Siemanko. Dzisiaj myślałem sobie, że mam jeszcze trochę kasy, a nie mam żadnej fajnej gry ostatnio, a mam chrapkę na dobre RPG, w które można by trochę pograć, no i pomyślałem o D3. Czy opłaca się je teraz kupić? Czy jak wyjdzie nowy dodatek będę musiał go kupić, żeby grać? Ile zajmuje przejście całego wątku fabularnego? Z góry dzięki za odpowiedzi
Czy opłaca się kupić Diablo 3?
Diablo 3 to nie rpg, jak chcesz rpg'a to kup sobie Skyrima lub Morrowinda.
Poczkej jak wyjdzie reaper of souls i kup w jakiejś paczce podstawke + dodatek.
Maqes, może i d3 to nie rpg, ale coś bardzo podobnego
Polecam ci poczekać do wyjścia dodatku może wtedy gra będzie tańsza albo kupna torchlighta 2
Diablo 3 samo w sobie jest grą dobrą. Tyle, że akurat to nie jest RPG.
Poza tym akurat teraz, jeśli akurat nie ma jakiejś niesamowitej promocji, to się nie opłaca z prostego powodu. Niedługo wyjdzie dodatek do D3, jak ktoś wspomniał wyżej, i ceny D3 spadną bo pojawią się wszelakie nowe edycje w stylu : "dodatek + podstawka", znacznie bardziej finansowo opłacalne niż kupowanie pojedyńczo i to teraz.
Sama gra zapewni Ci sporo zabawy, to w końcu Blizzard. System grania ze znajomymi przedłuża żywotność gry, nie ma to tamto. Natomiast jak na ich produkty, to i tak Diablo zapewnia(To oczywiście moje odczucie subiektywne)dużo, dużo mniej zabawy niż genialny i nieśmiertelne gry takie jak Warcarft, World of Warcraft czy Starcraft.
Jak już tak koniecznie chcesz coś kupić, to polecam zajrzeć w link który zamieszczam niżej. Ostatni dzień NIEZIEMSKICH promocji na Steam. Może akurat czegoś nie masz w co byś chciał zagrać :
http://www.cdaction.pl/news-36376/ostatni-dzien-wielkiej-swiatecznej-wyprzedazy-na-steamie-powtorka-najpopularniejszych-ofert.html
Jeśli masz kolegów do gry w diablo 3 to warto w innym wypadku raczej nie. Diablo 3 nie jest dla przejście dla fabuły tylko to gry z kolegami w party.
Bardziej polecam Dark Souls (warto mieć pada do xboxa360, a najlepiej kupić grę na xboxa 360 jeśli go masz). Tak jak D3 ta gra tez nie jest dla fabuły. Można ją przechodzić milion razy i się nie znudzić tak jak D3, tylko tu raczej gramy sami a nie w party.
Jeśli szukasz nowszej gry RPG zagraj w dragon age (najlepiej ze wszystkimi dlc) gra starczy Ci na dłuuugi czas (szczególnie na wyższych poziomach trudności) i w Dragon age gra się dla fabuły a nie masterowania leveli.
Podsumowywując, jeśli chcesz grać w Diablo 3, to tylko z dodatkiem Reaper of Souls. Kiedy on wyjdzie, podstawka będzie niegrywalna przez co zakup dodatku będzie obowiązkowy.
Siemanko. Dzisiaj myślałem sobie, że mam jeszcze trochę kasy, a nie mam żadnej fajnej gry ostatnio, a mam chrapkę na dobre RPG, w które można by trochę pograć, no i pomyślałem o D3. Czy opłaca się je teraz kupić? Czy jak wyjdzie nowy dodatek będę musiał go kupić, żeby grać? Ile zajmuje przejście całego wątku fabularnego? Z góry dzięki za odpowiedzi