Gówno prawda z tym zabieraniem komputerów
Za piractwo dostajesz mandat 500 zł. I lepiej go zapłacić.
Również możesz dostać listowne ostrzeżenie, że zanotowali twoje piractwo w sieci
Sprawdzone info.
Czy ściąganie filmów z internetu jest legalne?
To więc można ściągać filmy na własny użytek czy nie.... Ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia na ten temat, NIE WYPOWIADAJCIE SIĘ !!! BO wprowadzacie zamęt !!!
Przecież już nie raz napisali. Jeśli ściągasz a nie udostępniasz to tak, można.
Ale wszelakie Torrenty odpadają, bo automatycznie udostępniasz pliki, czyli to jest be i fu.
czyli jak ściągam z darkwarez to nie udostępniam niczego ?
A po kij film ściągać lepiej na necie oglądnąć, szybciej i legalnie szkoda miejsca na dysku zawalać żeby raz obejrzeć.
Chyba jest różnica obejrzeć film na 50 calach w Full HD niż na 22 calach na PC =.=
No możesz pobierać z normalnych stron np chomikuj, zalukaj itd itd torenty odpadają.
Jak nie udostępniasz to jest git no i to tyle.
Pisali już nie raz więc nie dziw się, że ludzie jaja sobię robią.
Pozdrawiam!
Chyba jest różnica obejrzeć film na 50 calach w Full HD niż na 22 calach na PC =.=
Dla mnie nie ma różnicy fullscreen wrzucam i jest git ważne żeby pixeli nie było. Wydziwianie z tym hd mnie śmieszy zero różnicy a ludzie się mało nie zesrają. Kiedyś na czarno białych się oglądało i nikt nie narzekał.
Nie wiem jakiego musial bys miec pecha zeby ktos sie w ogole toba zainteresowal jesli tylko sciagasz do ogladania filmy,chyba ze ktos cie zlapie jak bedziesz nagrywal na plyty a potem to sprzedawal.
A jak wyjaśnicie fakt że pobierająć film ktory waży 700 mb udostpępnie jego moze z 1 mb max. Wiec pobrałem pojedyńczą kopie a udostępniłem 0 kopii.
Druga sprawa jest taka, jak ktoś mi udowodni że to ja pobierałem a nie ktoś kto siedzi na moim wifi bo złamał hasło.
trzecia sprawa jest taka że te 500 zł kary to zazwyczaj wysyłają naciągacze do biednych ludzi i straszą sądem i oferują 500 zł ugody. Tylko że ta ugoda nic nie daje a sprawe mozesz i tak miec.
Czwarta sprawa musza mieć dowód w postaci kopi nielegalnej na twoim dysku ( chociażby przykład jak wydzierali lapka prezesowi tygodnika "Wprost" bo musieli miec dowody że posiada kopie nagrań z podsłuchów), Tak samo muszą mieć dowód na twoim dysku. Tak więc wysyłanie listownie wezwania do zapłaty takiemu gościowi co może sformatować sobie dysk w 10 min jest żartem i takim wezwaniem można sie podetrzeć lub zanieść na policje że to jest jakaś próba wyłudzenia.
Możesz pobierać muzykę i filmy na własny użytek, pod warunkiem, że dzieje się to już po premierze danego dzieła i pod warunkiem, że nie udostępnisz innym nawet bita. NIE MOŻESZ pobierać lewych gier, programów i baz danych
Faktycznie muzyke i filmy mozna pobierac jesli nie udostepniasz, ale pobieranie software jest karalne nawet jesli pobierasz dla siebie.
PS. A co jak ja np. płace za transfer na chomikuj czyli tak jakby płace za pobierany software, jak myślicie?
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ściąganie filmów np : ze strony darkwarez, i oglądanie go na własnym komputerze nie rozpowszechniając go jest legalne ?