Czy pójdzie mi BF4? Temat ogólny

2iw7ds8.png

Witam,tutaj możecie zadawać pytania dot. tego czy pójdzie wam BF4

Wzór :

Procersor :

Karta graficzna :

RAM :

System operacyjny :

Wez dodaj jeszcze jakie sa wymagania, bedzie duzo latwiej :)

Wy mnie tak denerwujecie... Jak glupim trzeba byc żeby samemu tego nie znaleźć https://help.ea.com/pl/article/battlefield-4-system-requirements

za każdym razem widze "kiedy gra wyjdzie" "czy mi pojdzie" interesuje cie gra? idz na strone głowna i poczytaj FAQ raptem 6-8 pytan ciezko ?

ps nie mowie do ciebie ^^ mowie ogolnie

@MagarPL Widze znawce mamy ! Battlefield 4 na 8800gt? Człowieku mi na GTX 460 klatki skaczą od 15-20.

to sa wymogi podane przez EA... sa to oficjalne dane a nie wymysl

pamietaj ze minimalne wymagania to minimum do wlaczenia gry a nie grania na 40 fps na low... troche logiki i zrozumienia chwytu marketingowego

Trzymajcie się założeń tematu, bez analizowania jego sensu, bo polecą warny. Sama widziałam już kilka pytań o to "czy BF4 mi pójdzie?", więc taki temat się przyda.

Pierwszy normalny post.

Procersor : Athlon 64 x2 6000+

Karta graficzna : Radeon HD 4850

RAM : 4Gb

System operacyjny : Windows 7

Nawet nie podchodź do multi w singlu może 20-25 FPS na najniższej rozdzielczości.

HA! Ja gram na takim sprzecie, i mam gdzies jakosc, wazne ze chodzi w miare plynnie, przy wiekszej akcji zaczyna spowaniac lub zatnie sie na sekunde i chodzi dalej plynnie. http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/soldier/Vemarius/stats/814626039/pc/

Procersor : Core 2 Duo E8500 3.16GHz

Karta graficzna : ATI Radeon HD 4870 1GB

RAM : OCZ 2 x 2GB DDR2 800MHz

System operacyjny : Windows 7 64-bit

Wiem wiem, wiekszosc do wymiany... Ale da rade grac i zabijac ludzi przy rozdzielczosci 1400x900 i wszystkie detale na niskie.

Troszke optymalizacji systemu, by zjadal jak najmniej pamieci i user.cfg do BF4, wymusilem korzystanie z directX 10, chodzi prawie tak samo jak bf3, czasem zarwie.

Przy tej karcie graficznej czyli HD z serii 4800 pojawia sie blad przy wczytywaniu sterownikow, tzn update sterownikow do wersji 13.12, ale takiej nie ma dla tej karty i nie bedzie, wymagana to 13.9.

Boli mnie to ze mapa sie wczytuje 4 minuty okolo.

Trzeba lubic to co sie ma.

A to jest moj User.cfg, z ktorego korzystam...

RenderDevice.Dx11Enable 0RenderDevice.Dx11Dot1Enable 0RenderDevice.Dx11Dot1RuntimeEnable 0RenderDevice.TripleBufferingEnable 1RenderDevice.VsyncEnable 0Thread.MaxProcessorCount 2WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0WorldRender.MotionBlurEnable 0WorldRender.MotionBlurForceOn 0WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0WorldRender.MotionBlurMax 0WorldRender.MotionBlurQuality 0WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256WorldRender.LightTileCsPathEnable 0WorldRender.PlanarReflectionEnable 0RenderDevice.RenderAheadLimit 0PostProcess.DynamicAOEnable 0GameTime.MaxVariableFPS 60

Tu podsyłam maly filmik jak to wyglada i chodzi. Zaznaczam ze chodzi bez nagrywania odrobine lepiej, samo nagrywanie troszke spowolnilo komputer.

http://www.youtube.com/watch?v=uyNYSw6DsdU

Film 3.5 min, nagrywany przezemnie.

Na mapie Silk Road (Jedwabny Szlak) z dodatku Chińska Nawałnica wyciągam stałe 20-30, a nawet czasem 40 fps.

Gdy robi się ostro spada do 16/17, ale zawsze 20-25 jest.

W tym co podałem nie ma komendy wyswietląjacej FPSy, nie korzystam z niej.

PerfOverlay.drawfps 1

2iw7ds8.png

Witam,tutaj możecie zadawać pytania dot. tego czy pójdzie wam BF4

Wzór :

Procersor :

Karta graficzna :

RAM :

System operacyjny :