Czy gracze nie posiadający heart of thorns mają szanse w pvp i pve?

@up - genialne podejście... Możesz grać warriorem z pochodnia... ale jaki jest sens skoro mozesz biegać z 2H swordem? Ale chwila, chwila. Po co grać z 2H swordem, jaki jest sens? skoro mozna biegac z 1h swordem i tarcza. Ale chwila, jaki jest tego sens? Skoro mozna biegac z dwoma swordami... itd itp. No ale nie ma co się dziwić, zawsze są "króliczki" mety i ci co metę kształtują. W każdej grze tak jest praktycznie - w gw2 grałem ele przy premierze na 2 daggery i rozwalem nawet do 3 innych graczy... a potem patrzysz : łup, na metabuild mamy ele pod 2 daggery. Okej, jakis miesiac temu gram w lola, o, nowa postać - taliyah. Patrzę, ale fajnie się nią gra. A teraz? Łup, jest w mecie w tierze 1 lub 2. No ale tak to już jest : a ilu wyzwisk się nasluchalem to nawet nie wspomnę xD. To samo też w gw2 bylo - zerk meta? Super, ja biegalem w knight. I potem wszyscy padali a ja ich musialem wskrzeszac i jeszcze wiekszego dpsa mialem xd

???

Twoja wypowiedz nie ma najmniejszego sensu lub jej zupelnie nie rozumiem. Mozesz sobie biegac w czym chcesz, w jakimkolwiek buildzie chcesz, z jakimkolwiek broniami, ale meta nie istnieje bez powodu i poprzednik Ci to wyjaśnił. Uwierz mi, że są ludzie którzy testują właśnie takie "2 swords" warriorow na golemach i gdyby to było dobre, community o tym by dawno wiedziało. Dlatego wiekszosc ludzi tak nie biega, bo jedyny sens biegania w off mecie w instancjonowanym pve jest tylko taki by sie wyrozniac i tyle. Argument z dd ele nietrafiony, bo cele dd był bardzo długo metą w zasadzie aż do wejścia HoTa jak usuneli cele amulet.

Nie dziwie sie ze ludzie padali na raidzie jak w knightach biegales skoro zabierales tanka robote i tylko swoj squad zabijales zabierajac aggro tankowi. Ciekawi mnie czy rzeczywiscie osiagnales wiekszy dps w knightach od osoby odpowiednio ubranej i znajacej rotacje w stopni przecietnym, czyli przecietnego gracza PvE w dzisiejszych czasach.

@up - genialne podejście... Możesz grać warriorem z pochodnia... ale jaki jest sens skoro mozesz biegać z 2H swordem? Ale chwila, chwila. Po co grać z 2H swordem, jaki jest sens? skoro mozna biegac z 1h swordem i tarcza. Ale chwila, jaki jest tego sens? Skoro mozna biegac z dwoma swordami... itd itp. No ale nie ma co się dziwić, zawsze są "króliczki" mety i ci co metę kształtują. W każdej grze tak jest praktycznie - w gw2 grałem ele przy premierze na 2 daggery i rozwalem nawet do 3 innych graczy... a potem patrzysz : łup, na metabuild mamy ele pod 2 daggery. Okej, jakis miesiac temu gram w lola, o, nowa postać - taliyah. Patrzę, ale fajnie się nią gra. A teraz? Łup, jest w mecie w tierze 1 lub 2. No ale tak to już jest : a ilu wyzwisk się nasluchalem to nawet nie wspomnę xD. To samo też w gw2 bylo - zerk meta? Super, ja biegalem w knight. I potem wszyscy padali a ja ich musialem wskrzeszac i jeszcze wiekszego dpsa mialem xd

Ja mysle ze ty sam nawet nie wiesz o co Ci chodzilo w tym poscie. Ze co, ze niby w mecie jest to co jest aktualnie dobre? No wow, nie wiedzielismy... Ze wydaje Ci sie ze knight elkiem robiles wiecej dps'u od zerka? (Co btw. nie jest mozliwe jesli ta osoba grajaca zerkiem jest chociaz odrobine madrzejsza od ziemniaka)
Nie wiem.
Wytlumacz.

Pls.

Dobra zbyt duzy chaos sie zrobil. Po prosze o krotka odpowiedz. Czy majac zakupiona podstawke bez dodatku da sie fajnie pograc? I czy w ost. dodatku znajduje sie cos co da przewage na graczami z podstawka tylko?

Nie, nie da się "fajnie" pograć, bo jesteś bardzo ograniczony o content (np brak raidów) no i brak specek.

Jak wiadomo Guild Wars 2 oferuje wiele płatnych dodatków. W heart of thorns mamy możliwość modyfikacji naszej klasy postaci:

Necromancer (Reaper)
Mesmer (Chronomancer)
Elementalist (Tempest)
Guardian (Dragonhunter)
Warrior (Berserker)

<p>
	    Revenant (Herald)<br>
	    Thief (Daredevil)<br>
	    Ranger (Druid)<br>
	    Engineer (Scrapper)
</p>

<p>
	Czy gracze bez tych dodatkowych klas mają jakieś szanse w PVP i PVE ?
</p>