Wszędzie trzepią hajs,jedni bardziej inni mniej, za darmo to tylko woda z kałuży. BDO jak dla mnie to śmiech w porównaniu z tym co np można spotkać w starym, poczciwym L2 który jest już tylko dobrym wspomnieniem a trendy cash shopu dotarły i tam i to w taki sposób, że to się w głowie nie mieści.
Czy gra jest P2W
@Valakas Chyba za dużo żyjesz przeszłością
"Kieeedyyyś to byłłoo! Gry mioły sens! Były trudne... A teraz tylko p2w... Peh... Tibia 2004 to było coś"
Ok jaśniej. Jest dwóch chłopców. Obaj grają po 5h dziennie na tym samym spocie. Jeden kupił tylko grę i nie zapłacił ani grosza więcej za rzeczy z IS. Drugi chłopiec kupił grę + pakiet ulepszaczy z IS, pozwalający mu zbierać automatycznie drop z ziemi, pozwalający mu pozostawać dłużej na spocie bez konieczności opuszczania go. Który chłopiec po 100 godzinach gry zarobi więcej i dlaczego? A to co ty przytoczyłeś nie daje mi przewagi w grze:) W domu mam kompa i7 7700k, 1080ti, mysz i klawiatura gamingowa.. a w drugim miejscu w ktorym gram i5 2500k z gtx 960 oraz myszka i klawiatura za może 80 zł... Zarówno na jednym i drugim kompie zarabiam tyle samo w ciągu 1h farmy. A i jeszcze mam taka magiczną rzecz. Gdy nacisnę ESC mam takie menu z opcjami graficznymi:) Pozwoliło mi to tak dostosować ustawienia że na tym gorszym kompie mam podobna ilość fpsów:)
Z czego w takim razie miała by się utrzymać gra servery, ludzie, firma o zysku już nie wspomnę
temat wałkowany będzie jeszcze pierdyliard razy. Czy serio ludzie oczekują, że wydawca charytatywnie będzie utrzymywał servery, wprowadzał updaty itp ? Przy takich produkcjach coś musi kusić aby dać możliwość zarobienia pieniędzy patrz przykład Blizard
WOW przestaje być jego głównych źródłem utrzymania, a staje się Overwatch, Hearthstone zmieniają model płatności tak aby dostosować się do obecnego modelu finansowego. Jeszcze można by podyskutować jakby to wyglądało jak w obecnych L2 od Ncsoftu gdzie jesteś zmuszony kupować jakieś pierdoły z IS bo inaczej się ich dostać nie da i wymuszają to na Tobie bezpośrednio
a tutaj masz wybór skoro Cie nie stać na peta to podnoś ręcznie będzie dłużej ale za jakiś czas dostaniesz peta z kalendarza, kupisz z AH itp
Dokladnie, wspolna cecha firm jest chcec jak najwiekszego zarobku z ta roznica, ze ogarnieta firma stara sie zachowac balans w IS, a debile ladowaliby co sie da. Pomyslcie co by sie dzialo gdyby to Gejforge wydawal BDO w EU. Kamienie 100% szans za 30€ normalka, loot boxy z mozliwymi Boss TET czy PEN za 50€ (kij ze 0,0001% szansy) ale bogate debile kupowalyby to na potege itd. Teraz docencie rozwiazanie Kakao, ktore jest ×- fair.
