Witam, mam taki problem z komputerem, jak przeglądam internet strony WWW zawiesza mi się caly PC, oddawałem dużo razy komputer do serwisu, były wymieniane dysk SSD ( systemowy) i Ram a problem dalej się pojawiam, nie wiem co to może być, jeżeli ktoś ma jakieś sugestie prosiłbym o pomoc, dodam, że komputer z nowym wgranym systemem i dalej się zawieszał tylko podczas przeglądania internetu, karta sieciowa jest jak najbardziej sprawna, a może to płyta głowna ? Specyfikacja komputera w sygnaturze. Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam
Czy router może zawieszać cały komputer?
Skąd wiesz, że karta sieciowa jest sprawna? Karte sieciową masz stand alone?
Zawiesza się dopiero jak chcesz wbić na jakąś strone?
Na strone routera jak wbijasz to też ci się zawiesza?
\
Puść ping na www.google.com.
Sam mam uszkodzoną płytę główna na starym lapku. Idzie korzystać dopóki się karty sieciowej nie przeciąży, a wtedy boom, ramy siadają i kończy się zwiechą bądź Blue Screenem i resetem kompa.
W każdym razie mowa tu o porządnym przeciążeniu, często pomagało przeczyszczenie kompa. Może Twój też jest zasyfiony, odpalasz przeglądarkę i amba ;p
P.S. Skąd wiesz, że karta sieciowa jest sprawna, strony WWW nie zżerają w sumie nic ramu, no chyba, że Bóg wie ile otworzysz, pozostaje chyba płyta główna. Co do nazwy tematu to nie router nie może Ci mulić kompa.
Cały komputer się zwiesza, czy tylko przeglądarka?
Zmień protokół DNS, najlepiej na googlowski
tj.
primary 8.8.8.8.
secondary 8.8.4.4.
Tak router może zawieszać komputer sam się o tym przekonałem gdy w Neozdradzie oddałem Liveboxa i wymieniłem u nich na TP-Linka i gdy miałem stary router to przy przeglądaniu stron internetowych jak i grach które wymagały stałego połączenia z oprogramowaniem typu Origin komp mi się zwieszał i wywalał bluescreeny, a gdy wymieniłem na nowy router nie wiedząc jeszcze o tym że to może zadziałać te zwiechy kompa i blue screeny przestały się pojawiać
Skąd wiesz, że karta sieciowa jest sprawna? Karte sieciową masz stand alone?Zawiesza się dopiero jak chcesz wbić na jakąś strone?Na strone routera jak wbijasz to też ci się zawiesza?\Puść ping na www.google.com.
Tak mam komputer stacjonarny i łącze się przez WiFi karta sieciowa wifi tp-link wn722n do ruteru
Cały komputer się zwiesza, czy tylko przeglądarka?Zmień protokół DNS, najlepiej na googlowskitj.primary 8.8.8.8.secondary 8.8.4.4.
cały komp mi się zawiesza jak przegladam strony WWW, a po kilkunatsu sekundach się odwiesza
Co mam tutaj powpisywać jakie Ip ? http://www.speedyshare.com/Tqa3G/konfiguracja.png
Tak to powinno wyglądać (tak mam angielskiego windowsa).
Nic nie pomaga dalej się zawiesza, sprawdziłem po zacięciu dysk pracuje na 100% a potem leci w dół, dodam,że dysk SSD był wymieniany na nowy. Czy to wina płyty głównej ?
moze sprawdz kondensatory na plycie glownej moze ktorys z nich ma wybulenie albo jest peknienty lub sama karta sieciowa moze byc uszkodzona ,nie spotkalem sie jeszcze z takim problemem jak ty masz tymbardziej ze twierdzisz ze komputer byl serwisowany i tam nic nie wykryli to moze faktycznie byc wina rutera ale w tym przypadku moja wiedza jest nikla i nie jestem kompetentny ci pomuc ;[
Skoro łączysz się przez kartę WiFi USB to spróbuj podłączyć się do routera kablem - przenieś kompa do pokoju z routerem i odłącz kartę USB, bo póki co innej, taniej opcji nie widzę.
Router? nie ma takiej opcji zeby powodował zawieszenia systemu, to zewnętrzne urządzenie, nie wymaga zadnych sterowników i mocy obliczeniowej procesora.
Jeżeli do komunikacji z routerem używasz jakiegoś klucza USB, np coś jak te gówno od TP, (klucz USB, łączy się z routerem bezprzewodowo) możliwe ze sterowniki tego urządzenia wywołują konflikt sprzętowy..
Kiedyś miałem taki problem , używałem bluetooth do łączności z routerem, czasami mialem BSoD co kilkanaście minut, a czasami cały dzień bez problemów..
Okazało się ze sterowniki do tego urządzenia nie były w pełni kompatybilne z windows7.... BSoD powodowane przez sterowniki tego urządzenia były wywołane konfliktem wystepującym w IRQ (przerwania).
Przeszedlem wtedy na bardziej bezpośrednią metodę łączności i zacząłem używać przewodu sieciowego i od tego czasu nie mam zadnych BSoD.
Witam, mam taki problem z komputerem, jak przeglądam internet strony WWW zawiesza mi się caly PC, oddawałem dużo razy komputer do serwisu, były wymieniane dysk SSD ( systemowy) i Ram a problem dalej się pojawiam, nie wiem co to może być, jeżeli ktoś ma jakieś sugestie prosiłbym o pomoc, dodam, że komputer z nowym wgranym systemem i dalej się zawieszał tylko podczas przeglądania internetu, karta sieciowa jest jak najbardziej sprawna, a może to płyta głowna ? Specyfikacja komputera w sygnaturze. Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam