Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy na stan dzisiejszy (14.06.2013) są ludzie którzy grają? Słyszałem wiele skrajnych wypowiedzi i nie wiem którym wierzyć. Proszę o pomoc!
Czy ludzie w to jeszcze grają
grac w graja ale nie ma juz takiego szalu jak w lutym i marcu.
gra moze zatrzymac na miesiac max a potem wieje nuuudaaa.
Inaczej, teraz będzie dość ciekawy dodatek mniej wiecej ~22 czerwca. Ludzi jest na tyle, by spokojnie zrobić questy w party : ) Fakt, wielkiego szału nie ma, ale teraz napewno przybedzie duzo starych graczy bo mocno End game podskoczy do gory.
Inaczej, teraz będzie dość ciekawy dodatek mniej wiecej ~22 czerwca. Ludzi jest na tyle, by spokojnie zrobić questy w party : ) Fakt, wielkiego szału nie ma, ale teraz napewno przybedzie duzo starych graczy bo mocno End game podskoczy do gory.
Można linka ? Bo pograłem w to akurat gdy był owy bum na to, i powiem szczerze, że gra na początku oczarowała mnie, ale z biegiem czasu ten czar prysł. A to co piszesz wydaje się być bardzo ciekawe.
grają ale tylko ci co zapłacili bo ludzie co tylko na f2p przyszli to im się znudziło
Mało ludzi gra. Po paru miesiącach zalogowałem się na serwerze Fraya by zobaczyć pustki i fakt, że po gildii w której grałem nie ma już śladu. Ta gra wymiera.
Dużo ludzi gra na Kilianie (pvp). I nie sądzę, że ta gra wymiera ..
Arcadia też ma się zdecydowanie gorzej, choć nie ryzykowałabym stwierdzenia, że wymiera. Zauważyłam, że wykruszają się albo początkowe lvle ( to zrozumiałe, nie spodobało się, robią inną postać itd.) albo 60, co ciągnie za sobą reakcję łańcuchową - znajomi przestają grać to ja też, bo co to za granie na end game'ie. Momentami na dalszych mapach (pow. 40lvl) wieje pustką.
Jednak nie jest jeszcze tak źle, przed nexusami najwięcej osób się schodzi.
Jednak jest dużo więcej lepszych gier f2p niż TERA, np. Rift, Aion.
Tyle, że tera ma na tę chwilę jeden z lepszych non-targetów. Zostawiłam Aiona dla tery, ale przez brak ludzi do grania chyba wrócę w końcu do aiona. A rift? Dla mnie ładny i tylko tyle. Tak samo jak do GW2 nie umiem się do niego przekonać. Chyba, że tu chodzi o to, że po prostu o niebo lepiej czuję się w azjatyckich klimatach.
Bolączka prawie wszystkich gier mmo na dzisiejszym rynku. Nie ma czegoś takiego w tych grach, aby zatrzymało cię na dłużej oczywiście znajdą się fanboye, którzy grają w to bóg wie ile i nadal grają więc brawa za wytrwałość tylko ciekawi mnie czy grając czerpią jeszcze z nich przyjemność w sensie aby nie była już rutyna. A co do samej tery to dodam, że ładna grafika non target i faajne efekty skili może się podobać..na kilka dni a potem się szybko znudzi.
Ja teraz zaczalem na Arcadii i mam 9 lvl ale nie widze zbyt wielu ludzi. Nie wiem czy ludziom sie znudzilo czy moze nie maja czasu... nie mam pojecia
Mnie w terze na dość długi czas ( kilka miesięcy, codziennie po kilka godzin ) zatrzymała przy sobie tera. Właśnie za non-target, dynamiczne walki, pierdyliard skilli ( m.in. za to nie lubię GW2 ), dobrą grafikę i azjatyckie klimaty. Odpycha mnie za to brak aktywnych graczy i wykruszanie się starej ekipy.
Też gralem na Arcadi warkiem etraz na 60levelu jednak chwile po wbiciu 60 nawet nie chce mi się do tery wbijać. Nie ma już praktycznie żadnych aktywnych polskich gildii. Dodatkowo ta monotonia - ciągle to samo BG (na których fpsy spadają diametralnie) -> Insty -> Nexusy -> Daily (brak jakiejkolwiek różnorodności, są nudne jak flaki z olejem) i ciągle w kólko to samo, a twórcy kompletnie nie urozmaicają gry. Tera raczej więcej graczy traci niż zyskuje.
Niestety, ale masz całkowitą rację. Zanim cokolwiek sensownego kupisz za daily miną wieki, albo zdążysz wyfarmić coś lepszego na bg. Nexusy są do znudzenia identyczne a jak masz słaby skład na bg to tylko sobie krwi napsujesz. Ja z engame'owych rozrywek chodzę tylko na bg bo mam szansę wykazać się jako healer. Ale poza tym bez ludzi ta gra się staje po prostu nudna.
A z gildiami to jest tak, że przychodzi sobie taka 3 znajomych i wymyślają, że zrobią sobie swoją własną hipsterską gildię z najgłupszą nazwą, jaką można wymyśleć. I tak mamy ok 10 gildii, w każdej po 5 osób, aktywnych 60 jeszcze mniej i w ogóle jest smutno. Może coś by z tego było, gdyby połączyć te gildie w jedną. Ale kto by się zgodził dobrowolnie oddać tytuł guilmastera?
http://www.mmorpg.co...4449548#4449548
Zapraszam do lektury. Wycieczka w przeszłość i development roadmap na rok 2012. Szczególnie fragment:
A new Class will be introduced and new mount. Plus a new continent.
:BHS zwyczajnie z rozwojem tej gry sobie nie radzi. Nie ujrzało światła dziennego nawet 10% tego, co miało być. Co mają ludzie robić w tej grze?
po wbiciu 60 lancerem pogralem moze z tydzien i tez rzucilem, przedwczoraj mialem zryw na tere, mialem nadzieje ze moze porwie mnie na nowo ale nic nie zaiskrzylo.... nie potrafie sobie tego wyjasnic, gra ladna ale nie przyciaga mnie tak samo jak neverwinter, nic nie iskrzy, probuje wyjasnic sobie ta sytuacje brakiem fajnej ekipy do gry , nic innego mi nie pozostaje jak wrocic na aiona i vindictusa
Wybaczcie, ale czego wy oczekujecie od gry wydanej przez GameForge
Skoro niby szykują się do tery2, to już nie wierzę, że czekają nas jakiekolwiek rewolucyjne zmiany w grze.
Ale fakt, jak się już osiągnie ten lvl cap to gra się może zwyczajnie znudzić, sama miałam taki kryzys.
Mnie osobiście cholera strzelała, kiedy musiałem iść poraz ktoryś z rzędu na tą samą instancję po czekaniu godziny w kolejce.