Czy jest to dobry build na Amumu

Mam pytanie, czy jest to dobry build na ap jak i hp dla Amumu :

Tabi Ninja > Plemienna Zbroja > Różdżka wieków > Kapelusz dodający 140 mocy umiejętności i podnoszący, też moc umiejętności o 30% (niestety nie pamiętam nazwy) > Kostur Archanioła > Moc Trójcy

A na koniec, gdy uzbieram około 3,5k sprzedaje Tabi Ninja i kupuje kolejną Moc Trójcy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)

Jak już to nie kupuj 2x Trinity Force bo on ma unikalne bony. Na końcu możesz dodać jakiś armor ew. Rylai

Nie polecam sprzedawac butów :)) i to szczególnie dla 2 Trinity forca :) Trzeba bylo kupic item ,który daje many (podobna lza ) i potem z tego robic zólto okom rózdzke :)) i wtedy masz wiecej many i AP :) wysstarczy zastanowic sie i skupic przy tym. Ja gram na angielskim wiec niektórych itemków wymienionych przez ciebie nie kojarze ;)

Jest specjalny przypięty temat do takich rzeczy >.<

Zamiast kostura to bym polecał albo kielich athene (dobry mana regen) albo rylai albo klepsydre zhonyi albo void staffa (70 ap + magic resist penetration, czy coś takiego). 2 trinity nie mają sensu, w zasadzie nie rozumiem po co Ci trinity na buidzie hp/ap, lepiej zamiast niego wrzucić jakiś armor (thornmail, anioł stróż)

Szczerze? To jak moim zdaniem ten build na amumu posysa.

Po pierwsze po kiego grzyba ci rabadon na amumu skoro jest to posać supportująca (tankowna).

Po 2 po co wgl mu składac trinity force ?? :o.

Po 3 z tym buildem będziesz miał tak mało survi, że.....

Mój build na amumu w jungle:

-armor i 5 potów

-buty merce/tabi zależy od enemy teamu.

-jeżeli mają jakiegoś dobrego carrego ad to frozen heart.

-rod of age/rylai (co wolisz)

-guardian angel

-jeżeli masz jakiegoś ułomnego supporta to aegis of the legion

-jeżeli mają jakiegoś potęznego ap carrego to banshee veil.

Na linie (jako support)

-philosopher's stone

-butki tabi/merce

-heart of gold

-guardian angel

-thornmail/banshee veil

-banshee veil/thornmail

z philosopera i heart of gold sładasz reszte np. locket of the iron solari.

Mam pytanie, czy jest to dobry build na ap jak i hp dla Amumu :Tabi Ninja > Plemienna Zbroja > Różdżka wieków > Kapelusz dodający 140 mocy umiejętności i podnoszący, też moc umiejętności o 30% (niestety nie pamiętam nazwy) > Kostur Archanioła > Moc TrójcyA na koniec, gdy uzbieram około 3,5k sprzedaje Tabi Ninja i kupuje kolejną Moc Trójcy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Nie, nie jest to dobry build, wręcz ch...lipny

Aktualnie da się grać amumu pod AP i ma to względny sens, ale mimo wszystko nie widzę sensu składania trinity w buildzie AP :D

@2UP

Mniejwiecej zgadzam sie z tym buildem :) . Ułomny support? To tylko na niskim elo.. Jak grasz pod tanka bardziej to kup tego thornmaila bo naprawde sie przydaje :)

@2UPMniejwiecej zgadzam sie z tym buildem . Ułomny support? To tylko na niskim elo.. Jak grasz pod tanka bardziej to kup tego thornmaila bo naprawde sie przydaje

Tak tylko z tego, co napisał założyciel tematu (mam na myśli build) to gra albo normale, albo niskie elo.

Po pierwsze po kiego grzyba ci rabadon na amumu skoro jest to posać supportująca (tankowna).Mój build na amumu w jungle-jeżeli mają jakiegoś dobrego carrego ad to frozen heart.-rod of age/rylai (co wolisz)

Amumu to nie postać supportująca... Prawdziwy support jest wtedy,kiedy postać ma buffy,albo leczy.A on tego nie posiada.

Frozen malet ahahah,stary żeś mnie rozbawił po smutnym meczu.Lepiej jak złożysz Abyss Sceptera zamiast tego Frozena... Dobry ad Carry i do niego nawet nie podejdziesz amumu,aby go ze slołować.

Ten build jest troszkę słaby.Nie potrzebny ci ten Trinity force bo ta postać ma ze stunować z bandaży użyć ulti,oraz reszte skilli i to wszystko.Amumu to postać Solo TOP , Jungl ,albo Mid jeśli ktoś ogarnia. Build na amumu :

-Doran's Shield

-Philosopher stone

-Sunfire Cape

-Abyss scepter

I reszta zależy od przeciwnego teamu,jeśli jest słaby to składaj Relay'a,a jeśli mają dużo Arrmoru to złóż Randiuin's Omena.Jeśli chcesz,więcej informacji na temat innych championów to pisz na PW.W końcu gram te 3 lata w League of Legend to wiem swoje.

