Cześć,
przepraszam, że temat zaczynam tak późno, ale rozbawiły mnie reakcje w komentarzach. Odnoszę się do ostatniego newsa (odnośnik pod koniec postu), gdzie to każdy nagle staje się TOP1 światowym. Obserwując forum to światowej topki tu nie ma, ale jak coś się stanie dotyczącego najlepszych graczy to nagle każdy wielce oburzony. Czy jest to pierwszy taki przypadek? Nie, popatrzcie na sytuacje z BDO. Wprowadzili jakieś usprawnienia (nie jestem graczem BDO, ponieważ gra mnie nie wciągnęła, ale czytając to całe P2W to ono tak naprawdę nie istnieje dla 99% graczy, a dotyczy topki) i nagle w każdym obudził się topowy gracz. Prawda jest taka, że to P2W przypuszczalnie istnieje, ale tylko w kręgu topowych graczy (podziwiam ludzi z tego forum, którzy mając 20lv już tworzą problemy odnośnie P2W), ale i tak Janusze MMO (którym prawdopodobnie Silkroad klatkuje), będą wygłaszali swoje opinie o tym jak to P2W niszczy taką grę. Osobiście przyznaję, że ten rodzaj "P2W" mnie nie boli, ponieważ dla mnie bycie TOP1 nie jest celem i nigdy będę TOP1. Dla mnie gra w MMO to raczej taka forma relaksu - zaloguję się, zrobię questy, pozwiedzam mapy i logout. Więc uczciwie czy to P2W dotyczy Was, czy po prostu narzekacie, żeby narzekać bo na coś trzeba? W tym momencie kieruje pytanie do Was - kto z Was zabłysnął na światowej scenie danej gry i jest tam rzeczywiście rozpoznawalny? Czy może jednak okazuje sie, że Wy jesteście po prostu zwykłymi graczami, których nie widać podczas zwykłego levelowania?
P.S. Ten problem nie dotyczy tylko R:O i BDO, a każdej sieciówki.
Tutaj link do newsa:
https://mmorpg.org.pl/news/zobacz/revelation-online-jest-p2w