Ok jaśniej. Jest dwóch chłopców. Obaj grają po 5h dziennie na tym samym spocie. Jeden kupił tylko grę i nie zapłacił ani grosza więcej za rzeczy z IS. Drugi chłopiec kupił grę + pakiet ulepszaczy z IS, pozwalający mu zbierać automatycznie drop z ziemi, pozwalający mu pozostawać dłużej na spocie bez konieczności opuszczania go. Który chłopiec po 100 godzinach gry zarobi więcej i dlaczego? A to co ty przytoczyłeś nie daje mi przewagi w grze:) W domu mam kompa i7 7700k, 1080ti, mysz i klawiatura gamingowa.. a w drugim miejscu w ktorym gram i5 2500k z gtx 960 oraz myszka i klawiatura za może 80 zł... Zarówno na jednym i drugim kompie zarabiam tyle samo w ciągu 1h farmy. A i jeszcze mam taka magiczną rzecz. Gdy nacisnę ESC mam takie menu z opcjami graficznymi:) Pozwoliło mi to tak dostosować ustawienia że na tym gorszym kompie mam podobna ilość fpsów:)
Dwóch chłopców gra w tą samą grę, płaci abonament miesięczny, obydwoje płacą tyle samo, tylko że jeden ma mniej czasu na grę, drugi go wyprzedza zdobywa gear i szaleje na pvp. Zanim on go dogoni, musi wydać więcej na abonament itd.
- przykład tak samo sensowany i tyczący się p2w jak Twój... sorki ale taka prawda.
Co do sprzętu to zapraszam na PvP i to masowe... dziękuję i nie mam więcej pytań
Dwóch chłopców gra w tą samą grę, płaci abonament miesięczny, obydwoje płacą tyle samo, tylko że jeden ma mniej czasu na grę, drugi go wyprzedza zdobywa gear i szaleje na pvp. Zanim on go dogoni, musi wydać więcej na abonament itd. - przykład tak samo sensowany i tyczący się p2w jak Twój... sorki ale taka prawda. Co do sprzętu to zapraszam na PvP i to masowe... dziękuję i nie mam więcej pytań
Twój przykład z d*py jest:) Mój zakładał że grają na tym samym spocie i poświęcają tyle samo czasu na grę, tylko że jeden wydaje kasę w IS a drugi nie. Kończę przebywanie już na tej stronce. Więc nawet nie odczytam tego co odpiszecie i co wytrzepiecie.
Pozdrawiam
Twój przykład z d*py jest:) Mój zakładał że grają na tym samym spocie i poświęcają tyle samo czasu na grę, tylko że jeden wydaje kasę w IS a drugi nie. Kończę przebywanie już na tej stronce. Więc nawet nie odczytam tego co odpiszecie i co wytrzepiecie. Pozdrawiam
o/
Jednego mniej.
A żeby offtopu nie było to powiem, że chłopaki wyżej dobrze gadają. Gameforge to by dopiero wam pokazał jak się prawdziwą grę P2W robi XD Tutaj tragedii nie mamy, choć znajdują się jacyś wojownicy słońca (raz na jakiś czas), którzy P2W na oczy nie widzieli i sieją zamęt o jakichś przewagach z IS'a, a jak przyjdzie co do czego, to kulą ogon jak @Alcor i uciekają pod sukienkę mamusi. Bo mu się nie chce czytać, no beka - raczej odpowiednich argumentów znaleźć nie możesz, historie wyssane z palca.
o/ Jednego mniej. A żeby offtopu nie było to powiem, że chłopaki wyżej dobrze gadają. Gameforge to by dopiero wam pokazał jak się prawdziwą grę P2W robi XD Tutaj tragedii nie mamy, choć znajdują się jacyś wojownicy słońca (raz na jakiś czas), którzy P2W na oczy nie widzieli i sieją zamęt o jakichś przewagach z IS'a, a jak przyjdzie co do czego, to kulą ogon jak @Alcor i uciekają pod sukienkę mamusi. Bo mu się nie chce czytać, no beka - raczej odpowiednich argumentów znaleźć nie możesz, historie wyssane z palca.
Chlopcze to ty wypisujesz jakieś głupoty o mamusiach, wojownikach słońca...
Dla mnie w tej grze jest P2W.
Dla Ciebie jest to P2C. I ok niech tak będzie. Rozmowa do niczego nie prowadzi więc lepiej ja zakończyć na tym etapie.
