Czy masz zamiar grac na polskim officialu Lineage2?

Jak w temacie glosujecie czy macie zamiar grac na polskim officialu Lineage2 od Innovy.

Ja glosuje na Tak, gdyz sprawdze co i jak tam wyglada a jesli mi sie spodoba to zostane.

Imao ten server jest już spóźniony o kilka lat, lineage swoje lata świetności ma już za sobą, ten kto ma grać to gra na serverach EU, US i większość raczej nie będzie się przenosić ze swoich "wylevelowanych" postaci tylko po to aby mieć opis menu i przedmiotów po polsku... Tu nie ma co czytać.. A tym bardziej wejść na server gdzie będzie się roiło od gimbazy tez nie jest przyciągające.

Imao ten server jest już spóźniony o kilka lat, lineage swoje lata świetności ma już za sobą, ten kto ma grać to gra na serverach EU, US i większość raczej nie będzie się przenosić ze swoich "wylevelowanych" postaci tylko po to aby mieć opis menu i przedmiotów po polsku... Tu nie ma co czytać.. A tym bardziej wejść na server gdzie będzie się roiło od gimbazy tez nie jest przyciągające.

E tam :P z gimbaza fajnie czasem pograć jak 14 letni gość tłumaczy Ci Twój sens życia i co drugie słowo przeklina :D śmiechu jest.

@dadziu

Niestety true story. Kto miał grać w L2 już dawno rzucił się na ten tytuł gdy gra przechodziła na f2p. Wbicie przynajmniej tego 90lv nie jest ot tak hop. Podobno nie ma możliwości transferu postaci, co uważam za słuszną decyzję, ponieważ nie wyobrażam sobie aby jakaś gildia rzuciła 999kkk na CH i po zabawie. Do tego dochodzą siege, które byłyby lekko nudne na początku. Na koniec końców i tak zamki miałyby przez pierwsze pół roku te klany które mają najwięcej charów 95lv+. Na koniec jeszcze ta polska wersja językowa, która ma koszmarne tłumaczenie. Ni to tłumaczenie dosłowne, ni to nawet luźne, po prostu dziwne. Niby tylu mamy polskich lektorów, a sami wiecie jak zostają przetłumaczone kinowe plakaty.

@osobiste odczucia

Myślę, że sytuacja powtórzy się po raz kolejny i nie ostatni. Polska wersja językowa przyciąga do siebie masę dziwnej społeczności, której bynajmniej ja nie trawię. Może samo przejście całych klanów/sojuszy jest czymś dobrym, tak randomówka nie ma największego sensu. Już na przejściu na f2p dało się odczuć "patriotyzm" niektórych z graczy z końcówką -PL. Grałem już w kilka tytułów po przejściu na Nasz ojczysty serwer i jakoś nie mam ochoty ani nawet żadnych innych myśli typu "dam jeszcze jedną szansę polskim graczom". Jak ktoś kiedyś miał w sygnaturze, nie wiem czy przypadkiem nie był to nawet Koneser (czasem potrafił napisać jakąś życiową rację), 60% graczy to totalne nieogary(przeważnie przeważa wiek do 16 roku życia), 35% to gracze niedzielni(tacy którzy nie ukrywają że nie są pro, ponieważ nie umieją/nie chcą, najczęściej społeczność pve/crafting), pozostałą część 5% to osoby, które wiedzą co i jak. Jednakże ta ostatnia grupa którą możemy nazwać GRACZAMI, nie chce grać z tą pierwszą grupą z oczywistych powodów, lepiej grać przeciwko nim. Do tych różnych procentów dochodzą jeszcze narodowości i wychodzi, że godnymi kompanami z Naszego kraju jest niewielka garstka osób w liczbie 10-15 osób, reszta jest jaka jest i nie daj Boże niech znajdzie się jeszcze ktoś z przerostem ambicji i po całym klimacie. Inną sprawą jest też "bariera językowa", wyobraźcie sobie że niektórzy jednak nie znają tajemnego języka uważanego za międzynarodowy(globalnego), i bariera ta w pewnym stopniu nie komplikuje stosunków między ludzkich. Lepiej chyba milczeć niż na siebie najeżdżać. Ja w mmo swoje przeżyłem i na "starość" jakoś nie mam ochoty bawienia się z niewychowanym dzieciakiem, który nie wie co to "myśleć" ale zna już 500 innych słów niekoniecznie cenzuralnych.

