Czy bez macro można coś ugrać? A także pytanie o rifty/shardy PvP

Witam!

Mam teraz masę rzeczy do zrobienia, ale tak sobie myślę o Rifcie.

To jedyna gra, która sprawiała mi tak dużo frajdy i czasami myślę, czy wrócić i zobaczyć sobie jak się gra.

Tak na poważnie, to grałem tylko 3 miesiące od headstartu, później już tylko logowałem się jak były darmowe weekendy.

Mam trzy pytania do grających i odnoszących sukcesy:

1. Czy bez macro można być dobrym graczem w PvP i PvE? Kiedy grałem na battlegroundach, to dawałem radę bez macro, ale to był 35 poziom i chyba kilka dni po headstarcie, więc ludzie jeszcze uczyli się ogarniać. Macro zawsze było dla mnie czarną magią i kiedy już zaciskałem zęby i próbowałem coś stworzyć, to miałem same errory:D Tak więc czy bez macro można być przydatnym na raidach, a także kosić w PvP, czy bez tego zawsze będę do tyłu?

2. Możecie mi powiedzieć czy w Rifcie jest coś takiego jak rifty PvP? tzn. otwierają się rifty i z nich wylatują gracze? Coś mi się tak obiło o uszy, ale kiedy grałem, nigdy tego nie widziałem.

Jeśli nie ma, to czy najeżdżać na stolicę wrogiej frakcji mogę tylko na shardach PvP, czy jest też taka możliwość na shardach PvE?

3. Czytałem na angielskim forum Rifta, że PvP shardy umarły. To prawda?

Hej.

1. Nie mam pojęcia jak to jest w pro rajdach, ale ja do 50 lvl grałem bez macro. Też nie umiem ich pisać, dlatego gra bez nich (Tak w rifcie jak i w innych mmo).

2. Rifty PVP istnieja, i masz je dokładnie wyjaśnione tutaj: http://forums.riftgame.com/rift-general-discussions/newcomers/313657-can-anyone-plz-explain-pvp-rifts.html

3.Niestety PVP shardy są martwe. Od czasu gdy zniesiono na shardach PvE, podział na frakcje. Na tych serwerach gildie i party mogą przyjmować członków obu frakcji. Tak więc, jeśli chcesz wrócić polecam Icewatch.

Pozdro

Ruszkos

Witam!

Mam teraz masę rzeczy do zrobienia, ale tak sobie myślę o Rifcie.

To jedyna gra, która sprawiała mi tak dużo frajdy i czasami myślę, czy wrócić i zobaczyć sobie jak się gra.

Tak na poważnie, to grałem tylko 3 miesiące od headstartu, później już tylko logowałem się jak były darmowe weekendy.

Mam trzy pytania do grających i odnoszących sukcesy:

1. Czy bez macro można być dobrym graczem w PvP i PvE? Kiedy grałem na battlegroundach, to dawałem radę bez macro, ale to był 35 poziom i chyba kilka dni po headstarcie, więc ludzie jeszcze uczyli się ogarniać. Macro zawsze było dla mnie czarną magią i kiedy już zaciskałem zęby i próbowałem coś stworzyć, to miałem same errory:D Tak więc czy bez macro można być przydatnym na raidach, a także kosić w PvP, czy bez tego zawsze będę do tyłu?

2. Możecie mi powiedzieć czy w Rifcie jest coś takiego jak rifty PvP? tzn. otwierają się rifty i z nich wylatują gracze? Coś mi się tak obiło o uszy, ale kiedy grałem, nigdy tego nie widziałem.

Jeśli nie ma, to czy najeżdżać na stolicę wrogiej frakcji mogę tylko na shardach PvP, czy jest też taka możliwość na shardach PvE?

3. Czytałem na angielskim forum Rifta, że PvP shardy umarły. To prawda?