Gatunek: MMORPG
Sprzęt: i5 2500, 8gb ram
Cechy: Szukam mmo, w którym:
- będzie rozbudowany kreator postaci. Nie zależy mi na aż takim wielkim jak BDO, jednak nie chciałbym 3 fryzur i twarzy na krzyż
- nastawiony bardziej na pve niz pvp
- grafika nie będzie kuła w oczy. Preferuje "jaśniejsze" gry, troche nie lubie wiecznie ciemnych lokacji
- świat będzie rozbudowany (system housingu, petów, eq/stroje postaci)
-
ważny jest teamwork, wolałbym, żeby było więcej dungów niż pustych miejsc do grindowania. Lubię expić, jednak zawsze jest to jakieś urozmaicenie
- jest nontarget, umre jeśli walka będzie polegała tylko na klikaniu 1/2/3/4 i tak w kólko.
- ^ jeśli nie nontarget, robienie combosów na klawiaturze tez jest spoko
- klasy będą dość rozbudowane, jednak musi występować swięta trójca
- nie przeszkadza mi słodki styl, wręcz przeciwnie
- będzie dużo ludzi, nie interesuja mnie 'martwe' gry
Przypadły mi do gustu:
- Aion - super gra pod względem rzeczy, które można tam robić, ale system walki mnie odpycha
- Blade and Soul - jakoś mnie nie przyciągnęło do siebie. wbiłem max lvl i się nudziłem. + za nontarget
- Tera - najlepsza z gier, w które grałem pod względem swiata i nontargetu. Szkoda, że nudna bardzo
- Elsword - pomimo, że nie ma nontargetu, robienie combosow jest super + customizacja postaci i dungi
- NosTale - kiedyś się grało i było bardzo bardzo ok, szkoda, że zepsuta przez itemshop.
- Final Fantasy XIV - próbowalem grac 2-3 razy, za każdym razem gdy kończył mi się abonament nie miałem ochoty grać dalej :/ Tak samo jak aion, fajnie, ze mozna tu robic duzo rzeczy
- Black Desert Online - grałem przez jakieś 20 minut, mój komputer średnio to wytrzymywał
- Dragon Nest - grałem dawno, gdy gra żyła. Fajny system walki i dungów
Nie przypadły mi do gustu:
- Skyforge
- Wow
- Lineage 2
- Eso
- Neverwinter
- Rift
- Lotr
- Aura Kingdom
- Riders of Icarius
- Shayia
- Swordsman Online
- Wildstar
To chyba wszystko. Nie rozpisywałem się dlaczego w/w gry nie przypadły mi do gustu, bo niektórych nie pamiętam/wyłączyłem po 20-30 minutach. Został jedynie niefajny posmak Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc + przepraszam, jeśli niektore zdania napisane sa bezsensu