Czy takie mmo w ogóle istnieje?

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: i5 2500, 8gb ram
Cechy: Szukam mmo, w którym:

• będzie rozbudowany kreator postaci. Nie zależy mi na aż takim wielkim jak BDO, jednak nie chciałbym 3 fryzur i twarzy na krzyż
  • nastawiony bardziej na pve niz pvp
  • grafika nie będzie kuła w oczy. Preferuje "jaśniejsze" gry, troche nie lubie wiecznie ciemnych lokacji
  • świat będzie rozbudowany (system housingu, petów, eq/stroje postaci)
  • ważny jest teamwork, wolałbym, żeby było więcej dungów niż pustych miejsc do grindowania. Lubię expić, jednak zawsze jest to jakieś urozmaicenie >_>
  • jest nontarget, umre jeśli walka będzie polegała tylko na klikaniu 1/2/3/4 i tak w kólko.
  • ^ jeśli nie nontarget, robienie combosów na klawiaturze tez jest spoko
  • klasy będą dość rozbudowane, jednak musi występować swięta trójca
  • nie przeszkadza mi słodki styl, wręcz przeciwnie
  • będzie dużo ludzi, nie interesuja mnie 'martwe' gry

Przypadły mi do gustu:

• Aion - super gra pod względem rzeczy, które można tam robić, ale system walki mnie odpycha
  • Blade and Soul - jakoś mnie nie przyciągnęło do siebie. wbiłem max lvl i się nudziłem. + za nontarget
  • Tera - najlepsza z gier, w które grałem pod względem swiata i nontargetu. Szkoda, że nudna bardzo
  • Elsword - pomimo, że nie ma nontargetu, robienie combosow jest super + customizacja postaci i dungi
  • NosTale - kiedyś się grało i było bardzo bardzo ok, szkoda, że zepsuta przez itemshop.
  • Final Fantasy XIV - próbowalem grac 2-3 razy, za każdym razem gdy kończył mi się abonament nie miałem ochoty grać dalej :/ Tak samo jak aion, fajnie, ze mozna tu robic duzo rzeczy
  • Black Desert Online - grałem przez jakieś 20 minut, mój komputer średnio to wytrzymywał
  • Dragon Nest - grałem dawno, gdy gra żyła. Fajny system walki i dungów

Nie przypadły mi do gustu:

• Skyforge
  • Wow
  • Lineage 2
  • Eso
  • Neverwinter
  • Rift
  • Lotr
  • Aura Kingdom
  • Riders of Icarius
  • Shayia
  • Swordsman Online
  • Wildstar

To chyba wszystko. Nie rozpisywałem się dlaczego w/w gry nie przypadły mi do gustu, bo niektórych nie pamiętam/wyłączyłem po 20-30 minutach. Został jedynie niefajny posmak >_> Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc + przepraszam, jeśli niektore zdania napisane sa bezsensu >_>

Czemu nie podałeś najważniejszego podzespołu? Na samym procku i ramie nie pograsz :)

Moze TSW? (The Secret World). Pod koniec miesiaca ma byc patch co poprawi dynamike gry.

Revelation online - sporo osób, nontarget podobny do tego z tery, niezły kreator postaci, niskie wymagania. Minusy? Przede wszystkim domyślny rozstaw UI oraz na dłuższą metę "to nic nowego".

Czytam i FF XIV pasuje w 100%, jednak samemu napisałeś, że nie przypadł tobie, więc chyba coś zakłamujesz w tym czego szukasz.

Od razu napisałam bym TESO ale jest na liście "nope"... W takim razie odpowiadając na pytanie z tytułu " czy takie mmo w ogóle istnieje? " odpowiadam - nie.

Ostatnio z MMO jest taka bieda, że sama osobiście w żadne nie gram bo nie ma nic ciekawego... Wróciłam do starego dobrego Skyrima na modach :P Trzeba poczekać na lepsze czasy.

@DyingLight sprawdze po tej aktualce :P

@goomowiec chciałem spróbować, jednak powoli sie zniechęcam czytając to, co piszą o tym ludzie

@phyrexii86 nigdzie nie kłamie :P możliwe, że ten system walki mnie tak odrzuca i cięzki early game, jednak nie uważam, że gra jest zła :rolleyes:

@Hasira teso to nie moje klimaty, niestety >_>

System walki w FF XIV może odrzucać na początku, jeśli ktoś jest wyznawcą non-targetów. Ja na początku sądziłam, że jest nudny, ale na późniejszych levelach robi się zdecydowanie bardziej dynamiczny, więc może warto dać mu szansę?

https://mmorpg.org.pl/forum/topic/92554-phantasy-star-online-2-jp/#comment-690048

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: i5 2500, 8gb ram
Cechy: Szukam mmo, w którym:

• będzie rozbudowany kreator postaci. Nie zależy mi na aż takim wielkim jak BDO, jednak nie chciałbym 3 fryzur i twarzy na krzyż
  • nastawiony bardziej na pve niz pvp
  • grafika nie będzie kuła w oczy. Preferuje "jaśniejsze" gry, troche nie lubie wiecznie ciemnych lokacji
  • świat będzie rozbudowany (system housingu, petów, eq/stroje postaci)
  • ważny jest teamwork, wolałbym, żeby było więcej dungów niż pustych miejsc do grindowania. Lubię expić, jednak zawsze jest to jakieś urozmaicenie >_>
  • jest nontarget, umre jeśli walka będzie polegała tylko na klikaniu 1/2/3/4 i tak w kólko.
  • ^ jeśli nie nontarget, robienie combosów na klawiaturze tez jest spoko
  • klasy będą dość rozbudowane, jednak musi występować swięta trójca
  • nie przeszkadza mi słodki styl, wręcz przeciwnie
  • będzie dużo ludzi, nie interesuja mnie 'martwe' gry

Przypadły mi do gustu:

• Aion - super gra pod względem rzeczy, które można tam robić, ale system walki mnie odpycha
  • Blade and Soul - jakoś mnie nie przyciągnęło do siebie. wbiłem max lvl i się nudziłem. + za nontarget
  • Tera - najlepsza z gier, w które grałem pod względem swiata i nontargetu. Szkoda, że nudna bardzo
  • Elsword - pomimo, że nie ma nontargetu, robienie combosow jest super + customizacja postaci i dungi
  • NosTale - kiedyś się grało i było bardzo bardzo ok, szkoda, że zepsuta przez itemshop.
  • Final Fantasy XIV - próbowalem grac 2-3 razy, za każdym razem gdy kończył mi się abonament nie miałem ochoty grać dalej :/ Tak samo jak aion, fajnie, ze mozna tu robic duzo rzeczy
  • Black Desert Online - grałem przez jakieś 20 minut, mój komputer średnio to wytrzymywał
  • Dragon Nest - grałem dawno, gdy gra żyła. Fajny system walki i dungów

Nie przypadły mi do gustu:

• Skyforge
  • Wow
  • Lineage 2
  • Eso
  • Neverwinter
  • Rift
  • Lotr
  • Aura Kingdom
  • Riders of Icarius
  • Shayia
  • Swordsman Online
  • Wildstar

To chyba wszystko. Nie rozpisywałem się dlaczego w/w gry nie przypadły mi do gustu, bo niektórych nie pamiętam/wyłączyłem po 20-30 minutach. Został jedynie niefajny posmak >_> Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc + przepraszam, jeśli niektore zdania napisane sa bezsensu >_>