Witam,tak jak w temacie. Nie wiem czy był wcześniej taki post więc proszę o wybaczenie jeżeli tak. Witam mam pytanie,nie jestem obeznany w kartach graficznych,posiadam gtx 560 ti,i myślałem nad wymianą karty ale nie opłacało mi się,gdyż nie ma większych różnic między moją kartą a 300zł droższą,kwestia szyny. Więc wpadłem na pomysł dokupienia drugiego gtx'a 560 ti i zrobić jakoś żeby obydwa pracowały bo cena nie jest aż taka duża. Czy jest w ogóle taka możliwość? PS.przepraszam za błędy,pisane w pośpiechu.
Czy jest możliwość ,,złączenia" dwóch kart?
Nie bawiłem się osobiście ale istnieje coś takiego. Nazywa się to SLI bodajże jeżeli są to karty nvidii. Płyta główna musi to obsługiwać oraz posiadać dwa sloty na karty. Aczkolwiek podobno uzyskuje się w ten sposób 1,5x mocy karty a nie 2x jak wielu myśli w związku z czym nie używa się tego na tanich kartach tylko na kilku najdroższych jak się ma np. monitor 37 cali czy coś. Osobiście polecałbym dozbieranie na jakąś lepszą kartę.
Ale poczekajmy aż wypowie się ktoś jeszcze, bo jak mówiłem nie interesuję się tym za bardzo.
Witam,tak jak w temacie. Nie wiem czy był wcześniej taki post więc proszę o wybaczenie jeżeli tak. Witam mam pytanie,nie jestem obeznany w kartach graficznych,posiadam gtx 560 ti,i myślałem nad wymianą karty ale nie opłacało mi się,gdyż nie ma większych różnic między moją kartą a 300zł droższą,kwestia szyny. Więc wpadłem na pomysł dokupienia drugiego gtx'a 560 ti i zrobić jakoś żeby obydwa pracowały bo cena nie jest aż taka duża. Czy jest w ogóle taka możliwość? PS.przepraszam za błędy,pisane w pośpiechu.