Czy odpali

Witam

Nurtuje mnie pytanie czy odpali mi GW2 ponieważ na beta teście który był jeszcze prędzej niż ten ostatni, gra mi nie chodziła płynnie na minimalnych wymaganiach sprzętowych.

Sprzęt:

Karta Graficzna: Nvidia Geforce 9800 GT

Ram: 2GB

Procesor:AMD Athlon II X4 630 Processor 2.81 (4 razy po 2.81)

Windows 7 Ultimate

Nie jestem pewny czy wtedy miałem service packa 2.

co Ci tu powiedzieć, żeby nie wyjść na hejtera, hmm

grałem w marcu, to co najwyżej mogłem grać solo

grałem w czerwcu, było lepiej

grałem na przedostatnim Stress Test, było tak samo jak w czerwcu, czyli lepiej, ale wciąż przy 10 potworkach na ekranie miałem pokaz slajdów, ustawienia oczywiście low

komputer:

9600 GT

3,5 GB ram

2x 2,6 GHZ

szrot, ale...

Windows® XP Service Pack 2 or better • Intel® Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2, or better • 2 GB RAM • NVIDIA® GeForce® 7800, ATI X1800, Intel HD 3000, or better (256MB of video RAM and shader model 3.0 or better) • 25 GB available HDD space • Broadband Internet connection • Keyboard and mouse

coś nie tak, jeśli w minimalnych trzeba 2 GB ram i karte 256, a ja spełniam to dwukrotnie

Właśnie dlatego zapytałem bo coś mi tu nie grało... Czy to optymalizacja czy komputer. Na razie poczekam na dalsze odpowiedzi aczkolwiek dzięki Guru.

wiesz, że nie od dziś wiadomo, że GW2 ma skopaną optymalizację, ale niektórym nie chce to przejść przez gardło

bo gra działa z 1 pliku rozumiesz to?

A może nie skopaną optymalizacje tylko zaniżone wymagania sprzętowe aby przyciągnąć jak największą liczbę graczy, którzy kupią grę?

Tak, tak guru ja mam komputer słabszy od Twojego i działa płynnie na med/high... więc proszę bez hejtu. Jednak nurtuje mnie jedno pytanie dlaczego niektórym chodzi płynnie na słabych kompach a innym tnie na monstrach ? Szkoda że nie sprawdziłeś na jakimś teście bo teraz możesz mieć problem jak Ci będzie działać. Jednakowoż myślę że powinno zadziałać bez większych problemów.

Tak, tak guru ja mam komputer słabszy od Twojego i działa płynnie na med/high... więc proszę bez hejtu. Jednak nurtuje mnie jedno pytanie dlaczego niektórym chodzi płynnie na słabych kompach a innym tnie na monstrach ? Szkoda że nie sprawdziłeś na jakimś teście bo teraz możesz mieć problem jak Ci będzie działać. Jednakowoż myślę że powinno zadziałać bez większych problemów.

no właśnie, i to jest problem GW2

bo gra działa z 1 pliku rozumiesz to?

co mnie obchodzi, czy gra jest z 1 pliku, czy z instalatora, czy jeszcze z czegoś innego, chodzi jak chodzi

Ja mam GeForce 9800GT

Ram - 4gb

AMD athlon X2 425 (3x 2,7)

I chodzilo ladnie :P na prawie max tak an oko z 30 FPS moze trozske mniej

Hymmm, pomyślał ktoś z Was o konfiguracji kompa? Zainstalowanego oprogramowania? Ustawienia tych wszystkich programów? Wątpię, a później płacze i lamenty że ktoś ma x lepszy komp od kogoś i temu komuś chodzi płynnie na mid/high a mnie klatkuje już na low. Proponuję posiedzieć te 5-6h poustawiać sobie wszystko i mieć spokój na jakiś czas.

9600 i płacz że nowa gra się tnie, buractwo jak się patrzy i to nie jest optymalizacja zryta tylko twój komp to szrot

u mnie na 6850 + 4x3.6, 4gb ramu i win7

wszytko chidziło tip top

Zawsze mozna kupic za 17 zl pre-order ( aka trial 2 dniowy i sie przekonac ) problemu nie widze . W koncu 17 zl to nie tak wiele , pozatym pozniej przy zakupie pelnej wersji mamy znizke o te 17 zl . Co do rudiego gw2 nie pojdzie ci plynie why? spojrz na ram sam system zajmuje okolo 1gb to zostaje 1 gb na gre , tu tkwi twoj glowny problem malej ilosci fps.

Windows7 nie zżera 1gb ramu tylko jego procentową ilość. W moim przypadku przy 3gb na sam system "idzie" ok 800mb.

9600 i płacz że nowa gra się tnie, buractwo jak się patrzy i to nie jest optymalizacja zryta tylko twój komp to szrotu mnie na 6850 + 4x3.6, 4gb ramu i win7wszytko chidziło tip top

owszem, szrot, ale zwiększa DWUKROTNIE minimalne wymagania, więc teoretycznie powinno mi śmigać low-mid bez jakiejkolwiek ścinki

WitamNurtuje mnie pytanie czy odpali mi GW2 ponieważ na beta teście który był jeszcze prędzej niż ten ostatni, gra mi nie chodziła płynnie na minimalnych wymaganiach sprzętowych.Sprzęt:Karta Graficzna: Nvidia Geforce 9800 GTRam: 2GBProcesor:AMD Athlon™ II X4 630 Processor 2.81 (4 razy po 2.81)Windows 7 UltimateNie jestem pewny czy wtedy miałem service packa 2.

Powinno śmigać bez problemu.

Moja bestia:

Karta Graficzna: Nvidia Geforce 8600 GT 512

Ram: 2GB

Procesor:AMD Athlon™ II X2 5400+ 2,81 Ghz

Windows 7 Ultimate

Gram na hmm ciężko powiedzieć. Cześć ustawień na low parę na mid i jedno czy dwie na high w tym tekstury.

U mnie był inny problem. Przy minimalnych czy maksymalnych ustawieniach graficznych miałem zawsze 25fps.

Nie wiem, ja mam jak na obecne czasy... no nie jest to najlepszy komputer świata ale nie narzekam. Narzekałem podczas pierwszego Beta Weekendu. Z ciekawości odpaliłem grę na ostatni stress teście i było naprawdę miodnie. Do premiery jeszcze troszkę czasu więc coś na pewno się poprawi.

Mój komputer to:

Procesor: Nie pamiętam czy pentium czy Athlon ale 2x 2,60 ;p

Karta graficzna: GeForce 8600 GT

Ram: 4gb

Windows 7 64

i na ostatnim bwe3 gra mi śmigała na medium/high jak trzeba czytaj stałe 30 fps, tylko czasami jak było większe zamieszanie spadało o kilka fps'ów więc myślę, że do wydania gry jeszcze lepsza będzie optymalizacja. Więc nie wiem od czego to zależy, że niektórym ludziom na lepszych sprzętach gorzej chodzi niż innym na gorszym sprzęcie...?

owszem, szrot, ale zwiększa DWUKROTNIE minimalne wymagania, więc teoretycznie powinno mi śmigać low-mid bez jakiejkolwiek ścinki

a to jest notka na oficjalnej stronie GW2 która jest pod wymaganiami sprzętowymi:

Note: Due to potential changes, system requirements may change over time and you may be required to upgrade your current system (or obtain a new system) to continue to play the game

nie ma sensu brać na poważnie minimalnych wymagań sprzętowych

Od optymalizacji i taka jest naga prawda.