Mam w głowie pewien projekt i wstępnie interesuje mnie czy jest na coś takiego zapotrzebowanie. Sam jestem graczem przede wszystkim League of Legends, ale i przede wszystkim pasjonatem e-sportu we wszelakiej postaci. Popisałbym o tym zjawisku, o najnowszych wydarzeniach, osobistych opiniach na temat imprez, relacjach, itp., ale w nieco luźniejszej i dużo bardziej subiektywnej otoczce, niż znane na tej scenie portale typu ESL czy cybersport. Na zachodzie pojawia się coraz więcej podcastów w stylu State of League, więc to również jedno z pól, które można na polskiej scenie czymś wypełnić.
No i tu wchodzi zasadnicze pytanie - czy znalazłby się ktoś czymś takim zainteresowany? Sam bardzo lubię e-sport i często czytuję artykuły, ale z tych dłuższych i publicystyki trafiam zazwyczaj na te pisane przede wszystkim po angielsku. Redaktorska scena w Polsce ma się dobrze, bo dobrych kanałów z newsami mamy z tuzin, ale publicystycznych i analitycznych jakby mniej. Osobiście zajmowałbym się przede wszystkim LoLem, bo na nim się znam i to LoL mnie w dużej mierze grzeje. Chciałbym skupić się na scenie e-sportowej, czyli transferach, turniejach amatorskich i profesjonalnych, publicystyce e-sportowej, ale i również na samej grze, czyli omówieniach ostatnich aktualizacji, tier listach, w końcu na relacjach z turniejów wraz ze zdjęciami i, miejmy nadzieję, wywiadami z naszego rodzimego podwórka. Gdybym znalazł kogoś do spółki zajaranego inną grą, to jak najbardziej byłbym chętny do podjęcia współpracy, ale na ściśle określonych warunkach i dana osoba musiałaby mi "przypasować".
Także ten, czytałby ktokolwiek coś takiego czy raczej portale pokroju ESL, cybersport, how2win wypełniają scenę po brzegi?