Czy dam rade

Witam wszystkich.Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad ulepszeniem swojego blaszaka.Blaszak jest z 2006 roku i nie jest jakoś specjalnie dobry.(w ogóle dobry nie jest).Czy da się go ulepszyć?Jak najtaniej lecz jak najlepiej? a może nie ma sensu wydawać kasy i kupić nowego pc'ta?

http://imageshack.us.../600/kompe.png/

Tu są ładnie podane parametry mojego kompa.Myślę że procesor napewno byłby do wymiany.Karte graficzną niedawno kupiłem, ale też za bardzo nie sprawdzi się wprzy nowych grach.Głownie chodzi mi o nowsze gry typu BF3, Diablo 3, Fallout 3 i NV, Skyrim(W tą grę chciałbym dziabać płynnie może na wysokich detalach)Poproszę speców o pomoc.

A tutaj dodatkowo podam parametry:

Intel Pentium 4 3.06Ghz

2.5GB ram ddr2

Nvidia GeForce 8500GT 1GB

Karta Dźwiekowa:SoundMax Integrated Digital HD Audio

Z obecnego sprzętu możesz zrobić media center i podpiąć go do telewizora niestety do ulepszenia się nie nadaje.

Ile chciał byś przeznaczyć na nowego pceta i czy masz obudowę, monitor, dysk twardy? jeśli tak to znacząco obniżymy koszty.

Monitor i obudowa jest.Dysk twardy chciałbym jakiś lepszy.Te 120gb to za mało moim zdaniem.

#edit wszystko zostaje oprócz całego pudła.Czy dało by się tą kartę graficzną przełożyć do tego nowego kompa.Lub zostawić do tego ulepszonego?Czy to się w ogóle opłaca?

Na nowego kompa?Nie mam pojęcia ile kasy przeznaczyłbym.Chodzi mi o blaszaka który dałby rade uciągnąć BF3.Dobre części do kompa za jak najtaniej

warn_ico.png
Za złamanie pkt. 2.4 Regulaminu (DP) - Kubox

Na obecnej grafice nie zagrasz w BF3 nawet w singlu więc nie ma takiej opcji, podaj konkretny budżet bo mogę złożyć zestaw z 4 tyś zł lub za 1500 zł to zależy.

[media=]

warn_ico.png
Za spam. - Kubox

http://allegro.pl/phenom-965-8mb-asus-4gb-ddr3-500gb-hd3100-dvdrw-i2449575156.html A taki zestaw ma jakiś sens?

Ramy tylko zmień na większe i powinno Ci działać

A ten zestaw coś dziwnie podejrzanie tanio nie uważasz?

ARE U FCKING KIDDING ME? toż to nawet grafiki nie ma... chyba sam założę taką firmę nabierającą łosi na SUPER MOCNE 4 RDZENIOWE PROCESORY PRAWIE JAK 6 RDZENI RAZEM PONAD 30GHz!!!! wracając do rzeczywistości przeczytaj to http://stop.gotowcom.prv.pl/. Czyli na komputer chcesz przeznaczyć 1200zł więc tak:

Celeron G 530

najtańsza płyta z socketem 1155 na chipsecie H61

HD 6770 1GB GDDR5

Zasilacz markowy (wpisz w google czarna lista zasilaczy a się dowiesz jakie to są) minimum 450W

Dysk twardy wedle uznania

najtańsze 4GB ram 1333MHz w jednej kości najlepiej GoodRam albo Kingston

i spokojnie pograsz w BF3.

@Anubis po co się wypowiadasz jak z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że o sprzęcie komputerowym wiesz jeszcze mniej od autora po drugie po co mu więcej ramu? wyjaśnij to proszę.

Nie powiedziałem że chce przeznaczyć 1200 zł na nowego kompa.Myślę że coś ok 2000 zł.

Więc jakbyś mógł znaleźć coś ciekawego za ok 2000zł.

Oglądam jakieś części na necie, za bardzo się nie znam, ale myślę że powinniśmy coś dobrego do 2000zł znaleźć

#Edit Intel Core i5 nadaje się do gier?

Zależy jaki model.

jeśli nie zamierzasz podkręcać bierz i5 2400 i płytę na hipsecie h61 jeżeli jednak lubisz OC to i5 2500k, lepsze chłodzenie i dobra płyta.

Szczerze? Nigdy nic nie podkręcałem.Coś tam na youtubie oglądałem ale biorąc pod uwagę to że średnio znam się na kompach to nic na własną rękę nie robiłem.Czyli za 2000zł idzie złożyć coś dobrego, na czym pograłbym w najnowsze gierki?(btw. od września lece do technikum na informatyka.Fajnie może tutaj czegoś więcej się naucze)

ps.OC=Overclocking ?

Za 2000 tys zł teraz złożysz całkiem niezłą maszynkę. Wiem bo mój brat dwa lata temu za tyle miał kompa składanego i do dzisiaj daje radę ;).

2 tyś to rozsądne minimum do dzisiejszych gier jeżeli potrzebujesz jakiś zestaw zajrzyj na forum pclab w odpowiednim dziale jest tam mnóstwo takich tematów(dlatego nie widzę sensu składania czegoś od nowa) na pewno znajdziesz coś dla siebie.

@Niewiara wiesz, że napisałeś 2 miliony?:D

Za 2000 tys zł teraz złożysz całkiem niezłą maszynkę. Wiem bo mój brat dwa lata temu za tyle miał kompa składanego i do dzisiaj daje radę .

no 2 miliony dobry komp

wg mnie najbardziej oplacalna cena w stosunku cena/jakosc to kompy za ok.1700zł (samego PCeta)

najnowsze gry przez pierwszy rok beda na full detalach, a sam komp jesli nie jestes wymagajacym graczem styka na kolejne 3 lata

monitor ; obudowa stara i styka

Witam wszystkich.Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad ulepszeniem swojego blaszaka.Blaszak jest z 2006 roku i nie jest jakoś specjalnie dobry.(w ogóle dobry nie jest).Czy da się go ulepszyć?Jak najtaniej lecz jak najlepiej? a może nie ma sensu wydawać kasy i kupić nowego pc'ta?

http://imageshack.us.../600/kompe.png/

Tu są ładnie podane parametry mojego kompa.Myślę że procesor napewno byłby do wymiany.Karte graficzną niedawno kupiłem, ale też za bardzo nie sprawdzi się wprzy nowych grach.Głownie chodzi mi o nowsze gry typu BF3, Diablo 3, Fallout 3 i NV, Skyrim(W tą grę chciałbym dziabać płynnie może na wysokich detalach)Poproszę speców o pomoc.

A tutaj dodatkowo podam parametry:

Intel Pentium 4 3.06Ghz

2.5GB ram ddr2

Nvidia GeForce 8500GT 1GB

Karta Dźwiekowa:SoundMax Integrated Digital HD Audio