Czy GW-2 pójdzie mi na tym PC

Witam mam blaszaka który najlepsze lata ma już za sobą i jestem ciekaw czy mi pójdzie GW 2 na tym sprzęcie jeżeli nie to co dokupić/zamienić/dodać.

Chodzi mi żeby grał na medium, płynna gra i na WvW nie lagowała się przynajmniej na med-low.

Grałem na jednym z testów to na medium nie miałem ani 1 z wiechy przez 2h po tym czasie PC mi się wyłączył okazało się że spaliłem zasilacz, ale nie wiem czy to wina GW-2 czy tego że ten zasilacz miał tylko 400W i działał przez 5-6 lat

mój PC :

Procesor: AMD Athlon ™ 64 x2 Dueal Core Processor 5200+ 2.6 GHz

Ram: 2GB i tu mam pytanie czy dokupić do 4GB czy do 6 ( nie wiem czy 6GB na ten sprzęt to dobry pomysł)

karta graficzna : NVIDIA GeForce 8800 GTS ( wiem niestety nie GT ale po paru aktualizacjach jest lepiej)

Win 7 64-bit oryginalny (musiałem się pochwalić)

Indeks wydajności systemu Windows ocenia podstawowe składniki systemu w skali od 1,0 do 7,9.

Wynik podstawowy : 5,5

Procesor : 5,7

RAM : 5,5

Grafika : 6,8

Grafika w grach : 6,8

Pod. dysk twardy : 5,8

EDIT : teraz mam zasilacz jakiś 500 W ogarnięty

EDIT2 : Czy jakbym dokupił 4GB RAM razem 6GB i tą grafikę http://www.ceneo.pl/15752942 to by wystarczyło czy przy tej grafie muszę zmienić procka i płytę gł. czy nie ma znaczenia ?

Na minimalnych powinno udać Ci się odpalić, ale nie wiem czy taka grafa i ram starczą na komfortową grę. Gra nie jest zoptymalizowana.

Ja tam nie narzekam na procki typu dual-core. Sam posiadam 3.0 x2, jedyne co by się przydało zmienić to pamięć do 4-6GB + karte graficzną nawet na najtańszego GF 4xx/5xx/6xx, cena 500 i 600 (tych "gorszych") nie przekracza 200 zł na allegro. I proponuję zaopatrzyć się w silniejszy zasilacz jeżeli chcesz dalej rozbudowywać komputer, najlepiej 650-750wat

http://www.benchmark...arator-gpu.html

Po prawej stronie sa GFy, po lewej AMD. Można porównać, są tam pokazane wyniki w benchmarkach i grach, jest także pokazany pobór mocy itd itp ;)

Na minimalnych powinno udać Ci się odpalić, ale nie wiem czy taka grafa i ram starczą na komfortową grę. Gra nie jest zoptymalizowana.

Twój mózg nie jest zoptymalizowany haha za dużo komentarzy się naczytałeś na głównej synuś.

Pójdzie na mid/high bez problemu :)

Twój mózg nie jest zoptymalizowany haha za dużo komentarzy się naczytałeś na głównej synuś.Pójdzie na mid/high bez problemu

Zamiast grzecznie odpowiedzieć na pytanie kolegi Ty go obrażasz .No ładnie.

warn_ico.png
Za offtop. Od upominania użytkowników są modzi. - Kubox

To nie jest mój kolega...

warn_ico.png
Za offtop. - Kubox

Nie opłaca zmieniać się grafiki, bo proc będzie ci ja ograniczał sam mam przy 5200+ swoją 9800gtx+ i to jest limit co uciągnie mój procek. GW2 w łatwością odpali, a na ramy szkoda kasy bo to ddr2. Jak już to poczekać, sprzedać kompa i kupić nowego, pozatym 88gts jest lepszy od 88gt.

Witam

Nie będe robić nowego tematu, ponieważ jest to zbędne więc spytam.