Amumu to nie postać supportująca... Prawdziwy support jest wtedy,kiedy postać ma buffy,albo leczy.A on tego nie posiada.Frozen malet ahahah,stary żeś mnie rozbawił po smutnym meczu.Lepiej jak złożysz Abyss Sceptera zamiast tego Frozena... Dobry ad Carry i do niego nawet nie podejdziesz amumu,aby go ze slołować.Ten build jest troszkę słaby.Nie potrzebny ci ten Trinity force bo ta postać ma ze stunować z bandaży użyć ulti,oraz reszte skilli i to wszystko.Amumu to postać Solo TOP , Jungl ,albo Mid jeśli ktoś ogarnia. Build na amumu :-Doran's Shield-Philosopher stone-Sunfire Cape-Abyss scepterI reszta zależy od przeciwnego teamu,jeśli jest słaby to składaj Relay'a,a jeśli mają dużo Arrmoru to złóż Randiuin's Omena.Jeśli chcesz,więcej informacji na temat innych championów to pisz na PW.W końcu gram te 3 lata w League of Legend to wiem swoje.

Ehkem.Blic ma jakiegoś buffa ? Nie.Nautilius ma ? Nie.

Po 2 twoje czytanie ssie, gdzie ty tam widzisz frozen mallet ? Ja jakoś nie widze

Po 3 jak masz 20lvl w lolu to proszę nie wypowiadaj się.

Po 4 hmmmm jakby ci to powiedzieć ? Teraz żadna postać nie zaczyna od Dorans shielda, jungla armor i 5 potów, support wardy item na mane regen i pare potków.Amumu na topie zniszczy byle gówno, na midzie w early też go zniszczy byle gó.....

Amumu to postać supportująca i postać na jungle i każdy ogarnięty gracz ci to powie.

Ehkem.Blic ma jakiegoś buffa ? Nie.Nautilius ma ? Nie.Po 2 twoje czytanie ssie, gdzie ty tam widzisz frozen mallet ? Ja jakoś nie widzePo 3 jak masz 20lvl w lolu to proszę nie wypowiadaj się.Po 4 hmmmm jakby ci to powiedzieć ? Teraz żadna postać nie zaczyna od Dorans shielda, jungla armor i 5 potów, support wardy item na mane regen i pare potków.Amumu na topie zniszczy byle gówno, na midzie w early też go zniszczy byle gó.....Amumu to postać supportująca i postać na jungle i każdy ogarnięty gracz ci to powie.

Tak może i troszkę źle przeczytałem,ale to nie zmienia faktu,że ostro się mylisz.Ogarniasz to każdego zjedziesz a amumu na mida jest wspaniały.Może tobie nim nie idzie,ale nie musisz innym tego mówić,aby nie próbowali.W lolu gram z pewnością dłużej od ciebie,więc ten tekst o lvl'u jest żałosny.Każda postać może być supportem,ale nie prawdziwym,więc to też nie potrzebny komentarz.Amumu jako support jest średni bo on ma potencjał na jungli,albo solo top... Zresztą te komentarze nie powinny mieć miejsca,więc skończmy w tym momencie.

Sorrki, że jeszcze raz odpowiem, ale w lola gram od czasów, kiedy jeszcze powstawał europejski server ^^.Na mida amumu jest mierny, może ma tego stuna, ale robienie go pod ap nie ma sensu, co za tym idzie chodzenie na mida.Kontry na niego (mid) le blanc, brand, ahri, lux, cassiopeia, galio, fizz.......mógłbym tak w wymieniać i wymieniać, ale po co ? Na topa kontry to riven, irelia, nautilius, volibear......też jest tego tyle, że .......

Każda postać może być supportem

Tym tekstem mnie rozwaliłeś...........Człowieku amumu ma 2 stuny, i jeszcze 3 skille bijące aoe praktycznie bez dmg (wliczam w to ulta), chyba, że robisz go pod ap......... .Amumu w jungli możesz sobie pare fragów zgarnąć, ale po co skoro te pare fragów można oddać carremu ad/ap i wygrać grę ?? Większość moich postów nabiłem w dziale "League of legends" wieć jednak warto mi uwierzyć.Spróbować mida możesz sobie zagrać, ale na botach, a nie psując zabawę innym graczą, gdyż tak jak już napisałem jest to postać mierna na mida.

Mam pytanie, czy jest to dobry build na ap jak i hp dla Amumu :

Tabi Ninja > Plemienna Zbroja > Różdżka wieków > Kapelusz dodający 140 mocy umiejętności i podnoszący, też moc umiejętności o 30% (niestety nie pamiętam nazwy) > Kostur Archanioła > Moc Trójcy

A na koniec, gdy uzbieram około 3,5k sprzedaje Tabi Ninja i kupuje kolejną Moc Trójcy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)