Czy ludzie w to jeszcze grają

Cholera to może strzelić jak czekasz godzinę na instancję po czym pojawiasz się tylko ty i druga osoba a 3 pozostałe są afk! Miałam tak ostatnio i nic nie mogliśmy zrobić - ani nikogo kicknąć ani rozwiązać party, bo było za mało osób do przeprowadzenia głosowania... Srsly? Ostatecznie opuściliśmy party dostając karnego debuffa a afczący nie ponieśli żadnych konsekwencji i mogli sobie potem znowu szukać party.

Ludzie grają, ale inne pytanie brzmi, czy w ogóle opłaca się zaczynać w Terę grać... Bo obecnie ten tytuł nie oferuje niczego nowego, niczym się nie wybija i jest totalnie skopany przez wydawcę.

Ludzie grają, ale inne pytanie brzmi, czy w ogóle opłaca się zaczynać w Terę grać... Bo obecnie ten tytuł nie oferuje niczego nowego, niczym się nie wybija i jest totalnie skopany przez wydawcę.

TERA skopana ? Rozwiń myśl proszę.

Wydaje mi się że gra jest bardzo fajna- świetnie wykonane animacje i efekty potworków, dynamiczne i wymagające PvP, niezłe nawet lokacje. Jak na dzisiejsze wydania to ten typ mmo, czyli non targetowy, jest najlepszym sposród wszystkich jak narazie. Faktycznie nudne questy, dungi bez jakiejś ambicji, niezbyt znaczący i mało rozbudowany crafting, ale to dalej lepszy wybór niż taki Vindictus czy Riderz.

TERA skopana ? Rozwiń myśl proszę.Wydaje mi się że gra jest bardzo fajna- świetnie wykonane animacje i efekty potworków, dynamiczne i wymagające PvP, niezłe nawet lokacje. Jak na dzisiejsze wydania to ten typ mmo, czyli non targetowy, jest najlepszym sposród wszystkich jak narazie. Faktycznie nudne questy, dungi bez jakiejś ambicji, niezbyt znaczący i mało rozbudowany crafting, ale to dalej lepszy wybór niż taki Vindictus czy Riderz.

na czele Aiona , Rifta , Wowa , TERA JEST BARDZO SLABA o to chodzilo przedmowcy :) nie o to , ze jest slabsza od jakis pseudo gier typu raiderz czy vinduictus :)

TERA skopana ? Rozwiń myśl proszę.

Proszę bardzo. Wydawca w ogóle praktycznie nie interesuje się tym tytułem, jeżeli nie ma w interesie zarobienia kasy. Pisałam o tym już na portalu wielkrotnie i jako osoba, która uwielbia TERĘ i ma ogromny sentyment do tej gry (ale jeszcze za czasów p2p), będę zawsze to podkreślać. Tytuł z ogromnym potencjałem jest przez wydawcę traktowany po macoszemu. Pamiętam, że zaraz po wydaniu najnowszego patchu w grze pojawiła się ogromna ilość bugów i były problemy z klientem. GF na jakiś czas zamknął serwery, zupełnie nie informując o tym graczy. Żadnego wyjaśnienia, żadnych przeprosin, po prostu nic. Do tego egzekwowanie swoich prac u ich supportu to walka z wiatrakami. Dlatego ja np. uważam, że generalnie nie opłaca sie już w TERĘ grać, ponieważ ten tytuł prędzej czy później podzieli losy RaiderZ, szczególnie, że w perspektywie mają wyjść bardziej obiecujące i rozbudowane tytuły. No i nie zapominajmy o Aionie, który teraz na pewno przyciągnie sporą liczbę graczy.

@UP Żadna gra od GF'a nie jest dobrze traktowana.Nawet takie nostale na którym muszą ciągnać sporo kasy ma pathe raz na ruski rok.Niby TERA w grindzie jest fajna,ładnie wygląda itd.ale GF ją skopie(o ile jużtego nie zrobił) prędzej czy później.

mi osobiście TERA podeszła bardziej od aiona jak i również guild wars 2, ale od wow'a napewno nie. Może zmienię zdanie jak dobije cap lvl. Mam nadzieję tylko, że GF nie zrobi z tej gry totalnego P2Win.

