem-odinstalowałem, już wolę sobie pozbierać na dodatek do wowa+2msce abo, a potem farmić na tokeny (gold w wowie nie jest problemem).

Totalne bzdury. Wróciłem do gry 5 dni temu i od kakao dostałem już value packa na dobre 3-4 miesiace za darmo. Wszystko możesz kupić za kasę w grze albo za loyality, które też dostajesz codziennie. Wiadomo wykupienie udźwigu za darmo trwa dłużej niż przelanie pieniążków ale to przecież nie jest p2w. Po za tym co chwila są jakieś eventy i sprawiedliwie robione dla ludzi którzy nie wydają pieniędzy ale też najzwyklejsze promocje w sklepie dla drugiej grupy odbiorców. Fakt, to nie jest wow gdzie w długi weekend robisz postać od zera do bohatera i quitujesz. Tutaj będzie trzeba pograć trochę by dogonić ludzi ale to da się zrobić bez problemu. Tylko nie w weekend a np w dwa miesiące :) Sam gram 2-3h dziennie i przez ten czas robie miliard rzeczy... W wowie siedziałem i płakałem z nudów przechodząc kolejny raz ten sam mithic+ dungeon...

Cześć,

co raz bardziej przekonuję się do zagrania w BDO (temat P2W jest mi obojętny, ponieważ ja chcę sobie po prostu miło spędzić czas) i zastanawia mnie czy to jest non-targetowy Metin z ładną oprawą graficzną, gdzie siedzisz, expisz i dropisz czy mogę też zarobić coś na craftingu, łowieniu ryb itp.?

P.S. Jakby ktoś miał guest passa, żebym sobie przetestował gierkę przed kupnem to proszę na PW, a obiecuję, że jeśli kupię grę to oddam kluczyk.