Witam, złożyłem sb komputer i mam do niego chłodzenie Thermalright HR-02 Macho B jednak dotyka one do szybki od obudowy (na dole dam zdjęcie czym dotyka) Czy może to jakoś zaszkodzić czy nie przeszkadza??
Czy chłodzenie może dotykać obudowy?
Jest spora szansa, że na wysokich obrotach łopatek, radiator będzie delikatnie wibrować i tworzyć rezonans z obudową.
zawsze możesz podłożyć jakąś gumową podkładkę, ale raczej nie powinno to przeszkadzać, jeśli chłodzenie jest dobrze zamocowane
Może spokojnie. Też mam te chłodzenie i dotyka mi szybki tak że jest już porysowana cała od kilku krotnego otwierania. W niczym to nie przeszkadza i spokojnie może tak być. Żeby się jakiś rezonans robił musiał byś mieć wiatrak walnięty żeby to wibrować zaczęło, jeśli jest porządnie dokręcone i jeszcze szybka to dociska to nie ma szans żeby to nawet drgnęło tak że spokojnie. A obudowę mam zalman z3 plus
Wszystko jasne Thx
Witam, złożyłem sb komputer i mam do niego chłodzenie Thermalright HR-02 Macho B jednak dotyka one do szybki od obudowy (na dole dam zdjęcie czym dotyka) Czy może to jakoś zaszkodzić czy nie przeszkadza??