Czy instalować Windows7?

Witam

Instalować Windows 7 czy lepiej nie?

Wszystkie nowsze gry, które obsługiwały XP przeszedłem i nie mam w co grać :D

Jak jest z wydajnością tego systemu względem XP? System służyłby mi do gier, ale też do takich rzeczy no użytkowych.

Windows XP Pro Sp3 32bit - posiadam

Windows 7 Ultimate 32bit - chciałbym wgrać

Athlon 64 x2 6000+

Radeon 4850

2Gb ram

No pC pod 7 to raczej slaby... samego ramu zje ci 750kb (mniej wiecej)
Ale smialo możesz instalować napewno poczujesz zmiane na lepsze

750 kb? o rany, chciałbym.

Instaluj Windowsa 7, jest lepszy od XPka. Nie jest tak tragicznie. Nie zeżre ci tak dużo. Im więcej ram masz, tym więcej ci zużywa windows.

Jeśli to jedynie x64. Na x32 nie masz co liczyć, sprzęt nie jest aż tak z górnej półki. Ja bym zostawił xpek'a chyba iż nie grasz to możesz dla programów zainstalować tylko po co ?

:| 32 obsluguje do 4gb 64 4gb+ i taka w tym roznica :) instaluj itak 64 bitowa wersje :) bedzie smigac spokojnie

a ja proponuje win 8.1 mniej zasobow zzera od win 7

PS. po co ci do domu win7 ultimate? po cholere ten dodatkowy crap?

Jak najbardziej instaluj, ale proponowałbym dokupienie conajmniej 2GB ramu.

Ja bym zostawił Xpeka bo nie ma sensu zamieniać windy na 7 x32. To nie opłacalne nic nie zyskujesz. Jakbyś dokupił 2GB ram śmiało instaluj windows 7 x64.

Możesz zainstalować Windows 7 i zobaczyć, jak będzie Ci śmigać, jednak przy 2gb ramu nie możesz spodziewać się wysokich osiągów nawet na xp. Dokup 2 GB ramu, jest to koszt około 25 zł.

Witam

Instalować Windows 7 czy lepiej nie?

Wszystkie nowsze gry, które obsługiwały XP przeszedłem i nie mam w co grać :D

Jak jest z wydajnością tego systemu względem XP? System służyłby mi do gier, ale też do takich rzeczy no użytkowych.

Windows XP Pro Sp3 32bit - posiadam

Windows 7 Ultimate 32bit - chciałbym wgrać

Athlon 64 x2 6000+

Radeon 4850

2Gb ram