@o L2

Gra i tak nie jest już super produktem, w pewnym momencie NC zaczęło wymyślać takie dodatki, że gra zamieniła się z painta w photoshopa, gdzie do wspaniałej zabawy wystarcza niemęczący exp oraz wspaniała zabawa na open pvp i chyba swego czasu najciekawszym siege. Niemęczący exp zamienił się w codzienną farmę po 8h przynajmniej przez 2 lata, open pvp zostało ograniczone o dziwny przelicznik karmy, a na siege różnica lvli chociażby ilości 2 jest już odczuwalna, co psuje sens jakiejkolwiek walki skoro z założenia wiemy kto wygra(no chyba że ktoś ma full ench epiki i jest w amber pt ^^). Ja z L2 dałem sobie już spokój i nie zmienia to faktu, że gdybym grał nadal to i tak bym nie przeszedł na serwer dla gimbusów. Bite 5 lat spędzonych w tych spaniałych klimatach oraz najciekawszych kronikach (c3, c4, c5, interlude) raczej mi wystarczy, aby tak zapamiętać ten tytuł.

Oczywiście ten, kto nie grał w L2 na p2p, jak najbardziej polecam do spróbowania gry, ale uprzedzam że ta gra już ledwo zipie.

Gra nie przyciągnie tak dużo dzieci jak w innych MMO, powód prosty - gra jest bardziej złożona i skomplikowana niż inne.

z iloscia ludzi napewno nie bedzie problemu. nie tylko polacy planuja grac na polskim serwerze, bedzie sporo ludzi, sporo pvp itd itp.

Jak Ruski serwer był INT to Polski też bedzie taki. Ruscy i Turcy chyba będą mieli blok na Polski serwer.

W jednym z tematow na forum innovy zadalem takie pytanie do supportu i odpisali mi ze blokady regionalnej nie bedzie.

Szybko bije 60+ wycrafce sobie B, albo A grade i będę PK-wał ludzi. Zawsze kochałem to w tej grze. A teraz będę miał możliwość zabijania płaczących polaków:) To będzie piękne. Wbije sobie na DV, albo IT i będe zabijał czytając tysiące wulgaryzmów w moją stronę. Tylko bedzie "nie kur** nie nie bij dam ci kase" "OMG dlaczego to zrobiłeś..." i "Resniesz??"

haha, true story, nie ma to jak gra z rodakami xD

ja mysle ze napewno zajrze, ale nie wiem czy bede gral

A ja zagram zobaczymy co z tego będzie.

Jak dla mnie gra się wypaliła,swoje zaprezentowała i przeżyła już wiele wspaniałych lat,warto podkreślić że w L2 PvP było najlepsze w porównaniu do innych tytułów. Jednajże Polski server mija się z celem,osobiście uważam jak i wielu moich znajomych z którymi zagrywaliśmy się od C1(to były piękne czasy),że Polski L2 będzie przypominał menalność graczy któych można było spotkać na Polskich Serverach Metina2,a gra jest naprawdę dobra. Tak samo będzie z L2,wielu neokidów wpadnie gdyż J.Ang.To dla nich czarna magia i zniszczy tą grę. Także mój głoś poszedł na "NIE".

@Up zgadzam się z kolegą. Najlepsza kronika to C5 ( według mnie). Spędziłem przy niej świetne chwile z naprawdę fajnymi ludźmi. Teraz gdy grałem na serwerze oficjalnym nie ma jakiegokolwiek klimatu, więc tymbardziej nie widzę sensu, aby grać z "polaczkami" i tylko niepotrzebnie się denerwować.

Ja osobiście w Lineage II grałem dosyć krótko i to bardzo dawno. Zagram na tym serwerze, mi osobiście ci młodsi gracze jakoś nie powinni przeszkadzać.

Hey właśnie czytam ten temat i dochodzę do wniosku że chyba zacznę grę na zagranicznym jakimś a nie polskim tylko niewiem jakie są servery .Czy możecie mi poradzić jaki server global wybrać i gdzie jest dużo graczy online oraz też polaków.

Oczywiście, że zagram na polskim oficjalnym darmowym serwerze, bo w L2 jestem weteranem z ponad 7 letnim starzem i chętnie spróbuje czegoś świeżego :D .To, że przyjdzie wiele nowych graczy to tylko wniesie świeżość do tej starej jakby nie było gry (metinowcy i tibijczycy i tak odpadną po pierwszych tygodniach). Ci którzy narzekają na to, że przyjdzie wiele nowych graczy nie związanych do tej pory z L2 i oni zniszczą grę są śmieszni. Dla mnie tacy gracze to duży plus. Każdy kiedyś był nowy i nie ważne od jakiego MMO zaczynał.

Wcześniej nie miałem styczności z L2, poczekam aż wyjdzie ten serwer i chętnie zagram, zawsze można grę usunąć a może i coś się uda :)

Jak w temacie glosujecie czy macie zamiar grac na polskim officialu Lineage2 od Innovy.

Ja glosuje na Tak, gdyz sprawdze co i jak tam wyglada a jesli mi sie spodoba to zostane.