Pozdrawiam
Chlopcze to ty wypisujesz jakieś głupoty o mamusiach, wojownikach słońca... Dla mnie w tej grze jest P2W. Dla Ciebie jest to P2C. I ok niech tak będzie. Rozmowa do niczego nie prowadzi więc lepiej ja zakończyć na tym etapie. Pozdrawiam
Przecież miałeś już nic nie czytać na tej stronie !
Na szczęście to rynek weryfikuje i tutaj rynek jest bo gra w nią dużo ludzi Ty możesz sobie uważać co chcesz nikt Ci w to grać nie każe ! Gra dobra, ciekawe dynamiczne pvp, pve sporo zabawy
I nadal nie rozumiem po co ludzie toczą tutaj bój starając się udowodnić cuda na kiju co Was to boli.... Już kiedyś napisałem, że ludzie (czyt. Polacy) nie potrafią zrozumieć i zaakceptować czyjegoś wyboru i na siłę wszelkimi możliwymi sposobami będą mu wpajać swoje przekonania i krytykować na każdym kroku gdy zrobi coś inaczej niezgodnie z przekonaniem to taki jakby "Moherowy Beret" w sieci.
Przecież miałeś już nic nie czytać na tej stronie ! Na szczęście to rynek weryfikuje i tutaj rynek jest bo gra w nią dużo ludzi Ty możesz sobie uważać co chcesz nikt Ci w to grać nie każe ! Gra dobra, ciekawe dynamiczne pvp, pve sporo zabawy I nadal nie rozumiem po co ludzie toczą tutaj bój starając się udowodnić cuda na kiju co Was to boli.... Już kiedyś napisałem, że ludzie (czyt. Polacy) nie potrafią zrozumieć i zaakceptować czyjegoś wyboru i na siłę wszelkimi możliwymi sposobami będą mu wpajać swoje przekonania i krytykować na każdym kroku gdy zrobi coś inaczej niezgodnie z przekonaniem to taki jakby "Moherowy Beret" w sieci.
Bo widzisz nie mogłem się powstrzymać:P. Ja gram w BDO i nie przestanę, ale przeczytaj pytanie chłopaka który założył temat. O to poszło bo jedni twierdzą że bez wydawania pieniędzy da się normalnie grać co oczywiście jest prawdą a inni że należałoby wydać parę stówek na ulepszacze które znacznie wpływają na szybkość rozwoju w grze co również jest prawdą. Mnie nie obchodzi czy ktoś wydaje na tą grę czy nie, nikomu do portfela nie zaglądam.
@Valakas Chyba za dużo żyjesz przeszłością "Kieeedyyyś to byłłoo! Gry mioły sens! Były trudne... A teraz tylko p2w... Peh... Tibia 2004 to było coś"
Pomyślałeś dokładnie odwrotnie do tego co napisałem, gratuluję.
hmm dziwne ktoś chce zarobić na swojej pracy
wy też pracujecie za darmo patrząc jak się ludzie cieszą korzystając z waszej pracy i czekacie na jałmużnę ?
Broniłem ich, ale teraz po wprowadzeniu kama blessinga za $… Tylko czekać na advice of valks. Jak dodadzą fail stacki do itemshopa, to czas quitować.
Fajny event urodziniowy. Zniżki w cash shopie i nic ciekawego po za tym. Ponoć w Korei rozdawali za darmo kostiumy, a mają wersję f2p.
Ps. Znajomy zauważył, że dodali do cash shopu eventowy udźwig za perełki, który nie wlicza się do poprzedniego limitu. Nice cashkao.
