1.Czy itemy kupowane w TES:O za prawdziwe pieniądze dają przewagę nad innymi graczami?
2.Jakie to itemy i co ew. dają?
1.Czy itemy kupowane w TES:O za prawdziwe pieniądze dają przewagę nad innymi graczami?
Skrót to raczej TESO/ESO
1. Nie dają kompletnie żadnej przewagi.
2. Itemy, gorsze od tych, które można wycraftować (jednorazówki np. Potki) no i kosmetyki
Nie, wersja steam to zło, droższa i więcej lagów.
z
Nie, wersja steam to zło, droższa i więcej lagów.
Droższa to fakt, ale z czego lagi mają wynikać jak serwer jest ten sam? TESO to jedna z nielicznych gier, które nie mają krzty P2W i to jest piękne. Polecam poszukać na G2A z Explorer's Packiem.
j.n
@Sevaril Czyli wersja steamowa różni się tylko ceną? Jeżeli chodzi o DLC - da się bez nich grać? Co dodają DLC i ile wszystkie kosztują? Mam zamiar kupić Imperial Edition, z tego co wiem DLC trzeba dokupywać osobno.
Droższa to fakt, ale z czego lagi mają wynikać jak serwer jest ten sam? TESO to jedna z nielicznych gier, które nie mają krzty P2W i to jest piękne. Polecam poszukać na G2A z Explorer's Packiem.
Nie wiem mi się zawsze tak wydawało.
Da się grać bez DLC - spokojnie jest ogrom contentu.
Dodają fabułę i więcej do zwiedzania kosztują ~~80 zł
Osobno albo z abonamentem, Imperial Edition dodaje rase cesarski, ślub, konia i kraba.
NIE WIEM, CZY TAK JEST W TESO
Jeśli kupiłeś The Secret World przez Steama, wtedy wszystkie inne DLC też musiałeś kupować przez Steama. Jeśli kupiłeś DLC spoza Steama, nie mogłeś dodać go do konta. Tyczyło się to też funcom points i suba. A więc jeśli raz kupiłeś TSW przez Steama, wszystkie następne rzeczy, które chciałeś do tej gry dokupić, musiałeś kupować przez Steama.
Czytałem kiedyś, że gracz kupił TESO przez Steama i chciał dodać do niego kod na korony, ale nie mógł, bo klucz nie był do wersji Steam.
Wydaje mi się, że każda gra online ma oddzielną wersję Steama i "zwykłą". Tak więc jeśli mam ci coś doradzać, to unikaj wersji Steam, kiedy kupujesz grę online w systemie b2p/p2p. Grę zawsze możesz dodać do biblioteki i odpalać ją przez Steama - jesli tak bardzo chcesz - ale nie kupuj gry przez tę platformę.
Co do reszty pytań, to tak jak wyżej. Nie ma żadnego p2w. DLC dodaje tylko nową zawartość (lokacje, dungi etc.). DLC z numerem 13 doda do gry możliwość posiadania swojego domu.
Możesz uzyskać dostęp do DLC na dwa sposoby:
1) Jeśli masz opłacony abonament, wtedy masz dostęp do wszystkich wydanych DLC. Kiedy subskrypcja się skończy, tracisz do nich dostęp, ale zachowujesz zdobyte przedmioty. KAŻDY ZAKUPIONY MIESIĄC DAJE CI 1500 KORON.
2) Kupować DLC za korony. Korony można kupić indywidualnie lub dostać za subskrypcję (1 miesiąc = 1500 koron). Póki co, najtańsze DLC to Shadows of the Hist (1500 koron, czyli miesiąc subskrypcji), a najdroższe Orsinium (3000 koron, czyli dwa miesiące subskrypcji).
Jeśli miałbym coś polecić, to płać subskrypcję (dostęp do wszystkich DLC na czas trwania suba i dodatki w postaci 10% expa i golda, a także craftingowy plecak dla całego konta), a DLC kupuj, kiedy jest w nich coś, co warto mieć na zawsze (na przykład własny dom, który będzie w DLC 13).
Housing nie bedzie DLC tylko base game.
.edit
Imperial Edition, czy Exproler Pack?
Z tego co wiem nie da się mieć dwóch rzeczy na raz. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.
Mozesz miec dwa naraz do Imperial dokupic Explorer
Znajdź sobie wersję z Explorer's Packiem w zestawie jakieś 5 złotych różnicy w cenie, a Imperiala to najlepiej za korony i tu polecam Kinguina i ESO+ na 2 miesiące w tym dostajesz 3000 crown pointów, które możesz przeznaczyć na Imperiala koszt na ten moment to 74zł dość tanio patrząc na to, że ESO+ na stronie TESO kosztuje 50 zł za miesiąc. W ESO+ masz dostęp do DLC i boost do expa 10%.
Dołączę się do tematu. Przy zakupie laptopa otrzymałem TESO w podstawowej wersji i tutaj moje pytanie czy na jakiejś stronie można kupić wszystkie DLC czy tylko przez nabycie crown i kupnie w grze?
Niedługo dodadzą paczkę 4 DLC bez ostatniego z Argoniańcami [5500 koron] więc proponuje poczekać. :]
@Up już wyszla @2Up Tylko w grze ale crowny i eso+ można poza grą kupić