Witajcie!
Zamierzam kupić Guild wars 2, a najbardziej w mmorpgach lubię pvp, więc czy WvW nie będzie mi ciąć na takim sprzęcie ?
Intel core i5 4440
4 gb ram
Radeon r9 270?
Witajcie!
Zamierzam kupić Guild wars 2, a najbardziej w mmorpgach lubię pvp, więc czy WvW nie będzie mi ciąć na takim sprzęcie ?
Intel core i5 4440
4 gb ram
Radeon r9 270?
Spokojnie da rade. Ja na i3 trzymam się nieźle
No to super, mam jeszcze pytania odnośnie Guild wars 2, bo widze ze grasz jeśli możesz ( lub chcesz) to odpowiedz:
1.Na czym polega system walki w gw2 ? Z tego co sie orientuje to mozna uzywac skilli w biegu,czy chodzi o to ze uzywamy obszarowych skill tak zeby trafic we wroga?
2.Na jakich ustawieniach grasz na i3 ? Myślisz ze na średnich mi nie będzie lagować?
3.Czy gra wciąga?
Narazie gram w NWO, ale dosyc szybko sie nudzi, jak jest z GW2 ?
W nwo jest słabe pvp, a te w GW2 jest przegenialne.
1. Jest połączeniem non targetu i point and clicka. Część spelli jest na cel, a część ground-targeting. Target możesz wybrać, ale może też zostać wybrany sam, przez miejsce, w które strzelasz. Jeśli np. twój pocisk leci we wroga, ale ktoś inny znajdzie się pomiędzy wami, to ten ktoś dostanie z pocisku. Podczas walki dużo zależy od umiejętnego dodge'owania i wykorzystywania przewagi terenu. Ogółem walka jest baaardzo skillowa, i dwoje ludzi z tym samym buildem, może kompletnie różnić się skillem.
2. Mam dość podobny sprzęt i prawdopodobnie będzie ci przy dużych zergach na WvW schodzić do około 15-20 fps'ów na minimalnych. Na PvE na spoko pójdą średnie, jak nie wyższe. Największym problemem są zawsze shadery.
3. Zależy od ciebie. Mnie wciągnęła.
Aha, a jaki serwer polecasz dla totalnego newbie ?
Myślałem, żeby może pograć na jakims mnie zaludnionym to na WvW nie będzie lagować choć też nie chce sam biegać po lokacjach.
A gdy wyłączone ale dam na minimalne te shadery to będzie mniej lagowało ?
Taki sprzęt i gadasz mu o średnich i 15-20 fpsach w WvW, to co ty masz za komp Veeper ze niby porównywalny? Jego i5 jest jedna z lepszych, grafa tez nie jest zła. Normalnie mozesz grać na full detalach w pve, z WvW to nie wiem
Ahh, sorki - pomyliło mi się z corio, który napisał, że ma i3, wybaczcie ^^
@grubcio będzie ci chodziło dobrze. A co do serwera, to jeśli chodzi o WvW, wybrałbym jakiś ze srebrnej ligi - mniejsze kolejki niż na goldzie, większa frajda niż na bronzie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Mam jeszcze jedno pytanie czy legendarne itemy dają coś w guild wars 2 ?
Spotkałem się z pewną opinią, że na level capie normalne itemy są tak samo dobre jak legendy, a różnią się tylko wyglądem.
A czy GW 2 ma dobre endgame ?
Czy jest co robić ?
I co się zdobywa z tych najlepszych dungeonów ?
Ja na laptopie gram mam spadki do około 10-15 w zergach, więc na twoim powinno śmigać aż miło, bo desktopowe procki są o wiele mocniejsze.
Czy jest co robić to zależy od tego co lubisz. Sam gram prawie tylko WvW i czasem trochę PvP lub jakiś dungeon okazjonalnie.
Witajcie!
Intel core i5 4440
4 gb ram
Radeon r9 270?