Witam Ostatnio zacząłem tworzyć własny build dla Witcha, jednak okazuje się, że freezing pulse dps istnieje (aczkolwiek jest inny niż mój, ale jest i kropka). Troszkę mnie to podbiło i opadła chęć, więc wróciłem do mojego witcha pod EK... Czy sądzicie, że granie na cudzym buildzie to nie to? Wolicie zrobić własny build i mieć unikalną postać, być może odkryć dzięki temu jakiś niespotykany build i zdobyć popularność w community? Jak myślicie?
Czy granie w PoE traci urok, gdy gracie cudzym buildem?
jak dla mnie to wszystko jedno, chociaz uwazam, ze na poczatku najlepiej grac na kogos buildzie, np. typa, ktory gra juz w ta gre dosc dlugi czas, poniewaz on wie czego sie spodziewac, ty niestety nie, ale jesli tak bardzo ci zalezy na tej "slawie", to nic nie stoi ci na przeszkodzie zrobienia wlasnego buildu oprocz lenistwa ofc ;D
Mi akurat nie zależy na sławie w grach To tylko przykład tego co można osiągnąć tworząc taki build czy coś
ehm, jednym z powodow dla ktorego ludzie robia wlasne buildy, to satysfakcja, bycie jednym z najsilniejszych, dzieki swojemu buildowi, to cos ;D
Nie wniose nic do tematu ale od dłuższego czasu mnie ciekawiło co jest superowego w tworzeniu buildu w PoE ?
Gry mmo powinny opierać sie na mass pvp bo przy tym jest najwieksza frajda, satysfakcja i rozrywka. Przestalem grac w PoE po 2 tygodniach.
Gry mmo powinny opierać sie na mass pvp bo przy tym jest najwieksza frajda, satysfakcja i rozrywka. Przestalem grac w PoE po 2 tygodniach.
Nie powinieneś łączyć ze sobą PoE i MMO. To nie ten gatunek (przynajmniej na logikę, nie wiem jak się chwalą twórcy).
Wracając do tematu: pierwszego builda spieprzyłem strasznie na rangerce, więc potem zrobiłem Maraudera opierając się na czyimś buildzie. I to był dobry wybór, bo dzięki temu dowiedziałem się jak grać w tą grę żeby być w stanie coś osiągnąć (zanim przestałem grać wbiłem 2 akt na drugim poziomie trudności). Gdybym grał kolejną postacią, miałbym już jakieś ogólne pojęcie i mógłbym pobawić się w budowanie czegoś sam.
Co nie zmienia faktu że podejście "łeeee, dużo ludzi lata z takim buildem który chciałem sobie zrobić, więc zrezygnuję bo wolę być ORYGINALNY" jest dla mnie głupie. Co z tego że ludzie robią dany build? Grasz dla siebie, nie dla nich.
Buildów pod EK jest cała masa. Czy to Mara/Wicz/Ranger, czy to CI/life, czy pod kryty, czy też nie... I co teraz? Przestaniesz grać swoim wiczem pod EK?
~~nas
PS: Oddychanie też jest mainstreamowe...
Mój witch EK opiera się na cudzym buildzie Nie planuję przestać i dokończę swój build Freezing Pulse dps, będzie zjebany, to będę chociaż wiedział co jest nie tak
Czego ma za mało itp
Jak dla mnie, to tak jak pisał Asterek - na początku najlepiej zagrać na cudzym buildzie, aż ogarniemy grę na tyle, żeby móc stworzyć własny. Chyba, że cudzy build jest aktualnie przeuberkozak, chociaż i tak z reguły da się coś jeszcze ulepszyć
Heh, to pytanie można zadać do każdego MMO... Pamiętam, jak się oburzałem w WoW, że to głupio grać na "jedynym słusznym". I tak grałem jak chciałem, dopóki nie zaczął się endgame ;p
Tu też możesz grać na swoim buildzie i sobie spokojnie levelować, ale kiedy przyjdą cięższe wyzwania, to przydadzą się czyjeś buildy, bo to buildy ludzi którzy wszystko skrzętnie obliczyli i można polegać...
Moim zdaniem najlepiej spróbować zrobić parę postaci na cudzym, ponieważ drzewko jest bardzo rozbudowane. Dopiero kiedy poznamy mechanikę gry i uświadomimy sobie jak ważne jest tutaj survi, a nie tylko DMG (szczególnie na hardcorze), możemy spróbować tworzyć coś swojego. Mimo mitu mnogości buildów, wszystko kręci się w okół kilku op spelli, więc pozostaje tylko dostosowanie postaci do własnych upodobań (właśnie np, wiecej dmg, mniej survi lub odwrotnie).
Witam Ostatnio zacząłem tworzyć własny build dla Witcha, jednak okazuje się, że freezing pulse dps istnieje (aczkolwiek jest inny niż mój, ale jest i kropka). Troszkę mnie to podbiło i opadła chęć, więc wróciłem do mojego witcha pod EK... Czy sądzicie, że granie na cudzym buildzie to nie to? Wolicie zrobić własny build i mieć unikalną postać, być może odkryć dzięki temu jakiś niespotykany build i zdobyć popularność w community? Jak myślicie?