Tak jak w temacie.Albo jeżeli ktoś wie to czy można jakoś coś zrobić z błędem który to ma napisane że nie moge danej gry(ElSword) uruchomić ponieważ jestem zwykłym użyt. a mój tata nie chce przypisać mi admina.Pomoże ktoś?
Czy na Win7 może być dwóch administratorów
Cóż, jest kilka wyjść z tej sytuacji.
Albo doprowadzisz do tego, że windows nie będzie się pytał o zezwolenie administratora w celu uruchomienia aplikacji (czego nie polecam)
W drugim przypadku jeżeli masz swoje konto ustawione jako standardowe, możesz w każdej chwili zmienić je na typ administratora. Jednak to jest łatwo zauważalne i jak twój ojciec zna się w chociaż najmniejszym stopniu na komputerach to na pewno się domyśli.
Możesz też zmienić bezpośrednio uprawienia dla jednej aplikacji wciskając prawy przycisk na skrót i przypisując jej pełne uprawienia
We wszystkich tych możliwościach potrzebujesz jednak dostępu do konta administratora. A jeżeli jest chronione hasłem to bez włamywania się do niego (czego wyjaśniał nie będę) nie będziesz w stanie nic zrobić
A czyli jak będe miał typ administratora to może być dwóch adminów tak jak by?
Tak, może być dwóch administratorów.
Start -> Panel sterowania -> Konta użytkowników i filtr rodzinny -> Dodaj lub usuń konta użytkowników (do tego potrzebujesz uprawnień administratora) -> Wciskasz na swój profil i naciskasz zmień typ konta
na koniec nie zapomnij dodać hasło do swojego konta jeżeli jeszcze go nie miałeś
władza to odpowiedzialność
Tylko, żeby wykonać tę procedurę, musiałby użyć poświadczeń konta administratora, ponieważ zwykły użytkownik nie może ot tak sobie zmienić rodzaju swojego konta.
start-uruchom wpisujesz cmd i otwierasz prawym jako administrator potem wpisujesz net user administrator /active:yes i jestes wladca swojego kompa bo przy starcie kompa pojawi ci sie nowe konto admina
By móc używać tej komendy program cmd.exe trzeba uruchomić jako administrator, więc odpada.
Dokładnie. Bez poświadczeń administratora nie zmienisz nawet daty w kompie.
Zawsze w ostateczności pozostaje instalacja 2-giego systemu, na którym ty będziesz władcą.
start-uruchom wpisujesz cmd i otwierasz prawym jako administrator potem wpisujesz net user administrator /active:yes i jestes wladca swojego kompa bo przy starcie kompa pojawi ci sie nowe konto admina
Wszystko pięknie jednak, to nie zadziała, bo nie uruchomi jako administrator, w zwykłym koncie.
Kiedys sie robilo ctrl alt delete i nowe konto podczas logowania sie robilo stare dobre czassy ^^
Dziękuje panowie za pomoc,mam już admina.A w szczególności godman59.Temat można zamknąć.
Tak jak w temacie.Albo jeżeli ktoś wie to czy można jakoś coś zrobić z błędem który to ma napisane że nie moge danej gry(ElSword) uruchomić ponieważ jestem zwykłym użyt. a mój tata nie chce przypisać mi admina.Pomoże ktoś?