Cześć. Tak jak w temacie. Przymierzam się do zakupu GW2 ale nie wiem czy jeszcze mi się opłaca, bo gra swoje lata ma. Chodzi mi o to, czy żeby coś osiągnąć będę musiał płacić za grę czy nie ;P
Czy się opłaca zagrać?
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/38811-czy-warto-kupic-guild-wars-2-dyskusja-ogolna/
Polecam ten temat. ^^
Jedyne co straciłeś to nagrody/achievementy z living story (eventy większe). Nie musisz nic płacić, aby coś osiągnąć poza kupnem samej gry. Wiem to, bo odkąd kupiłem grę ponad rok temu, nie zapłaciłem ani złotówki, ale za to wydałem tone golda zdobytego w grze na premium walutę.
Oczywiście, że się opłaca. Nie znam lepszego mmorpg za 100zł.
Jasne, że da się coś osiągnąć bez płacenia. Tak naprawdę cash shop nie oferuje nic co zapewniało by przewagę.
Ma swoje lata? Dopiero rok
A jeśli chodzi o gem store (czyli cash shop) to jest on kompletnie do NICZEGO nie potrzebny, a jego walutę (gemy) bardzo łatwo kupić za golda.
Wielkie dzięki ! Zachęciliście mnie do gry. Możecie polecić mi jeszcze jaki serwer wybrać ? Jakiś na którym gra sporo polaczków ^^
Polaków najwięcej oczywiście na Blacktide i Underworld
Lecz wszędzie gdzieś jakiegoś znajdziesz.
Potwierdzenie
wg mnie gw2 jest dobra grą, ale nie jako mmo. jesli przeliczysz sobie pieniadze wydane, na godziny gry, to przelicznik pln/h jest bardzo dobry, sam spedzilem w grze 2k godzin, i w sumie nie mam juz co robic, poza achievementami ktore nic nie daja, lub zbieraniem pieniedzy na nastepne legendarki.
nie
Jeśli chodzi o polaków na serwerach to najwięcej jest na Blacktide, na Underworld znacznie mniej, ale też dużo.
Płacisz tylko raz - za pudełko.
I co ciekawe cały czas opłaca się zacząć, nie uświadczysz tu czegoś takiego, ze wchodzisz do starej gry, a tam wszyscy są już "koxami" i żeby ich dogonic musiałbyś poświęcić rok na granie Gra jest bardzo przyjazna dla nowych graczy - nie ma tu takiego typowego wyścigu szczurów.
Płacisz tylko raz - za pudełko.I co ciekawe cały czas opłaca się zacząć, nie uświadczysz tu czegoś takiego, ze wchodzisz do starej gry, a tam wszyscy są już "koxami"
No z tym to nie zgodził bym się, sam kupiłem GW2 parę dni temu, wchodzisz do gry a tam jak spotkasz z 10-15 osób z takim samym levelem jak ty jest dobrze, dużo osób lata na 80 na trainy po te plecaczki.
Teraz do tematu, jeżeli grasz po 2-3 h dziennie to się opłaca jeżeli manolisz to ci się szybko znudzi.
Gram od premiery i bywały czasy gdy miałem wolne, wtedy grałem kilka godzin dziennie, nie znudziło mi się, tu zawsze jest co robić.
Is nie daje żadnej przewagi, chyba ze zmianę wyglądu postaci, skin do broni lub armora uważasz za przewagę, busty tez 0 przewagi dają.
Jedyne co mnie na maksa wku*****a w tej grze to ze liczy się tylko 1 build, berserker z niczym innym party raczej anna dunga z pugiem nie znajdziesz.
Ja się troszkę zniechęciłem do GW (jedynki) gra niby fajna a max lvl 20 :/ ?. Do teraz nie pamiętam o co tam biegało. Może mi ktoś wytłumaczyć?

ale oni rozmawiają o GW2, nie rób zamieszania.
Osobiście polecam Guild Wars 2, sam ne gram za wiele i cały czas mam masę rzeczy do odblokowania, jak set ascended.
Nie ma tu takiej przepaści item'owej jak w wielu innych mmo co dla mnie jest na +
Typowy casual.
Cześć. Tak jak w temacie. Przymierzam się do zakupu GW2 ale nie wiem czy jeszcze mi się opłaca, bo gra swoje lata ma. Chodzi mi o to, czy żeby coś osiągnąć będę musiał płacić za grę czy nie ;P