Czy pójdzie mi na Średnich/Wysokich oraz wvwvwv bez "slajdów'

Witam, Mam pytanie takie jak w temacie i w razie czego chcialbym sie dowiedziec co powinienem najpierw wymienic zeby GW2 dzialalo mi plynnie. Procesor czy Karte graficzna, Oto parametry mojego Kompa:

Pentium E5400 Dual core 2.70 GHz

4 GB DDR 2 800 MHz

GeForce GTS 450 1GB DDR3

Niestety ale optymalizacja jest zjeba.... także najlepiej pobierz GW i przekonaj się.Jedni będą ci pisać tak tak a drudzy że nie

wlasnie pobieranie mi zajmie duzoooo czasu z moim 2 mb necikiem. i bede musial czekac pewnie na triala nastepnego ;/ i teraz widze ze jeszcze kodzik potrzebuje zeby sie zarejestrowac i sciagnac :(

Nie pójdzie na wysokich, mam sporo lepszy sprzęt i na największych mi nie chodzi, na wysokich jest spoko ~40FPS. Więc na Twoim sprzęcie maks. średnie :)

podajecie tylko 3 rzeczy a przy GW2 ma nawet wielkie znaczenie HDD jaki posiadasz... wiesz jaka jest kolosalna różnica między moim kompem a qmpla - jakość gry i szybkość przy tłoku - gdy różnimy się tylko dyskami. Ja mam leciwego samsuga z 5400 obrotów a on jedzie na dysku SSD, nie dość że wszystko mu się szybko ładuje to przy tłoku nie ma problemów z "widocznością" ludzi po obrocie kamery. TO też wpływa na FPSy, bo jak mi się wszystko załaduje to fpsów mam odpowiednią ilość, ale w czasie dynamicznych zmian otoczenia, ruchów biegów etc wszystko się zmienia, to wymaga od kompa ciągłego czytania z plików - przez system gry jaki został zastosowany to czego nie widzisz nie jest renderowane, moby ok nie ma problemów ... gorzej jak wokół ciebie lata 100 osób i obracasz się to w lewo to w prawo, gra chodzi płynnie ale ja nic nie widzę a zanim się to załaduje czasami się ginie... często np. bije powietrze bo widzę tylko animację skilli.

AMD Phenom II x4 965 3,8

8gb ramu

ati 7750

Na w/w zestawie gram z maxem co mogę mieć w ustawieniach graficznych i w czasie takich eventów jak halloween czy ostatni mogę spokojnie nagrywać i grać.

Grałem w tego triala to na

C2D E6550 2.8 OC

4GB DDR2 800mhz

Radku HD 5770 SOC 1gb ddr5

Średnio niskie w 1280x768 pierwsza wioska 18-25fps, poza nią juz lepiej 30-40fps chyba miasta są felerne jak w wielu mmo np Aion :) czy RaideZ.

to znaczy ze nie uda mi sie dobrze bawic w GW2. Zmienie procka na Quad Core to moze wyciagne te 40 FPS

Mam praktycznie takiego samego PC, moze nawet troche gorszego, a w GW2 gram na wysokich detalach, z malymi dodatkami najwyzszych i malymi dodatkami srednich. FPS 30+ w grze PvE, ale na WvWvW musze juz ustawienia zmienic na low, aby cieszyc sie plynna rozgrywka.

HDD z d*py, bardzo wolne.

Rozdzialka raczej niska (1200costam na 1000costam), ale i tak nie moge dac wiekszej, poniewaz posiadam monitor 17 calowy ;p.

to juz jakies pocieszenie :) na wyplate kupie GW2 i jak bedzie dzialac dobrze to spotkamy sie w grze :)

Witam, Mam pytanie takie jak w temacie i w razie czego chcialbym sie dowiedziec co powinienem najpierw wymienic zeby GW2 dzialalo mi plynnie. Procesor czy Karte graficzna, Oto parametry mojego Kompa:

Pentium E5400 Dual core 2.70 GHz

4 GB DDR 2 800 MHz

GeForce GTS 450 1GB DDR3