Czy odpali

Do autora tematu: zapomnij o grze w GW2 na takim czymś, lepiej nie będzie tylko jeszcze gorzej jak zaczną się aktualizacje i tłumy w miastach (min. 5-krotnie większe niż te na testach).

Do wymiany musisz zaliczyć kartę graficzną, polecam ATI Radeon bo są dobre, energooszczędne i tanie (koszt ok 300zł a 3 razy lepsza od tego GFa co masz)

W dodatku jak chcesz się bawić w Windows 7 i jednocześnie grać to też zapomnij, albo dokupisz dodatkowe 2GB ram albo wracaj do XP gdzie i tak będzie ci ciężko bo każda nowa gra wymaga tych 4GB:

- system + komunikator + przeglądarka + komunikator głosowy + antywirus + mp3 player to wszystko zżera znaczne ilości a chyba nie będziesz wyłączać wszystkich tych rzeczy podczas grania

KoneserGier i tu możesz mieć rację, odpuszczę sobie GW2 chyba na zawsze bo komputera nie wymienie dla jednej gry. Windowsa 7 używam ponieważ ja tylko na kompie pisze,gadam i przeglądam strony ; ) No ewentualnie w Tibie się zagra ;D. Moja sprawa już została załatwiona więc myślę że temat do zamknięcia.

[R.I.P.]

Gra jest zrobiona tak by głównie obciążała procesor CPU a nie GPU, także Procek i Ram to priorytet, potem możesz myśleć o grafie by gra wyglądała lepiej/ładniej - gdzieś o tym był wywiad z twórcami gry.

praktycznie w kazdej nowej grze liczy sie procek, a nie karta graficzna

niestety ja mam kompa jak guru tylko 9800 GT (ktora btw mi sie zepsula ^^)

gra plynnie na mid na full hd idzie, jednak WvW to jest masakra, po 80 ludzi i mam po 10>fps na najmniejszych mozliwych na full hd

na cale szczescie niedlugo zaczna wychodzic ciekawe tytuly + mam kilka nowych gierek na steamie to zapelnia "pustke" po GW2 ;p

praktycznie w kazdej nowej grze liczy sie procek, a nie karta graficzna

Nie wiem o jakich "nowych" grach mówisz, ale te co ja znam obciążają właśnie grafę i ram a CPU (i5) jest prawie jak w spoczynku

Na moich specyfikacjach:

Intel core 2 duo E8400 ~3.00GHz

4GB Ramu DDR2

GeForce 9800 GTX+

Windows 7 32 Bit

Mogę powiedzieć iż chodziło bez problemu na med/high, jedynie gdzie było widać dławienia to eventy gdzie było po 60-90 osób w jednym miejscu, co nie zmienia faktu iż gra nie jest aż tak wymagająca jak dajmy na to BF3 czy innego tego typu gry.

Tak więc optymalizacja się poprawiła, można to było zauważyć w ostatnim Stress teście

Procesor: AMD Athlon™ 64 x2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz

RAM: 4GB DDR2

Karta Graficzna: GeForce 9800GT 1GB

Windows 7 Professional 64 Bit

Jak sądzicie, czy musiałbym wymieniń tylko procesor by GW2 płynnie chodził na średnich chociaż? Budżet około 500zł miałbym.

zalezy jaka masz plyte glowna i chipset w niej. Aby wymienic procka plyta glowna musi miec odpowiedni chipset. To kolejne pieniadze do wydania. Czyli za 500zł wątpie.

Mozesz sobie przeczytac co wczesniej napisalem o tym jak dziala GW2 a kompa mam troche lepszego od ciebie.

A ja do tego uzywam Xpka ktory zzera mniej zasobow systemowych.

ja mam

procek : amd phenom II x4 965 3.4

RAM : 4 gb

karta : radeon hd 5770

no i windows 7

ładniejsze gry chodziły o wiele lepiej ta mi chodziła mid/high a jak na full high to czasem ścinało , mam nadzieje że to poprawia do oficjala

procek : amd phenom II x4 965 3.4

RAM : 8 gb

karta : radeon hd 4870

Win 7

rozdzielczość tylko 1440x900 z racji zastępczego monitora :(

nie mam z grą problemów, mam ją ustawioną na ultra ze wszystkim światełkami itp. Gram na WvW, sPvP i PvE z dużą liczbą gracz .. i czasem nawet to nagram :P

filmik nagrywany programem Overwolf, dla testów jego "jakości" i obciążenia gry w czasie nagrywania, na razie - ostatnio był patch do progsa - wygrywa fraps w tej materii.

zalezy jaka masz plyte glowna i chipset w niej. Aby wymienic procka plyta glowna musi miec odpowiedni chipset. To kolejne pieniadze do wydania. Czyli za 500zł wątpie

Płytę główną mam taką: ASRock N68C-GS FX

Taką jakąś dziwną. Poprzednia mi się przepaliła, i taką mi zamontowali.

AMD Phenom II X4 955 Processor (4CPUs) ~3.2 GHz

NVIDIA GeForce GTX 560

4GB RAM

Windows 7 64 bit

I na optymalizację leję ciepłym moczem, gram sobie na maksymalnych i nawet na WvWvW nie ma żadnej ścinki. Pozdro guru

Witam

Nurtuje mnie pytanie czy odpali mi GW2 ponieważ na beta teście który był jeszcze prędzej niż ten ostatni, gra mi nie chodziła płynnie na minimalnych wymaganiach sprzętowych.

Sprzęt:

Karta Graficzna: Nvidia Geforce 9800 GT

Ram: 2GB

Procesor:AMD Athlon II X4 630 Processor 2.81 (4 razy po 2.81)

Windows 7 Ultimate

Nie jestem pewny czy wtedy miałem service packa 2.