?? Naprawde sie nie nadają do słuchania muzyki? Czy są może jakieś dobre
Czy słuchawki 7.1 są naprawde takie złe?
ref
Wiesz jeśli nie jesteś melomanem za to cenisz sobie pozycjonowanie w grach to 7.1 będą się dla ciebie nadawać bo odnośnie kwestii muzycznej nie dostrzeżesz ogromnej różnicy, aczkolwiek 7.1 po prostu są stworzone z myślą o innych zastosowaniach bo jakby nie było człowiek ma dwoje uszu i dlatego dźwięk stereo pozwala na najlepsze odwzorowanie muzyki. Mój post może być nie do końca składny i zrozumiały gdyż na obecną chwile mam o kilka promili za dużo,
Pewnie masz kartę muzyczną zintegrowaną z płytą główną. więc najpierw sprawdź czy owa płyta główna obsługuje format 7.1
@UP mam 7.1 w karcie muzycznej
Ogolnie mialem zamiar kupic jakies sluchawki do 300 zł (raczej z mikro) I zastanawiam sie nad różnymi . Lubie posluchac muzyki ale nie robie tego tak czesto . Raczej okazjonalnie
7.1 nie sa p-otrzebne zwykle stereo powinny byc ok jak nie masz karty jakiejs zajebistej np xonara za 400
Po pierwsze postawiłbym sobie na twoim miejscu pytanie czy potrzebuje słuchawek 7.1 bo jeśli tylko jako zbędny bajer to naprawdę lepiej kupić w tej samej cenie naprawdę porządne słuchawki stereo.
Jeżeli grasz i słuchasz muzyki to kup sobie po prostu słuchawki w których możesz zmieniać dźwięk ze stereo na przestrzenny-7.1 przy wykorzystaniu sterowników.
Ja kupiłem słuchawki z taką opcja - SteelSeries Siberia v2. Aczkolwiek nie chce mi się zmieniać tego dźwięku bo nie ma dużej różnicy.
Przy czym trzeba pamiętać że słuchawki mogą mieć fabrycznie podkręcone-że tak powiem średnie tony, co jest świetne w grach ale okropne przy słuchaniu muzyki. Oczywiście można to wyregulować w EQ(equalizer), suwaki układasz w taką jakby parabole, która opada mniej więcej do środka a potem spowrotem się unosi, albo zmieniasz profil jeżeli masz odpowiedni. To chyba tyle.
Ok dzięki, jednak poczekam jeszcze chwile i może wezme hmc631
?? Naprawde sie nie nadają do słuchania muzyki? Czy są może jakieś dobre