Na owym sprzęcie, czyli: Asus EN9600GT 512mb,ddr3 , Amd Athlon 64 x2 5000+ , 4GB RAM Gra będzie w miare działać? Ktoś testował na podobnych paramterach ? Lub jest sowicie obeznany na temat sprzętu, optymalizacji i poobcznych co do tego informacji o tej Grze i nie tylko.... Czekam na odpowiedzi :)

na low i niektórych ustawieniach na med (shadery i tekstury) powinno działać dobrze.

Napiszę to też tutaj...jest pewien sposób jak zwiększyć wydajność klienta. Trzeba otworzyć właściwości skrótu do gw2.exe i dodać -umbra gpu.

umbragpuj_xpnnepr.jpg

Cały czas nad tym pracują, a skoro trzeba to wywoływać w ten sposób, to znaczy, że pewnie w pełni nie działa jeszcze ta technologia, bądź jest pobugowana...dlatego nie obiecuję efektów, ale zawsze warto spróbować, a nóż widelec pomoże ;)

http://www.devilsmmo...tage-of-umbra-3

dzięki wszystkim za odpowiedź temat do zamknięcia

To nie jest mój kolega...
 Za offtop. - Kubox 

Z jakimi ludzi ja będę grał w GW2... Boże czemu ?

Powinno pójść... powiem nawet że podchodzi do ustawień mid ale nie jestem pewien... Na WvWvW raczej będzie ścinać ale zawsze możesz chodzić w mniejszych grupach (lub sam) i zdobywać małe punkty lub atakować ich supply.

myślę że na mid max pójdzie bo jednak geforce nie jest jakiś super

Tak nawiasem, to przy systemie Windows 7 2GB RAM to trochę mało, sam system zabiera od 512 do 1024 MB...na WvWvW na pewno będą problemu, ale reszta rozgrywki być może da się grać na low/med tak jak napisałem...polecam też zająć się konserwacją swojego kompa, defragmentacja, skanowanie, wyczyszczenie podzespołów, to wszystko może tylko pomóc ;)

mam laptopa

intel core 2 duo t6500 2.10ghz

3 gb ram

radeon 4670hd 512

I gralem na Mid detalach bez problemow.mowiac bez problemow czyli wszytko git dzialalo nawet na WvWvW przy duzej ilosci graczy ,czy na eventach.Mojim zdaniem juz sie nie da scisnac mniejszych wymagan w tej grze.

Witam mam blaszaka który najlepsze lata ma już za sobą i jestem ciekaw czy mi pójdzie GW 2 na tym sprzęcie jeżeli nie to co dokupić/zamienić/dodać.

Chodzi mi żeby grał na medium, płynna gra i na WvW nie lagowała się przynajmniej na med-low.

Grałem na jednym z testów to na medium nie miałem ani 1 z wiechy przez 2h po tym czasie PC mi się wyłączył okazało się że spaliłem zasilacz, ale nie wiem czy to wina GW-2 czy tego że ten zasilacz miał tylko 400W i działał przez 5-6 lat

mój PC :

Procesor: AMD Athlon ™ 64 x2 Dueal Core Processor 5200+ 2.6 GHz

Ram: 2GB i tu mam pytanie czy dokupić do 4GB czy do 6 ( nie wiem czy 6GB na ten sprzęt to dobry pomysł)

karta graficzna : NVIDIA GeForce 8800 GTS ( wiem niestety nie GT ale po paru aktualizacjach jest lepiej)

Win 7 64-bit oryginalny (musiałem się pochwalić)

Indeks wydajności systemu Windows ocenia podstawowe składniki systemu w skali od 1,0 do 7,9.

Wynik podstawowy : 5,5

Procesor : 5,7

RAM : 5,5

Grafika : 6,8

Grafika w grach : 6,8

Pod. dysk twardy : 5,8

EDIT : teraz mam zasilacz jakiś 500 W ogarnięty

EDIT2 : Czy jakbym dokupił 4GB RAM razem 6GB i tą grafikę http://www.ceneo.pl/15752942 to by wystarczyło czy przy tej grafie muszę zmienić procka i płytę gł. czy nie ma znaczenia ?