Czy opłaca się kupić Black Desert?

Witam !
Tak jak w temacie - Czy warto kupić Black Desert ?
Boję się kupić grę koreańską bo nie przepadam, za tamtejszą kulturą i innymi rzeczami od nich i wiem, że każda ich gra to dziwaczne dźwięki i postacie (jest to moja opinia i nie mam na celu urażenia innych osób). Gra ogólnie wygląda inaczej niż wszystkie no ale mimo wszystko nie chce płacić za coś czego po prostu bym nie strawił. Z tego co mi wiadomo to gra ma mieć wersje europejską ale ile w tym prawdy to nie wiem. Gra według mnie wygląda bajecznie dawne takiego mmorpg nie widziałem i dlatego mnie tak bardzo ciekawi.

Jakbym kupił grę teraz w Pre-orderze to czy dostęp do niej miałbym natychmiast i mógłbym rozpocząć grę od zaraz ? Jak to wygląda ?

Bardzo dziękuję za pomoc :-)

Cześć,

zacznijmy od tego iż praktycznie 90% produkcji MMO to koreańskie gierki czy też Japońskie.

Black Desert uderza dużo w Europesji klimat, nie znajdziesz tutaj za dużo azjatyckich smaczków, ale są.

Black Desert jest na rynku dopiero 1,5 roku. Są dostępne 3 wersje Koreańska, Japońska oraz Ruska.

W każdą z nich możesz zagrać od zaraz i przetestować.

O Europejskiej wersji było już słychać bardzo dawno. Gra w EU praktycznie już startuje dla twojej świadomości i dziwi mnie że piszesz czy kupić pre-order zarazem pytając czy wyjdzie wersja EU WTF? że tak spytam ;)

https://www.blackdesertonline.com/ Link do głównej strony EU/NA Black Desert, gdzie zakupisz pre-order.

CBT_2 rusza 18 Lutego , po niej jest czystka tzw: WIPE i start gry na przełomie 1-9 Marca ( przypuszczenia). Nie będzie Open Bety gdybyś miał zamiar spytać.

Pod tym linkiem znajdziesz parę informacji:

http://blackdesert.com.pl/

oraz

http://forum.blackdesertonline.com/

zarazem zapraszam na ts3 odpowiem na twoje dodatkowe pytania.

Źle sformułowałem zdanie jeśli chodź o wersje EU - Mój błąd, przepraszam.

Chyba kupię tę grę. Już od początku chciałem w nią zagrać a nie chce mi się bawić w omijanie IP i inne rzeczy by przetestować, cóż obawy są no ale raz się żyje.

Dziękuję bardzo za pomoc :-)

Jeśli dobrze pamiętam to na ru nie ma blocka ip. Przynajmniej kiedyś tak było, nie wiem jak teraz.

Od samego początku jest praktycznie blokada IP. Na Rusku to samo tyczy się innych vr JP,KR.

EU?NA - B2P ( kupujesz grę i grasz do bólu)

Już dziś możesz ściągnąć creator postaci z głównej strony, dzięki niemu stworzysz swoją ukochaną postać na start gry zapisując jej wygląd/preferencje.

Sprawdź na RU najpierw sobię, ominięcie bloka IP to włącznie VPN na 10 sek, poźniej możesz go wyłączyć i grać na "swoim internecie"

Zagrałem na RU i powiem szczerze, że gra prezentuje się świetnie ! Dobrze zoptymalizowana no i nie czuć tego koreańskiego "klimatu" tak bardzo, dawno w taką nie grałem. Kupuję grę - Dziękuję za pomoc każdemu :-)

I taką opinie wyrobiłeś sobie po 1 dniu ? : D No nieźle : )

Za bardzo tutaj wyolbrzymiłem swoją wypowiedź - Haha, no ale to nie zmienia faktu, że ja już po jednym dniu potrafię wmawiać, że coś jest świetne a potem narzekać. Może faktycznie za szybko podjąłem taką decyzję :-D

Witam !
Tak jak w temacie - Czy warto kupić Black Desert ?
Boję się kupić grę koreańską bo nie przepadam, za tamtejszą kulturą i innymi rzeczami od nich i wiem, że każda ich gra to dziwaczne dźwięki i postacie (jest to moja opinia i nie mam na celu urażenia innych osób). Gra ogólnie wygląda inaczej niż wszystkie no ale mimo wszystko nie chce płacić za coś czego po prostu bym nie strawił. Z tego co mi wiadomo to gra ma mieć wersje europejską ale ile w tym prawdy to nie wiem. Gra według mnie wygląda bajecznie dawne takiego mmorpg nie widziałem i dlatego mnie tak bardzo ciekawi.

Jakbym kupił grę teraz w Pre-orderze to czy dostęp do niej miałbym natychmiast i mógłbym rozpocząć grę od zaraz ? Jak to wygląda ?

Bardzo dziękuję za pomoc :-)