Czy gra mi pójdzie?

Witam mam pytanie czy gra Guild Wars 2 będzie działać bez lagów na moim komputerze.

Windows 7 Ultimate

Procesor Intel Core 2 Duo E4600 2.5 GHz

2GB ram (wiem mało ;/ )

Karta graficzna Nvidia GeForce 9500 GS

Łącze internetowe 16MB/s

Mogłem zapomnieć czegoś napisać, więc jak coś to napiszcie. Z góry dzięki za promoc.

PS. Nawet może być grafika low, tylko żeby nie było lagów.

Setki tematów było związanych z tym pytaniem.Moja odpowiedź to nie,grafa do wymiany,ramu dokup

ja mam win7 ultimate ,Procesor Intel Core 2 Duo e7400 2.8GHz 4gb ram karta GeForce 9600GT ,gra chodzi czysto na średnich ustawieniach ,nie ma lagów ,gra jest komfortowa ,tak więc moim zdaniem po za zwiększeniem ramu do 4gb nic Ci więcej nie potrzeba...

Ta gra ci nie pójdzie ona ci ucieknie.

Ale tak naprawde masz chyba slaby procesor i malo ram by dalo rade.

Moze na minimalnych ruszy ale to i tak bez jakosci gry.

Wymagane jest minimum by dobrze dalo sie grac bez lagow procesor taktowany na 2.8ghz ale ty ani nie masz takiego procesora, gdyz jest to bardzo stary core 2 duo.

Ani nawet nie masz dobrej ilosci pamieci czytaj 4GB gdyz gra korzysta wylacznie z procesora i pamieci a grafika to trzeci plan.

Ja przy C2D E8500 (przed ostatnia wersja c2d) // 2gb ram ddr2 // Radeonie HD 4870 1gb moglem grac ledwo na srednich gdyz ta karta graficzna malo wspierana jest od strony Anet i Ati. No i malo pamieci ram.

Ogolnie srednio polecam ta gre bo jak narazie nudzi sie ona. Tzn ja wbilem po jakims czasie 80lvl i znudzilo mnie granie w to.

Guild wars2 nawet nie ma systemu dueli co jest naprawde beznadziejne.

Co mi tam sie tam podobalo to grafika ladna i gameplay ciekawy, ale jak kto woli.

moj brat ma mojego starego kompa, c2d 2.1, radeon hd3600 i 2gb ram chodzi mu na low ale płynnie bez lagów :)

ja mam win7 ultimate ,Procesor Intel Core 2 Duo e7400 2.8GHz 4gb ram karta GeForce 9600GT ,gra chodzi czysto na średnich ustawieniach ,nie ma lagów ,gra jest komfortowa ,tak więc moim zdaniem po za zwiększeniem ramu do 4gb nic Ci więcej nie potrzeba...

Ta ? A ile masz fpsów na wvwvw ?

Ogólnie jest tak, chcesz pograć dla fabuły to kup, jeżeli chcesz grać wvwvw to sobie odpuść, mam kompa :

4gb ramu

E7600 3,06x2

Geforce 9800 gt 1gb

I gra na wvwvw jest z hmmmm 5-10 fps.

Na WvW czasem zlaguje ale to jak naprawdę 200+ osób w jednym miejscu siedzi ,a w innych sytuacjach gra chodzi płynnie ,radzę Ci poważnie się zastanowić co jest nie tak z twoim kompem bo ja nie mam takich spadków że 5-10fps ,max 25...

normalnie mam 80fps .w LA 60fps a na wvw 35-45fps [przed chwilą sprawdziłem]...

Sprawdź sobie na tej stronie http://cyri.systemrequirementslab.com nie więcej pokaże jak będzie działać gra.

Na WvW czasem zlaguje ale to jak naprawdę 200+ osób w jednym miejscu siedzi ,a w innych sytuacjach gra chodzi płynnie ,radzę Ci poważnie się zastanowić co jest nie tak z twoim kompem bo ja nie mam takich spadków że 5-10fps ,max 25...normalnie mam 80fps .w LA 60fps a na wvw 35-45fps [przed chwilą sprawdziłem]...

hmmm, podałem swoją specyfikację kompa, wieć porównaj sobie ją do twojej ;).

proca i kartę masz lepszą stąd moje zdziwienie...^^^^

Tak nie w temacie ostatnio strasznie wymiana gemów podrożała kiedyś jeszcze 1g=120gemów teraz już 50 ;/ Jak ktoś zrobił wymianę w tamtym czasie to ma niezły zysk. Coś wiadomo kiedy ceny zejdą ,jakieś prognozy czy raczej puki co trzeba czekać na moment...?

w WWW nie pograsz, ale gra powinna Ci pójść ;)

Ew dokup 2GB ramów

Dzięki wszystkim za odpowiedz, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy będąc w dungeonie, czy w jakimś miejscu gdzie jest trochę więcej graczy i więcej się dzieje (nie wliczając WvWvW) będę miał lagi, nawet na grafice low ?

Dzięki wszystkim za odpowiedz, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy będąc w dungeonie, czy w jakimś miejscu gdzie jest trochę więcej graczy i więcej się dzieje (nie wliczając WvWvW) będę miał lagi, nawet na grafice low ?

Gadałem z kumplem ma bardzo zbliżonego kompa do twojego i mówi że śmiało mu chodzi, na WvWvW ma małe problem na low ale na spokojnie daje radę. Na instancjach, w miastach itd. lata na medium-low pół na pół i mówi że mu się nie tnie ani nic.

Przy liczniejszych eventach, walka ze smokami, WvWvW, będziesz miał pokaz slajdów nawet na hiper minimum

Sama karta graficzna przekreśla grę. Chyba, ze Cię rajcuje granie przy 20 fpsach normalnie i na WvW na 5.

A ja się podebnę pod temat . Moja specyfikacja:

AMD FX 6100 ( podkręcone 4.5 GHz )

Ram : 16 GB

Karta Graficzna: Radeon 7850 1 GB

Jak myślicie ile wyciągne w grze fps? ( Na jakich ustawieniach )

Wybaczcie też się podepnę (to będzie raczej formalność)

Pentium® Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz (2 CPUs)

3038MB RAM (dostępne)

XP Professional SP3

Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family

Pytam się o najniższe detale gdyż, do słabej grafiki jestem przyzwyczajony ;D

Wiem że jest to złom i laptopy do gry się nie nadają ale kupiony był jakiś czas temu, a nie mam na razie kasy żeby kupić jakiegoś lepszego kompa.

NIE :)

Pójdzie ci bo sam mam takiego laptopa ale na low detalach max 10FPS'ów.

Mam podobne parametry, różnica u mnie jest taka że mam procka 2,8 i win XPsp3. Gra chodzi u mnie całkiem płynnie. Przycina się jedynie w LA i na world eventach, więc wg mnie możesz kupić grę :) jeśli takie ścinki Ci nie przeszkadzają. Wciąż da się grać.