Czytałem, że DLC wnoszą jakieś nowe zdolności. Czy dają one dużą przewagę?
Czy DLC działa jak P2W?
ani odrobiny
0 przewagi według mnie, kiedyś w gildii też pytałem, odpowiedzieli mi to samo
Widzę, że nikomu się nie chce konkretnie tego wyjaśnic to ja podejmuję rękawice. Otóż DLC w TESO zawierają nowe lokacje oraz wątki fabularne, można za questy zdobyć różne achievmenty, tytuły i stroje. Dodatkowo DLC dodają stacje crafterskie, które pozwalają tworzyć setowe itemy, ale jeśli nie masz DLC to możesz sobie dany set wykupić od innego gracza lub poprosić by Ci go ktoś po prostu zrobił. Pierwsze DLC jakie weszło dodało strefę PvX chodzi tutaj o to, że możesz sobie walczyć z potworami, ale też możesz napotkać graczy z innych frakcji i z nimi również powalczyć. Reasumjąc to wszystko w skróconej wersji podaję co dany dodatek zawiera:
Imperial City: dodaje w samym centrum Cyrodiil (mapy PvP) miasto w którym można walczyć z graczami oraz potworami, nowa wymienialna na sety lub materiały crafterskie waluta ( Tal Var ) garść questów.
Wrothgar: nowa mapa, jednoosobowa Arena, nowy wątek fabularny traktujący o Orsimerach (orkach), nowe sety oraz daily questy.
Thieves Guild: nowa mapa (Hew's Bane), nowy wątek fabularny, nowe tytuły i kostiumy, daily questy, sety craftowalne.
Dark Brotherhood: nowa mapa (Gold Coast), nowe kostiumy i tytuły, wątek fabularny, daily questy, craftowalne sety.
Shadow of the Hist: dwa nowe dungeony z fabułą na temat Argonian i Mephali dwa nowe skiny ( Amberplasm oraz Spiderkith) do zdobycia za achievmenty, dwa nowe tytuły oraz ciekawe sety do zdobycia
Homestead: dodatek bezpłatny daje możliwość posiadania oraz urządzania domów trochę zabawy dla crafterów. Wejdzie w ten poniedziałek (06.02)
Vvardenfell: pierwsza ekspansja (chapter) gratka dla fanów Morrowinda, dodaje nową mapę, obszerną fabułę, nowy trial, nową klasę (Warden), nowe sety i zapewne inne jeszcze niezapowiedziane rzeczy. Jest to jedyny dodatek, który trzeba sobie wykupić za normalne pieniądze i nie jest obięty przez ESO+. Dodatek ma pojawić się w czerwcu.
Widzę, że nikomu się nie chce konkretnie tego wyjaśnic to ja podejmuję rękawice. Otóż DLC w TESO zawierają nowe lokacje oraz wątki fabularne, można za questy zdobyć różne achievmenty, tytuły i stroje. Dodatkowo DLC dodają stacje crafterskie, które pozwalają tworzyć setowe itemy, ale jeśli nie masz DLC to możesz sobie dany set wykupić od innego gracza lub poprosić by Ci go ktoś po prostu zrobił. Pierwsze DLC jakie weszło dodało strefę PvX chodzi tutaj o to, że możesz sobie walczyć z potworami, ale też możesz napotkać graczy z innych frakcji i z nimi również powalczyć. Reasumjąc to wszystko w skróconej wersji podaję co dany dodatek zawiera: Imperial City: dodaje w samym centrum Cyrodiil (mapy PvP) miasto w którym można walczyć z graczami oraz potworami, nowa wymienialna na sety lub materiały crafterskie waluta ( Tal Var ) garść questów. Wrothgar: nowa mapa, jednoosobowa Arena, nowy wątek fabularny traktujący o Orsimerach (orkach), nowe sety oraz daily questy. Thieves Guild: nowa mapa (Hew's Bane), nowy wątek fabularny, nowe tytuły i kostiumy, daily questy, sety craftowalne. Dark Brotherhood: nowa mapa (Gold Coast), nowe kostiumy i tytuły, wątek fabularny, daily questy, craftowalne sety. Shadow of the Hist: dwa nowe dungeony z fabułą na temat Argonian i Mephali dwa nowe skiny ( Amberplasm oraz Spiderkith) do zdobycia za achievmenty, dwa nowe tytuły oraz ciekawe sety do zdobycia Homestead: dodatek bezpłatny daje możliwość posiadania oraz urządzania domów trochę zabawy dla crafterów. Wejdzie w ten poniedziałek (06.02) Vvardenfell: pierwsza ekspansja (chapter) gratka dla fanów Morrowinda, dodaje nową mapę, obszerną fabułę, nowy trial, nową klasę (Warden), nowe sety i zapewne inne jeszcze niezapowiedziane rzeczy. Jest to jedyny dodatek, który trzeba sobie wykupić za normalne pieniądze i nie jest obięty przez ESO+. Dodatek ma pojawić się w czerwcu.
Tyle się napisałeś i wszystko na marne bo gracz nie prosił o to co w DLC się znajduje tylko o to czy DLC zawiera P2W, czy mając DLC jest się lepszym od gracza mającego samą podstawkę
Bez obaw, bez DLC jak najbardziej możesz się wygearować na max, mozesz być nawet lepszy od tych którzy DLC posiadają, w TESO nie ma żadnego P2W, nie ma w DLC nic co sprawia że gracz jest silniejszy
Tyle się napisałeś i wszystko na marne bo gracz nie prosił o to co w DLC się znajduje tylko o to czy DLC zawiera P2W, czy mając DLC jest się lepszym od gracza mającego samą podstawkę Bez obaw, bez DLC jak najbardziej możesz się wygearować na max, mozesz być nawet lepszy od tych którzy DLC posiadają, w TESO nie ma żadnego P2W, nie ma w DLC nic co sprawia że gracz jest silniejszy
Widzisz nie napisałem tego na marnę, bo kolega będzie wiedział co w DLC jest i przy okazji w ten sposób ma udowodnione czarno na białym, że P2W tu nie ma.
... hehe reasumując i zamykając temat ... to co napisał Radinyn ... " ani odrobiny " ... i tyle w temacie.
Pozdrawiam.
Czytałem, że DLC wnoszą jakieś nowe zdolności. Czy dają one dużą przewagę?