Ponawiam pytanie zakładającego temat. Właśnie ściąga mi się Tera i tak się zastanawiam gdzie gra więcej osób i co jest bardziej grywalne. Tera czy Aion?

Proszę bardzo. Wydawca w ogóle praktycznie nie interesuje się tym tytułem, jeżeli nie ma w interesie zarobienia kasy. Pisałam o tym już na portalu wielkrotnie i jako osoba, która uwielbia TERĘ i ma ogromny sentyment do tej gry (ale jeszcze za czasów p2p), będę zawsze to podkreślać. Tytuł z ogromnym potencjałem jest przez wydawcę traktowany po macoszemu. Pamiętam, że zaraz po wydaniu najnowszego patchu w grze pojawiła się ogromna ilość bugów i były problemy z klientem. GF na jakiś czas zamknął serwery, zupełnie nie informując o tym graczy. Żadnego wyjaśnienia, żadnych przeprosin, po prostu nic. Do tego egzekwowanie swoich prac u ich supportu to walka z wiatrakami. Dlatego ja np. uważam, że generalnie nie opłaca sie już w TERĘ grać, ponieważ ten tytuł prędzej czy później podzieli losy RaiderZ, szczególnie, że w perspektywie mają wyjść bardziej obiecujące i rozbudowane tytuły. No i nie zapominajmy o Aionie, który teraz na pewno przyciągnie sporą liczbę graczy.

"No i nie zapominajmy o Aionie"

Nawet nie wiesz co tam się dzieje, na pewno wielkiej rewelacji nie zrobił nowy server, mały online, możliwe, że ludzie czekają na nowy update. Prawda jest taka, że przynajmniej większość jedzie na bocie, gameforge ma na to wywalone, kasa się zgadza po co ma banować. Tak właśnie wyglądają gry do których ma prawo GameForge.

mogę Ci napisać co się teraz dzieje w Tera na serwerach EU.

Miałem problem z wyborem mmo, kilka osob mi poleciło Tera Online oraz Aiona w takim razie najpierw zobaczyłem jak to wygląda w Aionie. Ogolnie mimo spolszczenia interface był bardzo nieprzyjazny dla nowych graczy, grafika bardzo dziwna w kazdym badz razie nie spodobala mi sie, finalnie postanowilem siegnac po Tera bo miałem dość już Aiona. Wszystko okazało się być tam przyjazne dla nowego gracza i graficznie jak dla mnie posiada wszystko to co powinno miec mmo :) ale to trzeba zobaczyc w grze a nie na YT.

Serwery wszystkie sa High bez roznicy czy jest to serwer PVP czy PVE. Praktycznie w każdej lokacji gdzie robilem questy czy expiłem spotkałem jakiegoś gracza także nie ma jakiś tam martwych stref. Polaków jest (przynajmniej na moim serwerze Veritas) bardzo dużo, spotkasz nawet kobiety :) także nie bedziesz narzekał na brak znajomych, z którymi sobie pojdziesz na questa czy dungeona :) co ciekawe sam możesz sobie zdobyć dobre itemki a nawet kupić je u Brokera bo na brak gotówki nie można narzekać. Mam 46 lvl archera i tak na prawdę rozgrywka staje się coraz ciekawsza a juz nie wspomne o battlegroundach gdzie kazdy ma równe szanse i jedyne co Cie od innych graczy różni to siła i konfiguracja twoich skilli :) i chyba ważną rzeczą jest to, że na battelkach chce sie przesiadywac bo jest swietna zabawa a dodatkowo zdobywasz za to nagrody :D

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy na stan dzisiejszy (14.06.2013) są ludzie którzy grają? Słyszałem wiele skrajnych wypowiedzi i nie wiem którym wierzyć. Proszę o pomoc!