Czy TERA Online jest dobrym kandydatem dla osoby szukającej gry z dobrym PvP?

Witam!

Otóż od pewnego czasu szukam gry, która nie umiera i ma dobre PvP. Teraz padło na TERA Online. Ma fajna grafikę i system walki. Nie podoba mi się to, że jest tak dużym grindownikiem i nie podoba mi się wygląd postaci, ale dla PvP mogę to przegryźć. Myślę nad PK i GvG. Czy fajnie to wygląda w TERA? Czy dla kogoś, kto chciałby grać TYLKO PvP, TERA jest dobrym wyborem? Dużo trzeba bawić się w PvE (np. farma setów), żeby przerzucić się na PvP?

Wiesz co, Vampir, wątpię. Na serwerze PvP na 11lvl'u dostajesz skilla, że możesz atakować innych i być atakowanym. Do tego są Duele, BG i Deathmatch. GvG jest... ciekawe - musisz wypowiedzieć innej gildii wojnę, która trwa 24h albo do poddania się.

To już nie lepiej aiona ma dobre open world pvp bo ten w terze hmm bądzmy szczerzy to gra bardziej pod pve a nie pvp .

Jak dla mnie najlepsze PVP jest w C9 Online, natomiast w Terze, niet :P a moze to kwestia indywidualna :P

w życiu nie ma takiej opcji w TERA online jest takie słabe pvp jak flaki z olejem. Już większa dynamika jest w Tibii :) Osobiście nie polecam TERA ale za to mogę powiedzieć że w SWTOR,Rifcie,L2 są bardzo ciekawe potyczki i na pewno by ciebie wciągnęły.

Odp : Nie.

C9 to dungeonówka, a ja szukam gry z PvP w Open World.

W Aiona grałem od premiery, ale po przejściu na F2P sprzedałem konto. I nie można tam PK-ować.

No nic, wygląda na to, że zostaje mi spróbować Last Chaos, Lineage i inne stare gry. Dzięki, temat do zamknięcia.

W Terze wiele pojedynków na mapach sprowadza się do wpakowania jednego combo w przeciwnika. Jeśli trafisz to wygrywasz natychmiast. Jeśli nie to biegacie wyczekując na CD.

Jeśli chcesz dobrego PvP z zasadzkami i np. wybijaniem zwiadowców to tylko WvW w Guild Wars 2.

GW2 i dobre PvP? Jezu Chryste, poważnie? Napiliście się czegoś? Zwiadowcy, zasadzki? Tam jest tylko zerg. Zasadzkę to możesz mieć jak idziesz po supply i na głowę ci zerg spada. Już nie wspomnę o tym, że nie ma czegoś takiego jak balans między serwerami. Im większy zerg, tym większe zwycięstwo.

Nie wiem jak można pisać, że GW2 ma dobre PvP. Dobre PvP to miało Guild Wars 1, bo w tej grze, PvP to pomyłka.

Nie wiem na jakim serwerze grałeś, ale ja byłem kilka razy przypisywany na Deso przez Commandera do capture squadu. Naszym zadaniem było eliminowanie dostaw supply i przejmowanie obozów. Mieliśmy wpaść, przejąć i zniknąć.

Z dwa razy byłem zwiadowcą. Wysyłany byłem w najoczywistsze drogi zergu wroga i miałem go obserwować. Dzięki temu wchodzono mu na plecy lub przeprowadzano zasadzkę.

Zasadzki natomiast prowadzone były gdy grałem jako Elementalista. Wprowadzaliśmy zerg do wąwozu i blokowaliśmy mu static fieldami drogę ucieczki. Większość parła do przodu by spotkać się z trzonem naszego oddziału/zergu. Ci, którzy zostawali w tyle byli wybijani przez thiefów i resztę ekipy "tyłu".

Więc nie pierdziel farmazonów. Jeśli na WvW masz ogarniętego dowódcę i ludzi, którzy słuchają to naprawdę sprawnie się gra.

Co do wielkości zerga to wielokrotnie rozbijaliśmy 20 osobami zergi 50+. Po prostu zorganizowana ekipa rozjedzie kolesi, którzy "muszą killnąć dla medali". Pograj z ogarniętymi ludźmi na ogarniętym serwerze.

PVP w tera leży na całej lini...

Pierwsza opcja - Tibia.

Druga opcja - Metin.

Trzecia opcja - WOW.

Czwarta opcja EverQuest - Next (*Niedługo wychodzi*).

Piąta (ostatnia) opcja - Czekaj na jakiś przełom.

Jeżeli chodzi o pvp to prawda, najlepsze pvp jest w Aionie, Tibi oraz L2

To już nie lepiej aiona ma dobre open world pvp bo ten w terze hmm bądzmy szczerzy to gra bardziej pod pve a nie pvp .

Nie zgadzam się...

TERA to gra typowo PVP, z tym że OPEN open world pvp troszkę leży, a to dlatego że ani za PK ani za GW nie ma żadnych nagród.

Jeżeli jesteś graczem pvp to już od 30lvl'a możesz farmić punkty na set pvp, jeżeli będziesz miał ochotę scrafcić lepszy set(conjuct) wystarczy pochodzić troszkę na nexusy(event pve).

Masz 3 BG:

- arenka 3vs 3

- 15 vs 15

Oraz piracką twierdzę z oblężeniem.

Do tego tereny alliance(duże połacie terenu, niestety odcięte od reszty świata) na których ciągle trwa walka o obronę terenu.

W Cabal Online jest dobre PvP, można zrobić również GvG i wojna nacji jest świetna;)

Rappelz jest dobre Pvp swietnie wyglada

ta pvp w tibii boże

TERA Online to gra typowo PVP? Z której strony? Mam wrażenie, że jest to chyba jedyny tytuł, który z rozwojem PVP zatrzymał się o kilka lat wstecz. Jeżeli jako gracz oczekuje się od gry czegoś więcej, niż ładna grafika i kuse stroje na małych dziewczynkach, to TERĘ odradzam, bo ta gra praktycznie już się nie rozwija (i pomyśleć, że kiedyś była moim ulubionym tytułem).

Przyznam, że GW2 odpada i tam to "wpadanie, zabieranie suplly i spadanie" niewiele daje. Jak mój serwer Aurora Glade dostał Francuzów to nic nie mogliśmy zrobić, bo oni biegali po 80 w grupie i robili co chcieli. Taka drobnica ze zwiadem czy partyzantka dało naprawdę niewiele.

3x UP mów co chcesz, ale pvp w tibii jest najlepszym z gier mi znanych. W Pvp nie chodzi o grafike tylko dynamikę Oo