Czy TESO pójdzie na tym PC?

Witam. Jestem nowy na forum i mam do was pewne pytanko takie jak w tytule. Planuję zakupić ESO i nie wiem czy na tym mi możliwie uciągnie czy będę musiał coś dokupić.

Dane z Dxdiag:

• Procesor: Intel Core i3-3220 3.30 GHz (4 CPUs)
  • Pamięć: 4 GB
  • Karta graficzna (moja pięta Achillesowa): Intel HD Graphics Przybl. całk. il. pam. 1792 MB (z tego cy wyczytałem to 768)

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Quakezy

Fachowcem nie jestem i mogę się mylić ale czy nie powinien być podany dokładniejszy model tej Intelowskiej integry? I Szczerzę wątpię żeby zintegrowana karta zapewniła stabilną komfortową rozgrywkę w tych minimalnych 30 fps'ach. To tylko moje zdanie i tak jak wspomniałem fachowcem nie jestem.

Nie da rady. Komputer ma swoje lata, a zintegrowana karta to szrot. Nawet inwestując 100-150 złoty w coś używanego osiągniesz sporą różnicę. A i3 są 2 rdzeniowe i 4 wątkowe.

Poszloby tylko karta :/

Raczej wejdziesz do menu, stworzysz postać i ukończysz samouczek na ultra low w 800x600, ale im dalej w las tym mniej klatek. Może nawet dobijesz do ujemnych (Intel Graphics approved). O jakimkolwiek PvE/PvP zapomnij. Co najwyżej postoisz w jakieś wiosce i pooglądasz NPC-ów, ew. ubijesz krowę. Grać się niestety nie będzie dało.

Wszystko jest odpowiednie ja mam podobny zestaw (i gram bez lagow na High) tylko karte mam lepszą :P I tu jest ten problem, że karta ci nie pozwala.

Czyli karta graficzna. Tego się spodziewałem. Wypłata w czwartek to się pomyśli coś o nowej. Dzięki wszystkim za odpowiedź. Radinyn jaką masz kartę?

ESO nie ma jakichs super wysokich wymagan

ale grafike i tak musisz zmienic, nawet nie dla ESO, dla samego siebie:)

Czyli karta graficzna. Tego się spodziewałem. Wypłata w czwartek to się pomyśli coś o nowej. Dzięki wszystkim za odpowiedź. Radinyn jaką masz kartę?

polecam na allegro poszukać używanych gtx'ow 9xx, można dostać za grosze z 2+ letnią gwarancją. Swojego gtx 960 wyrwałem za 650 złoty i ma ponad 2 lata gwarancji, a karta na spokojnie posłuży długi czas na mojej rozdzielczości 1440x900

Dzisiaj zatem popatrzę karty graficzne. Dzięki wszystkim za odzew. Do zamknięcia.

AMD Radeon HD 6670

ESO nie ma jakichs super wysokich wymagan

ale grafike i tak musisz zmienic, nawet nie dla ESO, dla samego siebie:)

Bez urazy guru, ale jeśli chce się komfortowo grać w TESO zwłaszcza na Trialach i na PvP to trzeba mieć spory zasób mocy sam gram na mocarnym sprzęcie i mimo to na PvP czasem pochrupie.

Witam. Jestem nowy na forum i mam do was pewne pytanko takie jak w tytule. Planuję zakupić ESO i nie wiem czy na tym mi możliwie uciągnie czy będę musiał coś dokupić.

Dane z Dxdiag:

• Procesor: Intel Core i3-3220 3.30 GHz (4 CPUs)
  • Pamięć: 4 GB
  • Karta graficzna (moja pięta Achillesowa): Intel HD Graphics Przybl. całk. il. pam. 1792 MB (z tego cy wyczytałem to 768)

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Quakezy