Czy mozna łączyć Ram?

Witam mam takie pytanie :
Posiadam komputer z intel pentium dual core 2,8
2 GB ram DDR2
karta graficzna geforce 9500
Windows 7 64 bit

A pytanie jest takie : Bratu spaliła sie karta graficzna w jego kompie i zalezalo by mi by jego 2gb ram ddr2 dolaczyc do mojego kompa.
Lecz moje ramy sa orginalne w tzw zabudowie a nie wiem czy jak włoże jogo ramy do mojego kompa czy cos sie nie spali .
Jesli chce dokupic Sb wiecej ram , musze miec z tej samej firmy czy moga byc z innej?

mogą być z innej firmy, mogą być z innym taktowaniem, jak wsadzisz to na pewno nic nie zepsujesz, ale może nie działać czasami różne kości nie chcą z sobą współpracować, nie dowiesz się póki nie spróbujesz

Okay dzeki ;D

Edit.
Niestety po podlaczeniu kolejnych Ram , komputer po zalaczeniu nie odpowiada . Czyli chyba moge pomazyc o podladczeniu tych 2gb od brata.

a moze bys tak podal jaka to plyta glowna? jakie to ddry? wiem lepiej powrozyc

sprobuj puscic swojego kompa tylko na pamieci brata i zobacz czy dziala, jesli tak to sie moga gryzc lub trzeba ze slotami kombinowac, wroze ze twoja plyta moze miec wiecej niz 2 sloty na pamiec. (mozliwe ze sa roznych szybkosci i sie gryza)

a czy ramy sa z radiatorami czy nie nie ma najmniejszego znaczenia :P

Jak wyzej, zobacz czy z samymi koscmi brata pc wystartuje, bo moze one tez sa uszkodzone. Odnosnie taktowan, to jak pamietam nastapi automatyczne ptrzetaktowanie kosci do tej najwolniejszej.

Niektóre płyty główne mają w BIOS'ie opcję tolerancji dla różnych kości RAM. Spróbuj popatrzeć, czy posiadasz taką funkcję.

Witam mam takie pytanie :
Posiadam komputer z intel pentium dual core 2,8
2 GB ram DDR2
karta graficzna geforce 9500
Windows 7 64 bit

A pytanie jest takie : Bratu spaliła sie karta graficzna w jego kompie i zalezalo by mi by jego 2gb ram ddr2 dolaczyc do mojego kompa.
Lecz moje ramy sa orginalne w tzw zabudowie a nie wiem czy jak włoże jogo ramy do mojego kompa czy cos sie nie spali .
Jesli chce dokupic Sb wiecej ram , musze miec z tej samej firmy czy moga byc z innej?