to tibia ma dynamike ? ; O
Czy TERA Online jest dobrym kandydatem dla osoby szukającej gry z dobrym PvP?
Nie powiesz mi, że nic się na ekranie nie dzieje jak naparzają się 2 lub więcej postaci
wyskakujące cyferki z obrażeniami to jeszcze nie dynamika, poza tym to stoją i uprawiają jakąś dziwną animacje walki. to tylko moja opinia na temat pvp w tibii - nic ciekawego
@Up Mnie po prostu coś bierze jak ktoś ciśnie po dynamice w Tibii... Wiem wolisz machanie mieczem w powtarzalnej sekwencji i stanie na przeciw siebie w potyczkach 30vs30 które polega na tym aby kogoś uderzyć i paść. A w Tibii mój kolego to może na pierwszy rzut oka wygląda sztywno to tak naprawdę dzieję się wiele. Oczami osoby która nie grała w Tibie to "Oni tylko stoją" a osoba która grała jakiś czas wie/widzi combosy, kto kogo leczy, kto kogo manasuje, kto ma magic shielda/komu się skończył, kogo można trapnąć, gdzie stanąć żeby nie dostać i wiele innych czynników wpływających na pvp. Więc zastanów się dwa razy nim coś napiszesz bo dynamika to nie tylko machanie mieczem przez zgrabną kobitkę.
@UP +1
Nie wiem czy Ci ludzie poupadali na głowy czy jak? Może i nie grałem jakoś super długo w Terę (zatrzymałem się na 40-50 levelu, nawet nie pamiętam) ale zdarzyło mi się przeprowadzic parę walk z innymi graczami. Mieliśmy wojne z inną gildią na serwerze i fajnie było spotkac członków tej gildii gdzieś na ekspowisku i po prostu się z nimi lac, a to dlatego, że walka jest dynamiczna i różni się od tych znanych już nam z poprzednich mmorpgów (gdzie ponoc pvp jest lepsze). Kwestia gustu - jeśli szukasz PvP z dynamiczną walką, wojnami gildii i casualowymi duelami miedzy swoimi - polecam Terę.
Z 2 gier jako przychodzi mi namyśl (w przypadku pvp) to właśnie Tibia i ... Dofus. Do patcha 1.2X (z wejsciem 2.0 juz coraz gorzej) grało się po prostu epicko. Zdobywanie prismów, bronienie perca w dungu, Head Hunter Quest i ganianie za gościem przez całą mape na Otomai, wbijanie rank "skrzydełek" to było coś pięknego
Witam!
Otóż od pewnego czasu szukam gry, która nie umiera i ma dobre PvP. Teraz padło na TERA Online. Ma fajna grafikę i system walki. Nie podoba mi się to, że jest tak dużym grindownikiem i nie podoba mi się wygląd postaci, ale dla PvP mogę to przegryźć. Myślę nad PK i GvG. Czy fajnie to wygląda w TERA? Czy dla kogoś, kto chciałby grać TYLKO PvP, TERA jest dobrym wyborem? Dużo trzeba bawić się w PvE (np. farma setów), żeby przerzucić się na PvP?