Witam, znalazłem taki zestawik, natomiast jestem laikiem i przydałaby się porada:
Komputerek oczywiście do gier
Witam, znalazłem taki zestawik, natomiast jestem laikiem i przydałaby się porada:
Komputerek oczywiście do gier
krótka odpowiedź: absolutnie NIE.
nieco dłuższa odpowiedź:
zależy w co chcesz grać w 4k; jeśli w nieco starsze gry jak np. Baldur’s Gate II: Enhanced Edition czy inne gry 2D to spoko ale jak w najnowsze produkcje 3D i to w 30+ klatkach/s to zaopatrz się w kartę graficzną która uciągnie 4k z godnymi fps’ami jak np. GTX1080Ti.
Szczerze pisząc, by grać na ten moment w najnowsze gry w 4k i to z 60+fpsami to wypadało by kupić kartę graficzną GTX3900Ti dual-slim (pierwej zaopatrując się oczywiście w wehikuł czasu :P)
@hexar ekhm ekhm ale tu chodzi o kwote a nie rozdzielczosc
@ammon ogolnie zestaw spoko jak za 4k. Raczje nic o wiele lepszego nie da rady wiciagnac
Ouh
Nie dopatrzyłem się ceny na screenie i nie skojarzyłem. Faktycznie, mea culpa.
Zignorować poprzedni post.
Zasilacz kupa, lepiej zmienić na XFX TS550 bo elektronika OEM od Seasonic a Bequiety to chińszczyzna i tylko high endy są lepsze od konkurencji. Nie patrz na certyfikat bo to tylko dodatek, a liczy się elektronika w środku a dla Seasonica mało konkurencji
Nie pamietam w jakim sklepie składasz, wiec daje morele
Dysk SSD przedpotopowy i nie wiem skąd go wziałeś w ogóle xD 205zł za 128gb…
Bierz Iridium Pro 2gen
Grafikę zmieniłbym na inne chłodzenie bo Gigabyte jest strasznie plastikowy i tani. Generalnie zepsuł się pare lat temu. Nawet Palit Dual jest lepszy a ty dajesz 1315zł za Gigabyte, który wcale lepszy od MSI v1, Palita nie jest
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=109055
http://antyweb.pl/8-miliardow-usd-kary-producentow-pamieci-dram/
Półtora roku temu za 16GB RAM 3000MHz z radiatorem nie zapłacilibyście nawet 400zł z przesyłką. Dziś trzeba zapłacić 800zł - za tyle są dyski SSD M.2 PCIe NVMe 500GB !!!
Procesor Intel Core i5-8400, 2.80GHz, 9MB
Płyta główna MSI B360M BAZOOKA
Pamięć GoodRam DDR4 IRDM X 8GB, 3000MHz, CL16
Obudowa SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black (SPC178)
Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W (SPC165)
Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8GB GDDR5
Dysk SSD GoodRam IRDM Pro 240GB SATA3 (MLC)
=4461,78 zł z - za jakiś czas dokupisz dysk HDD i drugą kość RAM 8GB (jak ceny spadną).
Koszyk: link