Na event urodzinowy składa się masa przecen w IS, kupony do IS, limitowane rzeczy typu - 3 pety do wyboru z 6 za 2200 pereł czy ta wyżej wspomniana waga (jak ktoś ma maxa wagi wcześniejszej, to te 250 wincj to tyle co do procesingu na noc chyba… ;d), kulka do resetu spelli za 2 perełki z okazji JIN’ów, skrzynka z DARMOWYM boss gearem dla każdego, Lavientia event, 2x 200% expa zapowiedziane, ogólnie sam patch wow (jiny etc)…
Urugonów których przed free boxami było z 120 na rynku (+0) wystawionych, tak w momencie pisania posta jest 1 020, ale tak źle i tak źle… Jak widać, każdego się nie zadowoli
Edit: co do valksów w IS’ie to kwestia czasu. Podczas ostatniego patcha sę rąbneli na tyle, że w jednej części EQ dla konia (outfitu), a dokładniej w jego opisie, było już całe info nt. Valks Cry
Nikt się nie rąbną, w sensie że pokazał coś wcześniej … Valksy działają w KR od x czasu, a my mamy patche od nich, nie pierwszy raz są błędy w tłumaczeniu itemu, jakiś czas temu dostaliśmy po patchu opis Value Packa z koreańskiego serwera, więc nie wiem w czym płacz i zgrzytanie zębów.
Ja już dawno powiedziałem, że powinniśmy mieć więcej z ISa niż mamy, w sensie chociażby ten opis VP i to co daje VP… obecnie gdyby nie przyzwyczajenie i zarobek w 90% z grindu to w ogóle bym VP nie posiadał. LifeSKillerzy mają głęboko w zadzie ten VP.
A te 10 dodatkowych FSów, które nie wiadomo jak są liczone pomaga na RNG tyle co umarłemu kadzidło i to nie raz było widać na KR serwie jak goście z prawie 300 FS i Valksami dalej failowali na PEN.
Wraz z 29 sierpnia witamy u nas meltowanie kostiumow, czyli także valks cry i tone Cron stone’ow. No to mamy wszystko co Korea prócz drieghan i manos narzędzi xD . Jestem ciekawy waszych argumentów broniących bdo przed nazywanie tej gry teraz nie p2w
I to są dopiero prawdziwe " Trudne Sprawy "
A prawidłowa odpowiedź brzmi : Budyń .
Dziękuje Bardzo
Jak ja kocham to gdy ludzie nie rozumieją sensu gry/gatunku… PoE jest najgorszym hns bo ma najgorszą walkę i loot, obojetnie co by nie dodali z zdupionymi tymi dwoma elementami NIGDY nie bedzie dobrym HnS, mmo? może, ale nie HnS.
I to samo z BDO - zawsze znajdzie się ktoś kto grał więcej, lepiej, szybciej, w większej ekipie. I to nie ma nic wspólnego z rzekomym p2w. Fakt, to ułatwia sprawę, ale i tak musisz grać. I jak ktoś gra więcej to nawet za 1000 dolarów dziennie byś go nie dogonił. Ale też trzeba zadać pytanie : po jaką cholerę chcesz gonić wyimaginowaną topkę? Grasz dla siebie, nie dla innych. Masz 59 lvl? To raczej nie spotkasz graczy z 63+ na swoich spotach bo co mieli by tam niby robić. Ktoś ci skopał dupę na pk? Happens, starczy że miał większego farta, poszedł raz na bossa, dropnął mu dandelion i go wbil na duo, a ty dalej biegasz z jakąś śmieciową bronią :P. Tylko ktoś krótkowzroczny albo skrajnie głupi zamyka oczy na możliwości inne niż ta jedna która mu odpowiada
P2progresuj 3x szybiej i miej dużo wygodniej jest i to mocne, ale to nie jest największy problem tej gry.
Problemem jest nie działająca ekonomia i masakryczny system rng w enchantowaniu.
Ludzie maja niewyobrażalną ilość gotówki, a nie mogą za to kupić itemów z item shopa (ich cena jest zablokowana na tak śmiesznie niskich wartościach, że nikt tego nie wystawi), tak samo fragmenty of memory, których każdy potrzebuje na tysiące. Nie mówiąc już o upolowaniu czegoś na tet/pen z marketu, nawet jak masz na to $ (co nie jest żadnym problemem), to wchodzą na market może 2 sztuki na tydzień?
Większość biżuterii na rynku pochodzi z eventów, co miesiąc każdy dostaje boxy za logowanie.