Witam, wróciłem sobie ostatnio do diablo, po 3 letniej przerwie (ostatni raz grałem 2 tyg po wyjściu podstawki) i zauważyłem pewną zmianę - nie ma już poziomów trudności jak koszmar, piekło i inferno ale za to są poziomy normal, expert i mistrz, tylko że różnica w tych poziomach jest ledwo widoczna, bo tak jak pokonałem diablo na normalu w parę minut, tak na mistrzowskim poziomie zajęło mi to max 10 minut, oraz rożnicą jest także, to że nie muszę już od początku przechodzić diablo na nowych poziomach trudności tylko od razu mam dostęp do każdego aktu na dowolnej trudności.
I stąd pytanie, bo mam dopiero 45lvl po samym normalu, gdzie mam teraz expić barbem ? gdzie farmić jakieś itemki ? I jak gra zmieni się po wbiciu 60lvl, chodzi mi o te całe paragony, bo to dla mnie nowość. Nie mam jeszcze RoS'a ale kupie w tym tygodniu.
Osobiście jestem trochę zawiedziony faktem, iż nie ma już starych poziomów trudności, bo przechodzenie gry jeszcze raz dawało mi więcej frajdy, no i było o niebo trudniejsze i bardziej wymagające, teraz tak jakby to wszystko stało się takie casualowe, bo ani razu tym moim barbem jeszcze nie padłem. A pamiętam, że jak pierwszy raz dotarłem na inferno z kumplami, to już w pierwszym akcie padaliśmy jak muchy od żółtych mobków.