Jedynym elementem “p2w” z tego przyszlego patcha bedzie mozliwosc sprzedazy outfitow po wyzszych cenach niz dotychczas. W przeciwienstwie do serwarow kr/ru to u nas bedzie mozna kupic valksy za lojalki - tam tego nie ma.Cron stony bedzie mozna faktycznie uzyskac przepalajac outfity lecz jest to nieoplacalne i promil graczy moze w ten sposob bedzie chcialo wbic PEN’a (o ile ci ,ktorych by bylo na to stac juz nie sa wygearowani na PEN).
Jak dla mnie to takie “p2w” jakie mamy obecnie w BDO jest spokojnie akceptowalne.
Jak ktos wyzej napisal - glownym problemem gry jest kulejaca ekonomia.Ceny itemow tet/pen sa zenujaco niskie wiec ludzia po prostu nie oplaca sie ich wystawiac na market.Blokowanie cen na itemach jest dobre bo zapobiega transferowi srebra z konta na konto czy tez sprzedazy srebra lecz blokada powinna byc na wyzsze kwoty.
System rng w enchancie jest calkiem w porzadku.Wchodzi enchant z kamieniami Capras wiec bedzie troche latwiej.Jedynine boli mnie enchant bizu,ktory pochlania wiekszosc pieniedzy.Powinni chociaz dodac wieksza ilosc fusow przy spaleniu bo +1 za spalenie tet ogra jeslekko smieszne.
Czy gra jest P2W
Czyli typowy argument: nie oplaca sie czyli p2w nie istnieje. No dla was moze byc nieoplacalne, ale pewnie znajda sie ludzie co wydadza kilka tysiecy i sprogresuja jeszcze szybciej niz mialo dotychczas. Teraz co najwyzej zrobisz 150m tygodniowo ze sprzedania kostiumow + kupowanie artisanow (gdzie memsy i tak trzeba w grze zdobyc) to jeszcze mozna bylo sie klocic ze gra to typowe pay for convenience, ale kiedy wprowadzaja system ktory doslownie daje ci nielimitowana ilosc prob wbicia tet/pen i jest ograniczona jedynie zasobem twojego portfela? To niezle rozowe okulary nosicie.
Hej wszystkim, mam pytanie czy w grze nadal jest zablokowany trade między postaciami? Bo myślę aby sobie wrócić do gry i się zastanawiam czy np znajomy będzie w stanie mnie np wspomóc jakimiś itemkami itp
Nie będzie mogl
https://community.blackdesertonline.com/index.php?attachments/upload_2018-8-29_16-7-2-png.125416/
Jak wam się podobają nowe ceny cash shopowych itemków sprzedawane w grze za srebro? Dalej nie p2w?
Panowie, pytanie. Czy w ty też macie w grze taki efekt gorącego powietrza? Rozmazuje się ekran , jakby para.
Da się to jakoś wyłączyć?
O dobre pytanie bo przy wersji remastared to trochę irytuje
Co do cen outfitów to w końcu je zmienili bo stare ceny były wręcz śmieszne teraz może więcej osób się skusi na ich sprzedaż co za tym idzie więcej osób kupi je za wyfarmione srebro
Mi sie nowe ceny itemow z pearl shopu podobaja, bo wiecej ludzi bedzie je wystawiac. Zreszta, 300m z 3 outfitow to nic przy value jakie daje meltowanie ich (217m w crone stoneach)