Czy na takim laptopie pójdzie Overwatch?

Witam, ostatnio zainteresowałem się ową produkcją i powoli nastawiam się na kupno Overwatch. Jednak jedyny sprzęt jaki posiadam, to średniej klasy laptop.

Procesor: Intel Core i5-5200 CPU 2.20 GHz

8 GB RAMu

Grafika: AMD Radeon R5 M330

Pytanie brzmi, czy gra pójdzie, na jakich ustawieniach i jak będzie z płynnością.

Osobiście grałem na 40-50 fpsach na podobnym sprzęcie, miałem 4 gb ramu procek i3 2.4, 2 rdzenie i 4 wątki w rozdzielczości 1024x768. Grać się dało, jedna za takie granie nie jestem w stanie zapłacić 160 zł.

Niestety nie będzie Ci się zbyt dobrze grało. Największy problem to grafika.

Zdaję sobie sprawę z tego jak słaba jest moja karta graficzna, ale czy na low gra nadal będzie się zacinała?

Znajdź sobie porównanie z GT730M. Ja na tej karcie miałem 30 fps w największym kotle, jak nic się nie działo to nawet 70 :)

Spokojnie zagrasz plynnie, nie sluchaj powyzszych znawcow.

Testowalem gre blizzarda na i3, 4gb i na gtx920m, a to dosc slaby lapek. Ustawienia low stale 60fpsow, med 45-50, high 25-35 w full hd. Pokonbinujesz z rozdzialka na 720p i bedzie git.

Dzięki za wszystkie rady. Nie ma może czegoś takiego jak trial w overwatchu, czy coś podobnego? To by było najlepsze wyjście, żeby przetestować sobie uciąg tej gry na moim lapku przed kupnem.

Aktualnie nie ma.

Witam, ostatnio zainteresowałem się ową produkcją i powoli nastawiam się na kupno Overwatch. Jednak jedyny sprzęt jaki posiadam, to średniej klasy laptop.

8 GB RAMu

Pytanie brzmi, czy gra pójdzie, na jakich ustawieniach i jak będzie z płynnością.  

jesli jest mozliwosc lepiej too sprzedaj i kup stacjonarke bo na tym sobie na pograsz owa produkcje na tyle komfortowow zebys czul satysfakcje raczej bedziesz mial sciny ...

A ludzie grajacy na stacjonarkach beda cie gnoic .

A jak nie ma mozliwosc to czy sie odpali zapewnie tak praktycznie na kazdym zlomie mozna odpalic gre ale czy too bedzie komfort nie mi oceniac tylko sam musisz sie przekonac ..

A jeżeli mam możliwość wymiany lapka na PC Intel Core i5 - 2310 CPU 2.9 GHz, 4 GB RAMu i Nvidia GeForce GTX 560, to będzie to dobre wyjście. I czy taki komp uciągnie inne bardziej wymagające gry, nie mówiąc już o overwatchu? Chodzi mi np. o Black Desert.

*refresh*

Wydajność w grach na kartach graficznych w laptopach - sprawdź na tej liście wydajność względem karty graficznej

8 GB RAMu