Czy się opłaca?

Witam, mam parę pytań, opłaca się grać w poe, jak stoi z ludzmi na serwerach i czy da radę z konkurencją( mam na myśli diablo, devilian, lost ark, itp).

Cenię sobie w takich grach różnorodność lokacji i skilli ale też graczy:)

Pewnie że się opłaca czemuż by nie :) Ja np. lubię diablo, ale wolę POE. Jak chcesz mogę zacząć z Tobą grać od początku już teraz, dawno nie grałem, zrobię nowe konto :)

Nadal się opłaca, twórcy dbają o swojego hns.

PoE to chyba jedna ze stabilniejszych gier na rynku.

Ale porównując do Diablo:

Za PoE stoi świetna mechanika i twórcy słuchający graczy.

Za Diablo 3 stoi Blizzard i wszytko co z nim związane. Np. casualowanie wszystkiego czego się da, ale też mocne zaplecze finansowe.

Nie wiem co jest dla Ciebie lepsze, sam zdecyduj.

Jeżeli szukasz wyzwania, to tylko PoE na trybie Hardcore.

Diablo 3 to luźny grindownik, poe to bardziej wyzwanie. Zależy, co lubisz

Oczywiście, że się opłaca. Obecnie najlepszy hack'n'slash na rynku.

mocne zaplecze finansowe.

Szkoda, że to mocne zaplecze finansowe nie przekłada się na jakość serwerów.

W D3 grałem jeszcze przed Reaperem i przyznam, że bardzo się rozczarowałem. Nie wiem skąd te "dyszki" w recenzjach - oceny chyba z sentymentu. Przeszedłem grę na normalnym poziomie trudności i tak już zostawiłem. Mimo, że to normal to miałem wrażenie, iż poziom trudności został solidnie zaniżony w stosunku do poprzedniej części gry. Losowo generowane mapy to standard i spodziewałem się większego kluczenia korytarzami, a w D3 miałem wrażenie, że wystarczy biec cały czas w jednym kierunku. Nawet przechodząc grę z kolegą nie miałem problemów z Diablo walcząc solo (spodziewałem się lepszej mechaniki bossów i z racji, że graliśmy we dwóch powinienem mieć większe problemy z ubijaniem). System rozwoju bardzo uproszczony można w każdej chwili zmienić dobierane umiejętności. Gra mnie nie wciągnęła, być może teraz zmieniłbym zdanie, gdyż dodatek był przez wielu komentowany jako mroczniejszy - na co narzekali gracze. Chyba stylistyka graficzna najbardziej mnie zniechęciła, w D2 LoD kolory były idealne jak przystało na dark fantasy.

Co do PoE. Wielu mówi, że taki kierunek jak gra GGG powinien obrać Blizzard. Gra mroczna z ciekawym światem (mam ciągłe skojarzenia z Conanem Roberta E. Howarda), niesamowitym systemem rozwoju postaci. Poziom trudności jest moim zdaniem idealny, na normalnym nie jest za łatwo. Gra darmowa bez świństw w item shopie. Obecnie nr. 1 na mojej liście HnS.

Witam, mam parę pytań, opłaca się grać w poe, jak stoi z ludzmi na serwerach i czy da radę z konkurencją( mam na myśli diablo, devilian, lost ark, itp).

Cenię sobie w takich grach różnorodność lokacji i skilli ale też graczy:)