Czy gra jest P2W

Jedynym elementem “p2w” z tego przyszlego patcha bedzie mozliwosc sprzedazy outfitow po wyzszych cenach niz dotychczas. W przeciwienstwie do serwarow kr/ru to u nas bedzie mozna kupic valksy za lojalki - tam tego nie ma.Cron stony bedzie mozna faktycznie uzyskac przepalajac outfity lecz jest to nieoplacalne i promil graczy moze w ten sposob bedzie chcialo wbic PEN’a (o ile ci ,ktorych by bylo na to stac juz nie sa wygearowani na PEN).
Jak dla mnie to takie “p2w” jakie mamy obecnie w BDO jest spokojnie akceptowalne.
Jak ktos wyzej napisal - glownym problemem gry jest kulejaca ekonomia.Ceny itemow tet/pen sa zenujaco niskie wiec ludzia po prostu nie oplaca sie ich wystawiac na market.Blokowanie cen na itemach jest dobre bo zapobiega transferowi srebra z konta na konto czy tez sprzedazy srebra lecz blokada powinna byc na wyzsze kwoty.
System rng w enchancie jest calkiem w porzadku.Wchodzi enchant z kamieniami Capras wiec bedzie troche latwiej.Jedynine boli mnie enchant bizu,ktory pochlania wiekszosc pieniedzy.Powinni chociaz dodac wieksza ilosc fusow przy spaleniu bo +1 za spalenie tet ogra jeslekko smieszne.

Czyli typowy argument: nie oplaca sie czyli p2w nie istnieje. No dla was moze byc nieoplacalne, ale pewnie znajda sie ludzie co wydadza kilka tysiecy i sprogresuja jeszcze szybciej niz mialo dotychczas. Teraz co najwyzej zrobisz 150m tygodniowo ze sprzedania kostiumow + kupowanie artisanow (gdzie memsy i tak trzeba w grze zdobyc) to jeszcze mozna bylo sie klocic ze gra to typowe pay for convenience, ale kiedy wprowadzaja system ktory doslownie daje ci nielimitowana ilosc prob wbicia tet/pen i jest ograniczona jedynie zasobem twojego portfela? To niezle rozowe okulary nosicie.

Hej wszystkim, mam pytanie czy w grze nadal jest zablokowany trade między postaciami? Bo myślę aby sobie wrócić do gry i się zastanawiam czy np znajomy będzie w stanie mnie np wspomóc jakimiś itemkami itp :wink:

Nie będzie mogl

upload_2018-8-29_16-7-2
https://community.blackdesertonline.com/index.php?attachments/upload_2018-8-29_16-7-2-png.125416/

Jak wam się podobają nowe ceny cash shopowych itemków sprzedawane w grze za srebro? Dalej nie p2w?

2lajki

Panowie, pytanie. Czy w ty też macie w grze taki efekt gorącego powietrza? Rozmazuje się ekran , jakby para.
Da się to jakoś wyłączyć?

O dobre pytanie bo przy wersji remastared to trochę irytuje :smiley:
Co do cen outfitów to w końcu je zmienili bo stare ceny były wręcz śmieszne :smiley: teraz może więcej osób się skusi na ich sprzedaż co za tym idzie więcej osób kupi je za wyfarmione srebro :smiley:

Mi sie nowe ceny itemow z pearl shopu podobaja, bo wiecej ludzi bedzie je wystawiac. Zreszta, 300m z 3 outfitow to nic przy value jakie daje meltowanie ich (217m w crone stoneach)