Jak dla mnie syf ![:) :)]()
Obudowa Zalmana to tandeta materiały, słabe filtry przeciwkurzowe. Zalmana to ja trzymam w piwnicy, musiałem zmienić bo kłębki kurzu i zatkane wentylatory po 3 tygodniach to trochę lipa. Nie mówiąc już że blacha gnie się w rekach i cieniutka
Zmień na SilentiumPC RG4W też ma 3 wiatraki i jest dużo lepsza i w dodatku z szkłem hartowanym a nie jakimś marnym plexi.
Ogólnie Zalman ma bardzo słabe wiatraki, bardzo słabo wieją i głośne po jakimś czasie(słabe łożysko)
W tej cenie powinieneś wziąć procek od AMD czyli Ryzen 1600. Obecnie już lepiej działa to w grach i na tą chwilę to dużo lepszy wybór niż jakikolwiek i5 od Intela
W zestawie już masz dobre chłodzenie, które wytrzyma OC nawet o 600-700mhz i nie bedzie procek się grzał. Każdy procek odblokowany od AMD i nie problem podkręcić, a Intel żyduje i pod IHS-em jest glut, więc temperaturki wysokie nawet bez OC.
Zasilacz to bieda i tylko tyle że produkuje go Bequiet, elektronika jest słaba i na poziomie Antec VP500 za 160zł https://www.morele.net/zasilacz-xfx-core-ts-550w-p1-550s-gren-747191/
Zasilacz od XFX na podzespołach droższych zasilaczy Seasonic. Bardzo dobry i dużo lepszy od każdego w tej cenie, a nawet do 350zł jest sensownym wyborem ![:P :P]()
Przy AMD ram cie już nie ogranicza i bierzesz 20-30zł droższy 3000mhz i sporo rzeczy będzie odczuwalnie szybciej pracować.
Więc ostatecznie taki komputer będzie ładny
http://www.morele.net/inventory/info/1pgxqY/
Pełna płyta ATX - głównie dlatego droższa, lepsza, bardziej rozbudowana.
Obudowa z szkłem hartowanym wraz z bardzo ładnym chłodzeniem Wraith Spire będzię się świetnie prezentować i chłodno pracować.
Ram 3000mhz
Zasilacz XFX TS 550w na bardzo dobrej elektronice(prawie 1000 opinii i pewnie jeszcze więcej kupionych)
----- głównie dlatego droższe o 150zł cały zestaw, ale według mnie jak najbardziej warte bo dobry zasilacz czy obudowa z cieżko rysującym się szkłem to tylko inwestycja.
6rdzeni/12 wątków do podkręcenia jak najbardziej bez jakiegokolwiek ryzyka. W grach wypada lepiej niż i5 wystarczy pooglądać albo poczytać Reddita ![:P :P]()