Czy pasuje?

Mój aktualny zestaw to:

Płyta główna: DFI LANParty DK P55-T3eH9

Procesor: Intel i5-750 2800 MHz

RAM: x2 4GB (razem 8GB) DDR3 Corsair Vengeance

Grafika: engtx 275

Zasilacz: corsair 550W

Mam do dyspozycji kwotę do 1k zł. Myślałem nad gtx660. Czy ona w tym przypadku ma sens i czy wszystko by pasowało? Czy zasilacz do wymiany?

Mam gtx 660 ti wersja asus podkręcam i np. przy ARK: Survival Evolved mam problem na low radzę wziąć np. gtx 770 albo najlepiej zmotaj jeszcze 500 zł i bierz gtx 970 (o 960 nawet nie myśl) na allegro stoi po jakieś 1500zł a mimo wszystko to dobra karta.

Mam gtx 660 ti wersja asus podkręcam i np. przy ARK: Survival Evolved mam problem na low radzę wziąć np. gtx 770 albo najlepiej zmotaj jeszcze 500 zł i bierz gtx 970 (o 960 nawet nie myśl) na allegro stoi po jakieś 1500zł a mimo wszystko to dobra karta.

moze odrazu niech uzbiera 10 000 zl ..... ma kwote 1000 zl w ktorej napewno znajdzie dobra karte .... do grania a ty mu radzisz uzbierac wiecej hajsu halo tu ziemia ..

Nie wiem do czego ci ta karta bedzie potrzebna ... ale zasodzonej kwocie lepiej radka szukac r9 270 x lub 280x i jeszcze na piwo zostanie .. niz ge force 660

ARK jest słabo zoptymalizowany i nie zaciekawił mnie ten tytuł. Bardziej liczyłem na popykanie sobie w BlackDesert, BF na większych ustawieniach, być może Wiesiek.

bierz 670 gtx (około 600-700zł) jest lepszy od 660 i nawet od 680 na stockowym zegarze lecz fakt do rozważenia są radki jak majster powiedział r9 280/285) będą w podobnej cenie (lecz przy radkach trzeba uważać na koparki jak kupujesz z drugiej ręki) jak chcesz przeznaczyć cały 1k pln na kartę wejdź na alledrogo ustaw sobie max 1k i szukaj :) jest tego trochę interesuję Cie na dobrą sprawę core clock na poziomie mniej więcej 1k mhz i żeby była to wersja OC z autorskim chłodzeniem (niech będą przynajmniej 2 wiatraki na karcie :P) i szyna danych hmm 192/256 bit wzwyż :)

tak będzie wszystko pasować :) lecz mogą być problemy bo te płyty główne są kapryśne :) mam gdzieś taką ale na 775 i od samego początku była z nią zabawa :) nie lubi jechać na auto trza było wszystko ustawiać

Mój aktualny zestaw to:

Płyta główna: DFI LANParty DK P55-T3eH9

Procesor: Intel i5-750 2800 MHz

RAM: x2 4GB (razem 8GB) DDR3 Corsair Vengeance

Grafika: engtx 275

Zasilacz: corsair 550W

Mam do dyspozycji kwotę do 1k zł. Myślałem nad gtx660. Czy ona w tym przypadku ma sens i czy wszystko by pasowało? Czy zasilacz do wymiany?