BF 3 - Pójdzie na Wysokich z AA x4 , wiem bo sam grałem na słabszym kompie tylko ram 4gb i spokojnie miałem od 50 do 65fpsow
Chyba jak będzie stał nieruchomo na środku pustyni, albo poza mapą... Oczywiście na singleplayer.
Na q6600, 4gb ram i gtx 260/2 musiałem na średnich grać żeby gra chodziła płynnie w każdej sytuacji, a i tak zdarzało się jej zamulać jak się grało na 64 graczy.
Nie wierzę, że od premiery aż tak poprawiliby optymalizacje. Nie ma bata.
HD5450 jest dobra do przeglądania Internetu, a nie do grania. Chyba pomyliłeś Battlefieldy, chociaż nie wiem, czy nawet dwójka by na tym płynnie poszła ![:D]()
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-5450-Passive-vs-GeForce-GTX-260
http://www.hwcompare.com/388/geforce-gtx-260-vs-radeon-hd-5450/
Co do GTA 5 to tutaj są wymagania
Minimalna konfiguracja sprzętowa:System operacyjny: 64-bitowy Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (8.1)Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz lub AMD Phenom 9850 2,5 GHzPamięć operacyjna: 4 GBKarta graficzna: Nvidia GeForce 9800 GT lub AMD Radeon HD 4870 z 1 GB pamięciKarta dźwiękowa: kompatybilna z DirectXDysk twardy: 65 GB wolnego miejscaRekomendowana konfiguracja sprzętowa:System operacyjny: 64-bitowy Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (8.1)Procesor: Intel Core i5-3470 3,2 GHz lub AMD X8 FX-8350 4 GHzPamięć operacyjna: 8 GBKarta graficzna: Nvidia GeForce GTX 660 lub AMD Radeon HD 7870 z 2 GB pamięciKarta dźwiękowa: kompatybilna z DirectXDysk twardy: 65 GB wolnego miejsca
Po wspomnianych przeze mnie modyfikacjach będzie szło, ale na pewno nie superpłynnie w najwyższych detalach, ale przypuszczam, że nie będzie też tragedii, w końcu to gra z ps3, a jak wiemy ps3 to szrot i PCtom z tamtych czasów nie dorastał do pięt.
Dużo zależy też od optymalizacji. Po roku od premiery nagle zacznie płynnie chodzić na wszystkim, to jest akurat pewne ![:D]()
PS. Port Final Fantasy 13 z PS3 działa idealnie, a mój wyżej wymieniony komputer gdyby mógł, to by się wyłączył podczas grania, bo nie ma co robić. Z GTA5 też tak będzie, teoretycznie, bo wiadomo że populrne i nowe gry mają sprawić też, aby gracze kupili nowe komputery...